RetroPie-tilpasningstips for å forbedre spillopplevelsen din

RetroPie er en flott måte å gjenoppleve all videospillnostalgi uten å måtte blåse på kassetter. Like kult som det er å få vennene dine inn i Super Mario Kart eller slå skurkene i Streets of Rage, standardversjonen av RetroPies brukergrensesnitt er designet for å være funksjonell. Dessverre betyr dette at ting kan føles litt tørt. Heldigvis finnes det måter å tilpasse utseendet til RetroPie-bygget ditt for å gjøre det mer behagelig for øyet.

1. Endre skjermvelkomstskjerm

Splash-skjermen er det første du ser når du starter RetroPie. Dette er bildet du ser når RetroPie lastes. Standard er ganske enkelt RetroPie-logoen. Det er riktig at det er en ganske bra logo, men den kan være litt kjedelig. Heldigvis kan du krydre RetroPie ved å endre startskjermen til noe med litt mer personlighet. Du kan lage din egen splash-skjerm, eller du kan velge mellom en rekke forhåndslastede splash-skjermer.

For å velge en ny splash-skjerm, la RetroPie starte og gå til RetroPie/Innstillinger-menyen. Derfra blar du ned til "Splash Screen" og trykker på "A"-knappen på kontrolleren. Dette tar deg til en grå meny mot en blå skjerm. Menyen har flere alternativer.

Hvis du vil se splash-skjermene som er forhåndslastet, velg alternativ 7, "Forhåndsvis splash-skjermer". For å se om det er noen nye splash-skjermer tilgjengelig, velg alternativ 8, "Update RetroPie Splash Screen". Når du ser en velkomstskjerm du liker, velg alternativ 1, "Velg velkomstskjerm", for å endre splash-skjermen til den du velger.

Merk : Vi anbefaler å bruke et tastatur, siden det er mye enklere å navigere i disse menyene med et tastatur enn å bruke en kontroller.

2. Last ned nye temaer

RetroPie bruker EmulationStation som grensesnitt. Tenk på det som brukergrensesnittet som organiserer alle emulatorene og spillene dine. Dette brukergrensesnittet er kjent som et tema, og standardtemaet for EmulationStation er enkelt å navigere og ser ganske bra ut å starte opp. Dessverre er standardtemaet ganske minimalt og kan bli gammelt relativt raskt. Heldigvis kan du injisere litt liv i RetroPie-bygget ditt ved å bruke et nytt tema. Dette sikrer at strukturen din aldri vil se eller føles gammel ut.

For å finne noen nye og mer spennende temaer, gå over til RetroPie/Innstillinger-menyen. Rull ned og velg "ES Themes." Dette tar deg til et grått menyvindu på blå bakgrunn. Det første du vil gjøre er å velge "Last ned temagalleri." Når temaene er lastet ned til Pi-en din, blir du bedt om å velge et alternativ for galleriet.

Siden vi ikke ønsker å fjerne noen temaer, vil vi ignorere alternativ nummer 3. "Oppdater temagalleriet" kan brukes til å søke etter nyere temaer som er tilgjengelige. View Theme Gallery produserer en lysbildefremvisning av alle temaer som er tilgjengelige for nedlasting. Når du har gått gjennom alle tilgjengelige temaer vil du få muligheten til å laste ned temaene du har valgt. Bare bla ned for å markere de du vil ha, og velg dem. Du kan laste ned alle temaene du ønsker.

3. Bruk et nytt tema

For å bruke et nytt tema på RetroPie-bygget ditt, åpne hovedmenyen ved å trykke på "Meny"-knappen på kontrolleren (normalt tilordnet Hjem-knappen). I hovedmenyen, bla ned til "UI-innstillinger". Derfra blar du ned til «Temasett».

Du kan bruke venstre og høyre retningsknapp på kontrolleren for å velge et av temaene du lastet ned tidligere. Når du har nådd et tema du vil prøve, går du bare ut av menyen, og det nye temaet vil bli brukt om noen få øyeblikk.

I slekt Nyttige tips for å forbedre emuleringsytelsen i RetroPie

Hvorfor spill ikke ser bra ut

Hvis spillene dine ikke ser ut slik du husker dem, er det sannsynligvis på grunn av det faktum at du pleide å spille dem på CRT-skjermer. Moderne TV-skjermer er rett og slett for skarpe, og får ofte retrospill til å se verre ut enn de gjorde da de opprinnelig kom ut. Dette skyldes det faktum at videospillutgivere forsto begrensningene til CRT-TV-er og stolte på deres lavere oppløsninger for å maskere mye av grafikkens rudimentære natur.

Fordi moderne TV-er har en mye høyere oppløsning og er i stand til å produsere et mye renere og klarere bilde, er mange av disse grafiske uhellene ikke lenger skjult. Dette resulterer i sprites som virker mer taggete og spill som generelt virker grovere. Heldigvis er det en måte å gjenskape "fuzzen" til en CRT-TV på din moderne skjerm.

4. Påfør Shaders

Etterligning av utseendet til en CRT-skjerm kan oppnås ved å bruke shaders, som endrer bildet som vises på skjermen. Mange shadere prøver å gjenskape "scanlines" som finnes i eldre spill. Dette er mørke horisontale linjer som dukket opp på CRT-er, noe som gir bildet mer kontrast og definisjon.

Den enkleste måten å bruke en skyggelegging på er å trykke på Select (eller hvilken som helst knapp du har valgt som hurtigtast) + X. Dette vil få opp RGUI-menyen. Herfra, naviger til hurtigmenyen -> Shader Options -> Last Shader Preset. På dette tidspunktet velger du en skyggelegging og går tilbake til hurtigmenyen. Rull opp til "Fortsett innhold" øverst i menyen og velg hopp tilbake til spillet ditt med skyggen på. Ulike shaders endrer bildet på forskjellige måter, så du må kanskje eksperimentere for å finne de som fungerer best for deg.

Har du noen tips for å tilpasse utseendet til RetroPie? I så fall, gi oss beskjed i kommentarene!

Index
  1. 1. Endre skjermvelkomstskjerm
  2. 2. Last ned nye temaer
  3. 3. Bruk et nytt tema
  4. Hvorfor spill ikke ser bra ut
  5. 4. Påfør Shaders

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up