PDF-filer åpnes ikke på Windows: hvordan fikser

La oss finne ut hvordan du løser hovedproblemene som gjør det umulig å åpne en enkel PDF på våre Windows-PCer

På en bedrifts-PC eller arbeidsdatamaskin brukes PDF-filer ofte som offisielle dokumenter: det er derfor nødvendig at standard PDF-leser alltid er klar til bruk, i tillegg til å korrekt åpne hver side i dokumentet.

Dessverre finnes de Ulike grunner til at en PDF ikke vil åpne på Windows: dokumentet kan inneholde noen feil, PDF-leseren kan være skadet, leseren kan være blokkert av ukjente årsaker eller PDF-filen kan være beskyttet mot lesing (med vilje eller ved en feiltakelse).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du løser alle problemer med å åpne PDF-filer på Windowsslik at du kan fortsette arbeidet på riktig måte og også gjenopprette innholdet i dokumentet som forårsaket problemer på PC-en som er i bruk.

1) Bytt PDF-leser

Hvis PDF-filer ikke åpnes på Windows, er hovedskyldige PDF-leseren vi brukte frem til da; i de fleste tilfeller er leseren Adobe Acrobat Readeren stabil programvare, men ikke fri for feil eller plutselige fryser.

For å utelukke problemer med Adobe Reader åpner vi Microsoft Edge-nettleser på Windows 11 og på Windows 10 e vi drar den problematiske PDF-filen inn i den; nettleseren vil automatisk bruke den innebygde PDF-leseren, og hvis det ikke er andre problemer med filen, vil du kunne lese innholdet i PDF-en uten problemer.

Til bruk Microsoft Edge som standard PDF-leser alt vi trenger å gjøre er å trykke på knappen Satt som standard (som vil vises øverst i nettleseren etter å ha trukket en PDF-fil) eller, alternativt, ta oss langs stien Innstillinger -> Apper -> Standardapperskriv pdf i feltet Skriv inn en fil- eller lenketypetrykke på .pdf og velg Microsoft Edge fra listen som vises.

Foruten Microsoft Edge kan vi også bruke Google Chrome som PDF-leser eller prøv noen Gratis og lett PDF-leserslik at du alltid har et gyldig alternativ til programmet som tilbys av Adobe.

For mer informasjon, inviterer vi deg til å lese vår guide på hvordan velge standardapper i Windows 10 og 11.

2) Installer Adobe Acrobat Reader på nytt

Er vi glad i Adobe Acrobat Reader og funksjonene integrert i den? I dette tilfellet kan vi gjenopprette riktig funksjon av den mest kjente PDF-leseren ved å trykke VINN+I på tastaturet og tar oss langs stien Apper -> Installerte apperidentifisere applikasjonen Adobe Acrobattrykke på de tre prikkene ved siden av og til slutt trykke på Avinstaller.

Etter vellykket avinstallering av programmet må vi last ned Adobe Acrobat Reader-installasjonsprogrammet på nytt: vi åpner hvilken som helst nettleser, vi kommer til Adobe Acrobat Reader offisielle nettstedklikk på knappen Last ned Acrobat Readervent til nedlastingen er ferdig og installer den som et hvilket som helst program.

På slutten åpner vi Adobe Acrobat Reader for første gang og drar PDF-filen inn for å se om alt fungerer som det skal; hvis problemet er løst, kan vi endre standard PDF-leser ved å følge forslagene i forrige kapittel.

3) Last ned PDF-filen på nytt

Har ikke metodene og triksene som er sett så langt løst problemet? Den skyldige kan være PDF-filen vi prøver å åpne: Den kan ha blitt ødelagt under nedlasting fra nettleseren din, mens den flyttet fra en enhet til en annen (for eksempel kopiering fra en USB-pinne eller ekstern disk), eller ved nedlasting fra en e-postmelding.

For å være sikker på at du alltid laster ned filene riktig uten feil foreslår vi at du leser vår guide på hvordan du administrerer nedlastinger og nedlastede filer i Chrome.

Hvis filen er tilgjengelig fra et nettsted eller som et vedlegg til en e-post, prøver vi å laste den ned; Hvis nettstedet tillater det, er det verdt det sjekk også hashen til filenfor å være sikker på at du har lastet ned den samme filen som finnes på nettet (i tilfelle nedlastingsfeil endres hashkoden fullstendig).

Om dette emnet kan vi lese artikkelen vår om hvordan beregne filhash og verifisere integritet.

4) Fjern PDF-beskyttelse

En PDF-fil som ikke åpnes på Windows kan med vilje blokkeres av avsenderen for å forhindre utilsiktet lesing: i dette tilfellet PDF-filen er kryptert og den eneste måten å lese den på er å spørre personen som brukte beskyttelsen på PDF-filen om passordet.

Hvis vi ikke har tilgang til passordet for å lese PDF-en, kan vi prøve noen gyldige Online tjenester som kan fjerne passord enklere eller svakere krypteringer; blant de beste nettstedene for å fjerne PDF-beskyttelse vi finner iLovePDF.

Alt vi trenger å gjøre for å bruke dette nettstedet er å dra den låste PDF-filen inn i grensesnittet og vente på den fjerning av beskyttelserslik at vi kan laste den ned som en enkel PDF-fil (uten beskyttelse) på datamaskinen vår.

Det er forskjellige nettsteder tilgjengelig på nettet som vi kan bruke til å fjerne PDF-beskyttelse: liten pdf, online2pdf Og pdf.io Dette er nettstedene vi anbefaler for å effektivt låse opp beskyttelsen som er tatt i bruk på moderne PDF-filer.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på Hvordan låse opp en passordbeskyttet PDF kom igjen hvordan fjerne PDF-beskyttelse gjenopprette og deaktivere passord.

Konklusjoner

En PDF som ikke åpnes kan ødelegge en jevn arbeidsdag – vi er så avhengige av standardprogrammer at vi ikke vet hva vi skal gjøre hvis noe går galt. Til PDF-filer åpnes ikke på Windows vi kan løse det på en glimrende måte ved å endre PDF-leseren, prøve å laste ned favorittleseren igjen, laste ned filen på nytt eller prøve å fjerne aktive PDF-beskyttelser.

Alltid på et PDF-tema vi kan lese hvordan komprimere PDF for å redusere filstørrelsen.

Hvis vi derimot merker at Adobe Acrobat Reader er for treg ved oppstart (til det punktet at det ser ut til å være blokkert), foreslår vi at du leser veiledningen vår på hvordan øke hastigheten på Adobe Reader ved å deaktivere unødvendige funksjoner.

Index
  1. 1) Bytt PDF-leser
  2. 2) Installer Adobe Acrobat Reader på nytt
  3. 3) Last ned PDF-filen på nytt
  4. 4) Fjern PDF-beskyttelse
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up