Monter en SSD i stedet for harddisken på en bærbar datamaskin

Index
  1. 1) Hva du skal kjøpe
  2. 2) Klon harddisken til SSD
  3. 3) Start opp ny SSD på bærbar PC
    1. Konklusjoner

Hvordan endre disken til en bærbar datamaskin ved å installere en SSD i stedet for den gamle harddisken for å gjøre den så god som ny, rask og kraftig

Alle som eier en bærbar PC med mekanisk harddisk må bytte den ut så snart som mulig fokus på en rask SSDfor å øke ytelsen til den bærbare datamaskinen med en enkel og tilgjengelig modifikasjon (alle kan virkelig gjøre det, så lenge de har en

LES OGSÅ: Hvordan øke hastigheten på PCen til maks

1) Hva du skal kjøpe

Før du fortsetter med kjøp av den nye SSD-en for bruk på den bærbare datamaskinen, anbefaler vi deg å kjøpe to SATA-USB-adaptereavgjørende for å overføre operativsystemet, filer og programmer fra den gamle disken til den nye disken.

Etter å ha gjenopprettet de to adapterne kan vi fortsette med å kjøpe en SATA-type SSD-disksom for eksempel Samsung SSD 870 EVO 500 GB, mer enn nok til å erstatte en klassisk mekanisk disk som finnes på eldre generasjons bærbare datamaskiner.

Alternativt kan vi også kjøpe Silicon Power SSD 1TB, Fanxiang SATA SSD 1TB og Crucial BX500 1TBalle med 1 TB kapasitet.

Etter å ha valgt SSD-en som skal monteres på den bærbare datamaskinen vår, må vi fortsette med å klone systemet, programmene og dataene på den gamle mekaniske disken, for å gjøre erstatningen så smertefri som mulig.

Andre SSD-er kan sees i vår guide Beste PC SSD-disker å kjøpe for raske opplastinger.

2) Klon harddisken til SSD

For å klone en mekanisk disk til en SSD, demonterer vi den gamle disken fra den bærbare datamaskinen (pass på så du ikke mister noen skruer under demonteringsprosessen), kobler den til SATA-USB-adapteren og kobler SSD-en til den andre kjøpte adapteren.

For å utføre kloning trenger vi en en annen PC med to USB 3.0-porter: vi kobler de to adapterne til den, slik at vi kan bruke kloningsprogrammet.

Når alt er koblet til bruker vi et program som passer for kloning av disker som f.eks Macrium Reflect Free Edition. Programmet er veldig enkelt å bruke:

  • la oss sørge for å velge den mekaniske disken fra Macrium-grensesnittet, og trykk deretter på Klon denne disken;
  • i det nye vinduet trykker vi på Velg disken du vil klone til og velg den nye SSD-en;
  • la oss nå sørge for at vi har valgt alle partisjonene til den mekaniske disken (vi kan gjøre dette først ved å trykke på haken under navnet på disken som skal klones);
  • vi trykker ned på Avanserte alternativer og la oss sørge for det TRIM SSD er aktiv;
  • trykk til slutt på Etter deg og bekrefte starten på kloningen.

Programmet vil begynne å klone alle sektorene som er tilstede på den mekaniske disken, og kopiere dem til den nye SSD-en; prosessen kan være veldig langså det er bedre å lene seg tilbake og la PC-en gjøre sitt uten å berøre den eller åpne andre programmer.

3) Start opp ny SSD på bærbar PC

Nå som SSD-en er klar, la oss slå av PC-en som brukes til kloning, flytte til harddisksporet, vi omplasserer SSD-disken i samme posisjon som den gamle (ved å bruke metallstøtten med tilhørende skruer om nødvendig), fester vi disken til SATA-kontakten, bruker festeskruene (for å stabilisere posisjonen til disken) og lukker panelet.

La oss nå prøve å slå på datamaskinen: hvis vi har gjort kloningen bra, vil disken starte umiddelbart og vi vil umiddelbart merke en stor oppstarts- og utførelseshastighet sammenlignet med den mekaniske disken som tidligere var til stede.

For raskt å løse oppstartsproblemer med den nye SSD-en montert, er det best å alltid ha en for hånden gjenopprettingsnøkkel for Windowsfor å kunne løse eventuelle oppstartsproblemer, som også vist i veiledningen Løsninger for "No Boot Device"-feil.

Etter å ha bekreftet at systemet fungerer godt, la oss ikke glemme det opprette en gjenopprettingspartisjon å bruke til å gjøre en tilbakestilling av fabrikken, slik at du kan gjenopprette systemet raskt uten å måtte formatere alt.

Konklusjoner

Å sette inn en SSD i bærbare datamaskiner er en gjennomførbar operasjon for alle brukere og lar deg få en rask og rask enhet uten å endre noe annet (også fordi det er svært få ting som kan endres på en bærbar PC).

Hvis vi ikke finner harddisksporet, er det best å søke på Google eller YouTube med navnet på den bærbare datamaskinen, for å sjekke om andre brukere også har hatt lignende problemer og har laget praktiske videoopplæringer for "kompliserte" bærbare datamaskiner .

Fortsatt om emnet diskkloning og utskifting av stasjonen på den bærbare datamaskinen kan vi lese guiden vår Legg til SSD til bærbar PC, i stedet for harddisk eller DVD-spiller.

For å maksimere ytelsen til SSD-en inviterer vi deg til å lese vår dybdeanalyse om Programmer for å optimalisere SSD (Samsung og andre) og administrere solid state-stasjoner.

Hvis vi imidlertid allerede eier en bærbar PC med integrert hurtigminne, la oss finne ut hva forskjellene er mellom SSD og eMMC (internt minne) ved å lese vår dybdeanalyse eMMC eller SSD? Forskjeller og sammenligning mellom datalagringsenheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up