Rett opp feilen "Du har ikke tillatelse til å lagre på denne plasseringen".

Har vi problemer med å lagre filer til en bestemt plassering/mappe på PC-en? La oss se hvordan du løser det på Windows 10 og 11

Hvis Windows viser feilen "Du har ikke tillatelse til å lagre på denne plasseringen"Vi vil ikke kunne lagre filene i de ønskede mappene, spesielt hvis vi prøver å lagre et e-postvedlegg eller et prosjekt med en profesjonell app som AutoCAD eller Photoshop.

Årsakene til denne feilen er forskjellige: de spenner fra mangel på autorisasjon for å få tilgang til mappen til kompatibilitetsproblemer med programmer som har eksklusiv tilgang til mappen, uten å glemme noen problemer med tillatelsene som er tildelt Windows-kontoen som er i bruk.

I den følgende veiledningen vil vi vise deg hvordan du løser denne feilen ved å gjenopprette tilgang til personlige mapper eller systemmapper i de aller fleste tilfeller.

1) Endre mappetillatelsene

Som et første tips kan vi prøve å endre tillatelsene til mappen, og dermed også tildele skrivetillatelser til brukeren vi bruker akkurat i det øyeblikket.

For å fortsette i denne retningen, høyreklikker vi på mappen som forårsaket feilen og trykker på elementet Eiendomla oss gå til skjermen Sikkerhet og trykk på knappen Redigere. Klikk på i det nye vinduet som åpnes Legg tilskriv inn navnet på kontoen vi bruker for øyeblikket, trykk på Sjekk navn for å sjekke, og når vi går tilbake til forrige skjermbilde, sørg for å krysse av for elementet Full kontroll.

Hvis vi ikke vet hvilken bruker vi skal autorisere, kan vi også gi gratis tilgang til en bestemt mappe (unngå denne løsningen bare hvis vi endrer en systemmappe): for å bruke gratis tilgang, sørg for å tildele Alle sammen som ditt kontonavn og trykk su Full kontroll å regulere tilgangen.

2) Endre mappeeier

En annen effektiv metode for å overvinne feilen "Du har ikke tillatelse til å lagre på dette stedet" er å endre selve mappeeieren, noe som gjør det sammenfallende med brukerkontoen vår. Denne endringen er svært delikat og bør bare brukes på personlige mapper, og unngå å tilordne systemmapper til dem.

For å fortsette med å endre eieren av den låste mappen, høyreklikk på den og ta oss til banen Egenskaper -> Sikkerhetdenne gangen trykker vi på knappen Avansere og vi presser på Endring ved siden av oppføringen Eieren.

Etter å ha bestått sikkerhetskontrollen skriver vi inn navnet på Windows-kontoen vår og bekrefter den nye eieren; for å unngå inkonsekvenser bekrefter vi også tilordningen av den nye eieren også for mappene og filene i den endrede mappen, og spytter ut den relevante oppføringen (Erstatt eier på undermapper og objekter).

I dette konkrete tilfellet vi unngår nøye å tildele Alle som en gratis bruker, gitt modifikasjonens følsomhet; det er alltid best å tilordne en spesifikk brukerkonto som eier eller, for å garantere tilgang kun for administratorbrukere, tilknytte gruppen Administratorer.

For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan endre eier i Windows-mapper, inkludert TrustedInstaller.

3) Kjør program med administrative rettigheter

Ofte vises feilen "Du har ikke tillatelse til å lagre på denne plasseringen" når vi prøver å gjøre det lagre en fil med et spesifikt programkan vi også unngå å endre mappetillatelser og eiere og prøve å starte programmet med administratorrettigheter.

Hvis problemet er forårsaket av lagring av et vedlegg, prøv å lukke e-postappen, klikk deretter på Start-menyen, se etter favorittappen for e-post (Outlook eller Thunderbird), høyreklikk på appen og trykk på Kjør som administrator).

Men hvis vi ikke kan avslutte appen (fordi feilen dukket opp mens vi prøvde å lagre arbeidet for første gang og vi risikerer å miste det) la oss prøve å lagre filen i en annen mappe på PC-en, hvis mulig ved å bruke mappene i banen C:\Brukere.

På denne måten vi kan alltid lagre filen og prøv trygt å lukke og starte programmet som administrator, for å lagre på standardplasseringen.

4) Kjør kompatibilitetsfeilsøking

Et annet gyldig verktøy for å løse problemer med programtilgang er Feilsøking av kompatibilitetsom kan gjenopprette manglende tillatelser eller gi tilgang til blokkerte mapper på gamle programmer eller de som ennå ikke er fullt kompatible med Windows 11 eller Windows 10.

For å fortsette i denne retningen, høyreklikk på ikonet for programmet som genererer problemet, og trykk deretter på Eiendom og la oss ta oss selv til skjermen denne gangen Kompatibilitet.

La oss nå trykke på knappen Kjør kompatibilitetsfeilsøkeren og, etter en liten analyse, bare kryss av for elementet Programmet krever ytterligere tillatelser og trykk på Etter deg å prøve å løse.

Konklusjoner

Tipsene og triksene som vises i veiledningen bør fikse det store flertallet av problemer som kan vise feilen "Du har ikke tillatelse til å lagre til denne plasseringen"ofte forårsaket av et problem med å lagre vedlegg eller ved å velge en standardmappe som er tilordnet direkte til systemet.

For å oppnå de beste resultatene, husk å gjøre de nødvendige endringene med en administratorkonto og av deaktiver antiviruset under prøvene.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan du har full tilgang (eierskap) av filer og mapper i Windows 10 og 11 og hvordan administrere tillatelser for delte mapper i Windows.

Index
  1. 1) Endre mappetillatelsene
  2. 2) Endre mappeeier
  3. 3) Kjør program med administrative rettigheter
  4. 4) Kjør kompatibilitetsfeilsøking
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up