Når du skal bytte ruter og hvordan du forstår om den er gammel

Er tilkoblingen vår for treg? La oss umiddelbart finne ut om det rette tidspunktet er inne for å bytte ruteren med en mer presterende

Når Internett-tilkoblingen bremser ned eller byr på problemer, er synderen i de fleste tilfeller den gamle ruteren, som ikke lenger er i stand til å støtte alle de tilkoblede enhetene eller er utstyrt med teknologi som er for gammel både fra et sikkerhetssynspunkt og fra et synspunkt utsikt over wifi.

Hvis vi ikke kan finne ut om ruteren vår fortsatt er god eller må byttes, vil denne guiden vise deg hvordan du forstår når du skal bytte rutere via enkle parametere lett identifiserbare i nettleserkonfigurasjonspanel eller i produktets tekniske datablad (kan hentes både fra håndboken og fra Internett).

1) Ruter usikker og utsatt for hackere

Eldre rutere mottar ikke lenger noen oppdateringer fra produsenten, noe som resulterer i mer utsatt for cyberangrep og tyveri av Wi-Fi-passord.

Hvis ruteren vår er mer enn 4 år gammel, vil den kun støtte WPA2 som krypteringmens det med de nye ruterne er mulig å få tak i WPA3-kryptering, mer robust og vanskelig å hacke; selv om ruteren er mer enn 8 år gammel, er risikoen for å bli utsatt svært høy (siden vi kun vil ha WPA som krypteringsprotokoll) og vi bør erstatte den så snart som mulig.

2) Ruteren er for treg for nye enheter

De nye enhetene støtter svært høye tilkoblingshastigheter, også takket være ankomsten av Wi-Fi 5 og Wi-Fi 6 som trådløse tilkoblingsteknologier.

Uten støtte for disse to teknologiene vil enhetene koble seg sammen bare i kompatibilitetsmodus (Wi-Fi 4 eller IEEE 802.11n), kjører med en maksimal hastighet på 150 Mbps (mot 5 eller 10 Gbps i de nye standardene).

Hvis vi elsker å bytte telefoner hvert år eller er omgitt av teknologiske produkter, må vi nødvendigvis bytt ruter minst en gang hvert tredje år.

3) Ruteren er for treg i overfylte omgivelser

Wi-Fi-ruteren genererer et elektromagnetisk felt som kolliderer med de genererte feltene Wi-Fi-modemene eller ruterne til naboene. En gammel ruter vil ikke være i stand til å administrere nettverkstrafikken godt, og lider av alvorlige tilkoblingsforsinkelser så snart som Wi-Fi-interferens øker.

Også i dette tilfellet bruk av WiFi 6 det vil tillate deg å redusere forsinkelser på grunn av for overfylte miljøer, og koble til enhetene med maksimal hastighet som er tilgjengelig på Internett-nettverket vårt.

4) Ruter med dårlig dekning

Eldre rutere kan bare dekke enkelte rom i huset: hvis leiligheten er veldig stor eller er i et svært overfylt område, vil dekningen reduseres betydelig, slik at noen hjørner av huset blir avdekket.

Moderne rutere kan enkelt overvinne problemet ved å bruke Mesh Wi-Fi å utvide signaldekningen, dvs Mesh Wi-Fi-sett de fungerer på alle måter som rutere, med hovedenheten som skal kobles til modemet (via Ethernet-kabel) og satellittene plasseres på strategiske punkter i huset, for å ha optimal dekning.

5) Andre funksjoner fraværende i gamle rutere

Andre funksjoner som vi ikke finner på gamle rutere er:

 • Gigabit Ethernet: på gamle rutere finner vi ofte bare Fast Ethernet-porter (10/100), som er tregere og ikke egnet for nye generasjons tilkoblinger.
 • Turbo-modus: funksjon som er i stand til å fremme hastighet for en enhet, slik at vi kan oppnå maksimal ytelse mens vi spiller på PC-en eller ser en film som strømmer med maksimal oppløsning (som f.eks. Netflix 4K UHD).
 • Energisparing: I løpet av nattetimer kan vi slå av Wi-Fi for å redusere energiforbruket og unngå overdreven eksponering for elektromagnetiske bølger.
 • Foreldre kontroll: på gamle rutere kan vi ikke velge tider og tilkoblingsgrenser for enheter som er tildelt barn og tenåringer.
 • Automatisk tilkobling: nye rutere konfigurerer seg selv automatisk, uten å måtte fikle med nettverksinnstillinger.

For å oppdage andre funksjoner i de nye ruterne foreslår vi at du leser vår guide til egenskapene til Wi-Fi-rutere.

6) Beste rutere å kjøpe

Nå som vi er overbevist om å erstatte den gamle ruteren, la oss se sammen de beste modellene vi kan kjøpe i henhold til våre behov og til den prisen vi ønsker å bruke.

Økonomisk ruter

Den billigste, men mest komplette ruteren vi kan kjøpe er RX2 Pro AX1500 teltutstyrt med Wi-Fi 6 Dual Band Gigabit-tilkobling, 4 Gigabit Ethernet-porter, 5 høyforsterkningsantenner, Beamforming-system for Wi-Fi-boost, MU-MIMO + OFDMA-system for å unngå interferens og WPA3-sikkerhetsprotokoll.

Standard rutere

En ruter som passer for hverdagsbruk hjemme og på kontoret er TP-Link Mercusys MR70Xutstyrt med Wi-Fi-tilkobling 6 Gigabit Dual Band-rutere, 4 Gigabit Ethernet-porter, hastighet 1201 Mbps på 5 GHz og 574 Mbps på 2,4 GHz, MU-MIMO-system, foreldrekontroll, Beamforming-system, IPTV-støtte, IPv6-tilkobling, knapp Quick WPS og QoS-distribusjon.

High-end ruter

De som leter etter maksimal hastighet for Wi-Fi-tilkoblingen kan gå rett tilAVM FRITZ!Box 4060utstyrt med Wi-Fi 6 Tri Band-tilkobling, tilkoblingshastighet opptil 6 000 Mbit/s, 2,5 Gb WAN-port, 3 Gigabit LAN-porter, 1 USB-port, Access Point-modus, Wi-Fi Mesh-modus, støtte for DECT Base , foreldrekontroll kontroll, energisparing og Media Server-system (med ekstern USB-disk koblet til USB-porten).

Spillruter

De som ofte spiller PC-spill og ønsker å få den laveste pingen med hvert nettspill bør vurdere å kjøpe NETGEAR Nighthawk-ruteren monstrøs ruter som kan skryte av trådløse hastigheter på opptil 5,4 Gbps, spesifikke optimaliseringer for spill, et optimert DumaOS 3.0-operativsystem, 4 Gigabit Ethernet-porter, 1 USB 3.0-port og et Beamforming+-system for unik ytelse.

Konklusjoner

Det er ingen bedre mulighet til å endre den gamle beat up og trege ruteren med en ny ruter full av funksjoneri stand til å dekke hvert rom i huset og utnytte de nye hastighetene som er oppnåelig med FTTH-linjer.

Etter å ha kjøpt en ruter, er alt vi trenger å gjøre å koble den i kaskade til modemet levert av nettverksoperatøren, og videresende hele tilkoblingen til den nye ruteren; for å finne ut hvordan du gjør det kan vi lese guidene våre på hvordan koble en ny ruter til modemet uten å bytte nettverk kom igjen hvordan koble ruteren til operatørmodemet.

Index
 1. 1) Ruter usikker og utsatt for hackere
 2. 2) Ruteren er for treg for nye enheter
 3. 3) Ruteren er for treg i overfylte omgivelser
 4. 4) Ruter med dårlig dekning
 5. 5) Andre funksjoner fraværende i gamle rutere
 6. 6) Beste rutere å kjøpe
  1. Økonomisk ruter
  2. Standard rutere
  3. High-end ruter
  4. Spillruter
  5. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up