Planlegg skanninger med Windows Defender

Er vi redde for at skadevare kan skjule seg på PC-en vår? La oss se hvordan du automatisk skanner PC-en med jevne mellomrom med Windows Defender

Windows Defender er antivirusprogrammet integrert i Windows 11 og Windows 10 og lar deg automatisk stoppe trusler som prøver å komme inn på PC-en din. Selv om tilgangsskanneren er veldig presis og effektiv, bør vi ikke stole på den alene: Mange skadevare kan sendes som legitime filer med det første og bare vises som trusler under neste fullstendige systemskanning.

For å alltid holde datamaskinen vår trygg i denne veiledningen vil vi vise deg Slik planlegger du Windows Defender-skanning, dra nytte av planleggingen som allerede tilbys av operativsystemet; for mer krevende brukere er det også mulig å lage en ny planleggingfor å velge hvilken type skanning som skal utføres, hva som skal skannes og når i uken.

1) Automatisk Windows Defender-skanning

Windows Defender skanner automatisk systemet raskt når det er inaktivt; for å kunne skanne datamaskinen trenger vi bare å la den stå på i minst 2 timer (også blokkere automatisk fjæring), som er tiden det tar å skanne de fleste moderne datamaskiner.

Hvis vi oppdager at PC-en ikke automatisk skanner, åpner vi Start-menyen, søker og åpner menyen Sikkerhet og vedlikeholdla oss utvide delen Vedlikeholdtrykker vi på elementet Endre vedlikeholdsinnstillinger og velg et passende tidspunkt for å utføre alle datasjekker.

2) Hvordan lage planlagt skanning

Hvis vi ikke vil stole på inaktivitetsskanningen, kan vi det opprette en ny full planlagt skanningfor å alltid skanne Windows på ønsket dag og tidspunkt, selv mens vi jobber eller PC-en er opptatt med noe annet.

For å planlegge hele Windows Defender-skanningen, åpne Start-menyen, søk etter og åpne appen Planleggertrykk øverst til venstre Oppgaveplanleggerbibliotekla oss gå på banen Microsoft -> Windows -> Windows Defender og dobbeltklikk på elementet Windows Defender planlagt skanning sidelengs til høyre.

La oss gå til fanen i det nye vinduet som åpnes Aktiveringtrykk ned på Ny og konfigurer parametrene i henhold til våre behov, ved å bruke de nedenfor som referanse:

 • Start virksomhet -> Basert på en tidsplan
 • Innstillinger -> Måned
 • Måneder -> Velg alle måneder
 • Alt er bra -> første mandag
 • Start -> klokkeslett og første dato etter eget valg, eventuelt et tidspunkt hvor PC-en er slått på.

På slutten av konfigurasjonen, trykk OK og gå til fanen Forhold og la oss heve stemmen Stopp hvis datamaskinen bytter til batteristrømfor ikke å ødelegge PC-ens batterilevetid.

La oss nå gå videre til å konfigurere typen skanning, som skal gjøres i henhold til våre behov.

Full skanning

For å få en planlagt full skanning, la oss gå til fanen Handlingervelg elementet som allerede finnes og trykk på Redigere. I det nye vinduet som åpnes sletter vi all teksten i feltet Legg til emner (valgfritt) og skriv inn følgende kommando:

-Scan -ScanType 2

Nå gjenstår det bare å trykke OK og deretter OK for å starte hele skanneplanen (tregere, men effektiv).

Rask skanning

Hvis vi i stedet for den fullstendige skanningen ønsker å planlegge en hurtigskanning (kanskje utføres hver uke), er alt vi trenger å gjøre å åpne fanen Handlingervelg det eksisterende elementet igjen, trykk på Redigereslett all teksten i feltet Legg til emner (valgfritt) og skriv inn følgende kommando:

-Scan -ScanType 1

For å bekrefte, trykk OK og deretter OK for å programmere hurtigskanningen.

4) Lag hurtigskanning ved oppstart av PC

Vil du raskt skanne PC-en hver gang du logger på? Ingenting enklere! La oss gå inn for å fortsette Planlegger som sett så langt, trykker vi øverst til høyre Lag aktivitetervelger vi et navn etter eget valg for aktiviteten, vi krysser av for elementene Kjør med høyeste privilegier Og Skjult og konfigurer de forskjellige kortene som følger:

 • Aktivering -> Ny -> Start oppgave -> Ved pålogging -> Enhver bruker
 • Handlinger -> Ny -> Programoppstart -> Program eller skript -> "%ProgramFiles%\Windows Defender\MpCmdRun.exe" (uten anførselstegn)
 • Legg til argumenter (valgfritt) -> "-Scan -ScanType 1" (uten anførselstegn)

Vi bekrefter alle standardoppføringene i de andre fanene og trykker OK for å planlegge en hurtigskanning hver gang vi logger på med en bruker på en PC.

4) Lag skanneprogram for en bestemt mappe

Mappe Nedlastinger personal er den som har størst risiko for skadelig programvare: av denne grunn anbefaler vi på det sterkeste at du skanner den minst en gang i uken, for å kunne avskjære skadelig programvare som kan ha unnsluppet under nedlastingen.

For å fortsette, la oss åpne Planleggertrykker vi på Lag aktivitetervi velger et navn etter eget valg, vi krysser av for stemmene Kjør med høyeste privilegier Og Skjult og konfigurer de forskjellige kortene som følger:

 • Aktiveringsfanen -> Ny -> Start oppgave -> På en tidsplan
 • Innstillinger -> Uke -> Gjentas hver 1. uke -> velg din foretrukne dag
 • Kategorien Handlinger -> Ny -> Programoppstart -> Program eller skript -> "%ProgramFiles%\Windows Defender\MpCmdRun.exe" (uten anførselstegn)
 • Legg til argumenter (valgfritt) -> "-Scan -ScanType 3 -File %USERPROFILE%\Downloads" (uten anførselstegn)

Med disse innstillingene, hver uke på den valgte dagen, Windows Nedlastinger-mappen vil bli utsatt for en spesifikk skanning, på jakt etter skjult skadelig programvare. Prosedyren er den samme hvis vi ønsker å skanne en hvilken som helst annen Windows-mappe, bare bytt ut %USERPROFILE%\Nedlastinger med banen til ønsket mappe.

Konklusjoner

Med Windows Defender-planer har ikke skadelig programvare lenger en sjanse! På en helt automatisk måte kan vi skanne hele PC-en, velge mellom fullstendig skanning, hurtigskanning og skanning rettet mot en bestemt mappe.

Hvis Windows Defender ikke tilfredsstiller oss, kan vi alltid bruke et effektivt tredjeparts antivirus som f.eks Avastblant de beste gratis antivirus for Windows.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan oppdatere Microsoft Defender antivirus og hvordan Øk Microsoft Defender-beskyttelsen i Windows 11 og 10.

Index
 1. 1) Automatisk Windows Defender-skanning
 2. 2) Hvordan lage planlagt skanning
  1. Full skanning
  2. Rask skanning
 3. 4) Lag hurtigskanning ved oppstart av PC
 4. 4) Lag skanneprogram for en bestemt mappe
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up