Programmer for å klippe eller koble til videoer; slette deler eller slå dem sammen til en enkelt fil

Hvordan klippe og koble sammen videoer, med gratis programmer for å eliminere unødvendige deler og forene deler til en enkelt fil

Å kutte en video er nyttig for å gjøre lange videoer mindre og gjøre dem enklere å sende via e-post eller laste opp til Facebook eller WhatsApp, trekke ut bare den interessante delen og eliminere resten som vi ikke bruker.

En operasjon med å klippe en video trenger imidlertid ikke å gjøres ved hjelp av dyre eller kompliserte videoredigeringsprogrammer og kan i stedet utføres uten problemer ved å bruke noen gratis videoprogrammersom har alle nødvendige alternativer allerede forhåndskonfigurert, men kan optimaliseres for de som trenger mer forseggjort arbeid.

I den følgende guiden vil vi derfor vise deg beste Windows-programmene for å klippe eller slå sammen en videovelge bare applikasjonene som vi kan bruke gratis uten å bruke en eneste krone, enda bedre hvis de kan lastes ned direkte fra Microsoft Store (fra Windows 11 og Windows 10).

LES OGSÅ -> Programmer for å komprimere video på PC

1) Microsoft Clipchamp

Den første appen vi anbefaler at du prøver å klippe eller slå sammen videoer er Microsoft Clipchampden nye videoredigereren integrert i Windows 11 og kan også lastes ned gratis på Windows 10.

Med Clipchamp kan vi klippe en video veldig enkelt ved å åpne appen, logge på med Microsoft-kontoen på PC-en, klikke på Lag en ny videodra videoen vi vil klippe med musen, dra videoen til den nedre tidslinjen, ta oss til punktet der vi vil klippe videoen og bruke sakseikonet (Dele) for å utføre kuttet (vi kan også bruke snarveien S for å starte kuttet umiddelbart).

Hvis vi i stedet ønsker å slå sammen to videoklipp, er det bare å laste videoklippene som skal slås sammen på tidslinjen, få dem til å matche perfekt og trykke på knappen øverst til høyre. Eksportslik at du kan eksportere klippene til en enkelt ny video.

2) Animotica - Movie Maker

En annen gyldig app som vi kan prøve å klippe eller bli med i videoer er Animotica - filmskapersom også kan lastes ned direkte fra Microsoft Store.

For å klippe en video åpner vi appen, trykk på Nytt prosjektklikker vi på Legg til video/fotoklippvelger vi videoen som skal klippes og venter på slutten av den første gjengivelsen (nødvendig for å generere en fil som er lettere å redigere).

Så snart videoen er klar, klikk ned på forhåndsvisningen, flytt til punktet der vi vil klippe (flytting av videorulleindikatoren) og trykk alltid ned på menyen Dele opp å gjøre kuttet; hvis vi ønsker å slette hele deler av videoen kan vi også bruke funksjonen Kutte oppmye mer spesifikt takket være bruken av kuttemarkøren eller skilletegnene for å markere starten og slutten av kuttet.

Å forene videoer med Animotica er egentlig veldig enkelt: vi åpner appen, legger til det første videofragmentet og trykker på +-knappene tilstede før og etter det første fragmentet, for å kunne sette sammen andre fragmenter og raskt lage en enkelt video, klar til å bli eksportert.

3) VLC

Få mistenker det, men også VLCden berømte multimediaspilleren med åpen kildekode, kan bli et utmerket verktøy for å klippe noen scener eller videoklipp, og opptre under avspilling av selve innholdet.

For å bruke VLC til å klippe videoer eller videoklipp, er alt vi trenger å gjøre å åpne programmet, starte videoen som skal klippes (ved å dra den inn i vinduet eller ved å trykke på Media -> Åpne fil), start avspilling og trykk så snart scenen du vil klippe ut kommer SHIFT+R på tastaturet for å starte opptak av VLC; for å avslutte kuttingen trykker vi på igjen SHIFT+R.

Nå er alt vi trenger å gjøre å gå til Windows Video-mappen og se etter en ny video kalt vlc-rekord: Denne videoen vil inneholde kuttet vi laget med hurtigtasten.

Hvis vi ikke vil bruke snarveien og ønsker større kontroll over opptak, åpner du VLC og trykker på øverst Vis -> Avanserte kontroller og trykk på Record-knappen som vises nederst, over de klassiske VLC-avspillingskontrollene.

For å lære mer kan vi lese vår guide til 25 VLC-funksjoner: videoeffekter, opptak og mye mer.

4) Z Mobil: Video Editor Studio

Blant programmene som vi kan prøve å klippe eller slå sammen videoer, slette deler eller forene dem til en enkelt fil finner vi også Z Mobil: Video Editor Studiokan lastes ned fra Microsoft Store.

For å klippe videoer åpner vi appen, trykk på elementet Trim video (oversettelsesfeil fra Trim video), laster vi inn videoen som skal klippes og bruker glidebryterne til å endre startpunktet og sluttpunktet for klippet.

Hvis vi i stedet ønsket å slå sammen videoer, trykker du bare på boksen i app-hjemmet Bli med i videoenelegg til det originale videoklippet og trykk deretter på Legg til videoer for å legge til de gjenværende brikkene som skal gjenforenes.

5) Andre programmer for å klippe eller slå sammen videoer

I tillegg til appene vi har presentert ovenfor, kan vi klippe eller bli med i videoer ved å bruke en av appene nedenfor, alle utmerket og tilgjengelig gratis på Windows.

1) Weeny gratis videokutter er for tiden en av de kraftigste videoskjæringsprogramvarene for Windows PC og kanskje det beste valget. Dette programmet støtter MP4, MKV, FLV, MPG, VOB, RMVB, RM, DAT, AMV, AVI, MS-DVR, WMV, 3GP og andre videoformater. Den lar deg forhåndsvise filmen og kan også brukes som en video til lyd-konverter med MP3, WAV, AAC, WMA-format og fungerer også for å trekke ut lyd fra videoer.
Med Weeny er det mulig å velge flere videosegmenter som skal klippes ut, slik at det er mulig å slette forskjellige deler av en film med ett slag. I tillegg kan du trimme en video for å dele den opp i flere deler og generere separate filer for hver enkelt automatisk. For de som trenger det, er det alternativer for å forbedre kvaliteten, stille inn volumnivået og velge utdataformat.

2)

Video Cutter Joiner Det er et annet flott alternativ for å kutte videoer av alle typer, MKV, FLV, OGG, TP, OS, WEBM, WMV, MPG, MP4, AVI, MOV. Den eneste feilen er at grensesnittet ikke viser en forhåndsvisning, men bare rammene til filmen som skal klippes. Du må da bruke glidebryterne for å angi start- og sluttpunktene til videoen som skal trekkes ut.

3) Enkel VideoCutter den er i stand til å kutte alle videoformater og lar deg også kutte lydfiler og musikkspor. Programmets grensesnitt er veldig enkelt, med en menylinje øverst, et sidepanel til venstre med redigeringsverktøy og en forhåndsvisningsrute for video i midten. Det lille panelet nederst i videoruten er tidslinjegrafen som du kan bruke til å se bilder. SimpleVideoCutter krever installasjon av FFmpeg (åpen kildekode) for konvertering av videofiler. SimpleVideoCutter støtter følgende videoformater: MOV, AVI, MP4, WMV, RM og MPG.

4) Gihosoft gratis videokutter Og Gihosoft Video Joiner de er to gratis programmer fra samme utvikler, ett for å klippe videoer, det andre for å kombinere flere deler til en enkelt film. Dette er enkle programmer, men de fungerer med alle videoformater. Spesielt en av de mest interessante funksjonene er muligheten til å se forhåndsvisningen av videofilen som skal klippes og filmen som lagres etter redigering. Videosnekkeren lar deg derfor forene flere videoer av forskjellige videoformater, det vil si MP4, WMV, MOV og AVI.

7) Den Avidemux videoredigeringsprogram den kan blant annet brukes til å klippe ut deler av videoer, trekke dem ut fra resten og redigere dem som du vil. Selv om det er mer komplekst, er det mulig å velge forskjellige visningsparametere, og kort sagt brukes det på denne måten: åpne en fil, gå til punktet for scenen som skal slettes og trykk på A-tasten, og plasser deg selv på slutten av delen som skal kuttes og trykk B, og trykk deretter Delete på tastaturet.

Konklusjoner

Av søknader om klipp ut eller slå sammen videoer, slett deler eller slå dem sammen til en enkelt fil det er ingen mangel på dem på Windows, og de kan installeres direkte fra Microsoft Store, uten å måtte gå gjennom eksterne lenker eller uten å måtte søke etter dem på nettet.

Den eneste eksterne appen som vi anbefaler å bruke for å trimme videoer er VLCsom tilbyr en smart snarvei for å starte og stoppe videoopptak raskt.

Index
  1. 1) Microsoft Clipchamp
  2. 2) Animotica - Movie Maker
  3. 3) VLC
  4. 4) Z Mobil: Video Editor Studio
  5. 5) Andre programmer for å klippe eller slå sammen videoer
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up