Qjoypad: Kartlegging av tastatur til spilltastatur for Linux

Spilling på Linux kan være fantastisk, irriterende eller alt i mellom. Noen ganger oppnås ting akkurat slik du ønsker, og andre ganger må du improvisere. Ideelt sett bør alle spill være kompatible med enhetene du vil bruke med det, men det er noen tilfeller der spill fortsatt ikke støtter styrespaker og gamepads. Noen av utviklerne av disse spillene har kanskje ikke noen støtteplaner for gamepads, men siden vi liker å gjøre teknologien enklere, er det rett og slett uakseptabelt.

Det er tre situasjoner der det kan være nødvendig å tilordne tastatur-/musbevegelser til gamepaden:

1. Et innfødt Linux-spill som ikke støtter styrespakinngang ennå.
2. Et vin/cedega-spill som, uansett grunn, ikke gjenkjenner gamepaden.

3. Bare bruk joysticken til å kontrollere skrivebordet, medieapplikasjonen osv.

Med Qjoypad kan du ha alle tre og til og med lage separate profiler for hvert spill/applikasjon. Det er en gratis og åpen kildekode-applikasjon basert på QT som » tar innspill fra en gamepad eller joystick og oversetter det til tastetrykk eller musehandlinger, slik at du kan kontrollere et hvilket som helst XWindows-program med gamepaden. «

Den kommer med et praktisk systemstatusfeltikon slik at du kan holde det i gang og få tilgang til det for å endre profiler eller opprette nye. Støtter flere styrespaker og akser, har fargekodet utheving for å identifisere knapper på forskjellige styrespaker, støtter gasskontroller, rask avfyring og musebevegelser og -klikk.

Last ned og installasjon

For øyeblikket er det ingen binære pakker for Qjoypad. For å installere den, må du laste ned kildepakken og lage den. Siden den er basert på QT4, trenger du utviklingspakkene for QT installert. For KDE-brukere kan de allerede være installert. Det krever også at joysticken din støttes av Linux-kjernen, som i de fleste tilfeller er i varierende grad.

1. Last ned kildepakken http://qjoypad.sourceforge.net/#download

2. Trekk ut innholdet:

tar -xzvf qjoypad-4.1.0.tar.gz #erstatt 4.1.0 med det faktiske versjonsnummeret, hvis forskjellig

3. Konfigurer, lag og installer (forhåpentligvis uten feil)

./config
hacer
make install

Når den er installert, trykk Alt-F2 (eller en annen snarvei for kommandostarteren) og skriv "qjoypad". Det skal vises i systemstatusfeltet. Klikk på spillkontrollerikonet. Den kommer ikke med noen standardlayout, så du må lage en. Den skal automatisk ha oppdaget styrespakene dine, og du bør velge den du vil konfigurere. Følg deretter disse trinnene.

1. Klikk på »-knappen Legge til » for å opprette en ny profil.

2. Skriv inn profilnavnet ditt.

Når som helst kan knappen » Oppdater » vil lagre konfigurasjonen på disken. » Fjerne » vil slette profilen fullstendig, og » Viske ut » vil slette gjeldende innstillinger. » omvendt » vil rulle tilbake konfigurasjonen til siste oppdatering. Vær forsiktig så du ikke ved et uhell klikker på noen av disse knappene når du kartlegger kontrollene deres.

3. For å angi en styrespakakse, flytt styrespaken i ønsket retning. Aksenummeret som flyttes er uthevet. Å flytte den i motsatt retning bør også fremheve det samme.

4. Klikk på Akse-knappen for å konfigurere.

5. Du vil se to tilstøtende ruter, og hvis du beveger joysticken i de tidligere oppdagede retningene, vil rutene fylles. Hvis du bruker en analog pinne, vil boksene fylles ut basert på graden av bevegelse.

6. Velg typen bevegelse du vil ha: tastatur, mus vertikal eller musehorisont (hvis du velger en musebevegelse eller spiller et spill som krever analog presisjon, kan det være lurt å merke av for "Gradient"-boksen).

7. For å tilordne en nøkkel til en adresse, klikk på boksen nedenfor som skal si[NO KEY].

8. Når den er trykket, vil den vente på neste inntasting og tilordne den tasten til deg. Hvis du for eksempel trykker på pil opp, vil styrespaken kontrollere deg.

9. Når du er ferdig, klikker du OK.

Du kan tilordne knapper på en lignende måte, men i stedet for innstillinger for gradient og inndatametode, vil du se "Sticky" og "Rapid Fire." Sticky vil fungere som en spak og simulere å holde nede en knapp. Rapid Fire vil gjenta tastetrykket i rask rekkefølge.

Når du er ferdig med å kartlegge tastene og/eller musebevegelsene, må du klikke på "Oppdater"-knappen for å lagre den. Du vil kanskje til og med klikke ofte gjennom hele prosessen i tilfelle noe forstyrrer deg.

Systemet ditt vil ikke reagere på bevegelser av den tilordnede styrespaken før du klikker » lukk dialog «. For å velge profilen du ønsker, høyreklikk på ikonet i systemstatusfeltet og velg den du nettopp opprettet. Når du ikke lenger vil bruke den, høyreklikker du igjen og velger[NO LAYOUT]. Du kan la den kjøre i denne modusen i systemstatusfeltet uten å påvirke noen kontroller.

Med Qjoypad kan du nå ha full kontroll over gamepaden. Du kan kartlegge så mye eller lite du vil, noe som er nyttig hvis et spill bare har noen få kontroller. På min Logitech Rumblepad lar den meg kartlegge retningsplaten, både analoge spaker og alle 12 knappene. Forhåpentligvis vil du ha samme suksess. Ha det gøy å spille!

Index
  1. Last ned og installasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up