Reparer Android hvis telefonen eller nettbrettet ikke starter

Index
 1. Tilbakestill Android fra innstillingene
 2. Gjenopprett Android som sitter fast eller som ikke starter
  1. Gjenopprett fra gjenoppretting
  2. Gjenopprett fra PC
  3. Konklusjoner

Slik gjenoppretter og reparerer du mobiltelefonen eller nettbrettet til fabrikkinnstillinger selv om det ikke lenger starter eller slås på

I de nyeste versjonene av Android kan du start telefonen eller nettbrettet på nytt i sikker modusen nyttig måte å løse eventuelle problemer, avinstallere programmer som går galt eller fikse innstillinger.

Det hender imidlertid at sikker modus ikke er nok, og du må derfor utføre en Android tilbakestilt når feilene er så alvorlige at de fullstendig blokkerer bruken av telefonen (som ikke lenger starter, går inn i en uendelig sløyfe under oppstartsprosedyren eller starter på nytt kontinuerlig).

Disse feilene er hyppigere hvis vi har en ulåst enhet med root-tillatelser og hvis vi installerer crack-appermen det kan være mange andre grunner til at telefonen ikke lenger starter og ikke laster operativsystemet.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan gjenopprette Android selv i tilfeller der systemet ikke lenger starter opp, slik at enheten kan gjenopprettes. Hvis systemet starter opp, men har feil eller er uvanlig tregt, vil vi også vise deg hvordan du raskt gjenoppretter smarttelefonen, og lagrer alle dine personlige data.

LES OGSÅ: Start Android på nytt hvis telefonen eller nettbrettet virker dødt

Tilbakestill Android fra innstillingene

Hvis Android-enheten din starter opp normalt eller gå inn i sikkermodus vi kan utføre fabrikktilbakestillingen direkte i menyen Innstillinger av telefonen, og tar oss til menyen Sikkerhetskopiering og gjenoppretting eller i Factory Reset-menyen (tilstede på alle Xiaomi-smarttelefoner).
Trykk på på skjermen som åpnes Tilbakestilling til fabrikkdata eller på stemmen Slett alle dataog skriv deretter inn sikkerhetspassordet for å starte prosedyren.

Før du fortsetter, anbefaler vi deg imidlertid å gjøre det lage en sikkerhetskopi av personlige data (bilder, kontakter, videoer, meldinger osv.) og verifiser også Google Authenticator-legitimasjonen din, som vil gå tapt under tilbakestillingen.

Hvis vi ikke vet hvordan vi sikkerhetskopierer på Android, kan vi lese guiden vår om hvordan sikkerhetskopiere Androidhvor vi finner alle effektive metoder for å lagre våre personlige data og gjenopprette dem etter tilbakestillingen.

Hvis vi derimot kun ønsker å lagre bildene og videoene på telefonen, kan vi bruke appen Google Fotosom forklart godt i vår guide til Automatisk sikkerhetskopiering av bilder online.

Gjenopprett Android som sitter fast eller som ikke starter

Hvis det ikke lenger er mulig å starte mobiltelefonen eller nettbrettet, hvis enheten fryser på oppstartslogoen, hvis den går i en kontinuerlig sløyfe eller hvis vi ser ikonet til den liggende androiden med utropstegnet vises, må vi utfør tilbakestillingen inn i enhetsgjenopprettingen.

For å tilbakestille helt låst Android vi slår av enheten med strømknappen (holder den nede til den slås av) og slår på Gjenopprettingsmodus.

For å få tilgang til denne modusen har hver enhet en annen tastekombinasjon; Nedenfor finner vi prosedyrene for gjenopprettingstilgang til hovedprodusentene på salg:

 • Samsung: trykk på Power + Home + Volum opp-tastene samtidig; på nye smarttelefoner er kombinasjonen Power + Volume Up + Bixby-knapp.
 • Huawei: trykk på av/på- og volum opp-tastene samtidig.
 • OnePlus: trykk på av/på- og volum ned-tastene samtidig.
 • OPPO/Realme: trykk på av/på- og volum opp-tastene samtidig.
 • Xiaomi: trykk på av/på- og volum opp-tastene samtidig.
 • LG: trykk på Power + Volum opp-tastene samtidig.
 • Motorola: trykk på Power + Volum ned + Volum opp-tastene samtidig.
 • Google Pixel: på smarttelefoner produsert av Google trykker vi på Power + Volum ned-tastene samtidig.
 • Generiske nøkler: for de fleste smarttelefoner som ikke er oppført, er tastene for å starte gjenoppretting Power + Volum opp; i sjeldne tilfeller må vi trykke Power + Volum ned og navigere til bootloader for å åpne gjenopprettingsmodus.

Hvis vi ikke finner den riktige kombinasjonen for å gå inn i gjenopprettingsmodus på enheten vår, søker vi etter navnet på enheten på Google med tillegg av strengen "gjenopprettingsmodus", for sikkert å finne en passende tastekombinasjon.

Når vi kommer til gjenopprettingsmenyen vi bruker volum opp og volum ned-tastene for å bla gjennom alternativene og bruke strømknappen for å bekrefte valget.

Hvis enheten viser en litt annen skjerm enn gjenopprettingen, vil vi mest sannsynlig havne i samme situasjon bootloader-modus, et slags "forkammer" hvor du kan velge hva du skal starte på enheten; i dette tilfellet er det tilstrekkelig å alltid bruke volumtastene for å velge elementet Gjenoppretting og bruk strømknappen for å bekrefte valget ditt, for å starte opp i gjenopprettingsmodus på riktig måte.

Gjenopprett fra gjenoppretting

En gang i gjenopprettingsmodus velger vi alternativet Slett data eller Tørk data / tilbakestilling til fabrikkbekreft med strømknappen og bekreft på Ja for å starte en hovedtilbakestilling av enheten. Med denne prosedyren vil alle apper, innstillinger og alle data i den, inkludert installerte applikasjoner, bli slettet.
Operasjonen varer vanligvis noen minutter, hvoretter vi må gå tilbake til gjenoppretting og velge Slå av, slik at vi kan slå av eller starte enheten på nytt.

Neste gang enheten starter vi vil ha en ny telefon som om den nettopp forlot fabrikkentrenger vi bare å konfigurere Google-kontoen vår og gjenopprette sikkerhetskopiene som er gjort tidligere for å kunne bruke enheten igjen som om ingenting hadde skjedd.

For å være forberedt på at Android feiler og krever gjenoppretting, kan du bruke en spesifikk applikasjon for ta en fullstendig sikkerhetskopi av Android-telefonen din.

Gjenopprett fra PC

Alternativt kan vi forsøke å gjenopprette direkte fra PC-en, ved å bruke for dette formålet i Fastboot og ADB-verktøymen bare hvis vi tidligere hadde aktivert utviklermodus og USB-feilsøking på samme telefon.

For å fortsette kobler vi den låste telefonen til PC-en via USB-kabel, vent til driverne laster ned og laster nedSDK-plattformverktøyhvis innhold må pakkes ut i en mappe du ønsker.

Etter å ha trukket ut alle nødvendige verktøy, la oss gå til mappen plattformverktøyhøyreklikk på mappen, trykk opp Åpne i terminal og kjør følgende kommando:

adb devices

Hvis kommandoen vises og enheten er tilgjengelig, kan vi prøve å få tilgang til gjenopprettingen ved å bruke følgende kommando:

adb reboot bootloader

Telefonen din starter på nytt i oppstartslastermodus, slik at du manuelt kan velge tilgang til gjenoppretting på enhetsskjermen. Hvis vi imidlertid ønsket å få tilgang til telefonens gjenopprettingsmodus umiddelbart, bruk bare følgende kommando:

fastboot reboot recovery

Ved å gjøre det får telefonen direkte tilgang til gjenoppretting, uansett status.

Konklusjoner

Med mindre enheten har fått intern skade, Android er et system som alltid kan tilbakestilles til fabrikkinnstillingerfor å løse de aller fleste programvareproblemer.

Hvis tilbakestillingsprosessen til fabrikken ikke løser problemene eller ikke fungerer i det hele tatt, er det sannsynlig at det er et problem med maskinvaren til enheten, og derfor er noe ødelagt inne i den.

Hvis smarttelefonen din forblir treg selv etter gjenoppretting av alle data og sikkerhetskopier, anbefaler vi å lese veiledningen vår om hvordan øke hastigheten på Android på hver smarttelefon.

Hvis vi derimot ønsket å endre operativsystemet på smarttelefonen fullstendig, anbefaler vi at du leser vår guide på hvordan installere en Android Custom ROM.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up