Rett opp "IO1_INITIALIZATION_FAILED"-feilen på Windows

La oss finne ut hvordan du løser den alvorlige "IO1_INITIALIZATION_FAILED"-feilen, som kan påvirke både Windows 11 og Windows 10

Blant de mest alvorlige feilene vi kan støte på ved bruk av Windows finner vi IO1_INITIALIZATION_FAILED. Denne feilen eller stoppkoden er assosiert med en feil ved lesing av disken under oppstart (på stasjonen der Windows er installert) og forekommer ofte på mekaniske harddisker som har nådd slutten av livet eller har blitt slått av feil (for eksempel etter en strømstøt eller en plutselig omstart på grunn av en annen krasj).

Heldigvis kan feilen også dukke opp for problemer relatert til driveren, systemfilkorrupsjon eller en Windows-oppdatering: i disse tilfellene er gjenoppretting av full funksjonalitet mye mer sannsynlig enn maskinvareskade (som vanligvis er permanent og ikke kan gjenopprettes).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan fikse "IO1_INITIALIZATION_FAILED" feil på Windows 11 og Windows 10, slik at du kan gå tilbake til å bruke datamaskinen til full kapasitet. Det sier seg selv at hvis problemet er forårsaket av en maskinvarefeil på disken, er det best å vurdere å erstatte den så snart som mulig (kanskje ved å bruke en SSD som primær disk); vi kan bruke metodene sett i veiledningen som en siste utvei bare når feilen er forårsaket av programvareproblemer.

1) Koble fra sekundære interne stasjoner

Før du prøver noe, la oss prøve å koble fra eventuelle sekundære interne disker, det vil si disker der Windows ikke er til stede, men hvor vi beholder våre sekundære filer. Hvis den sekundære disken er mekanisk, kan det forårsake "IO1_INITIALIZATION_FAILED"-feilen når du starter PC-en.

For å fortsette slår vi av PC-en, kobler fra strømuttaket, åpner sidepanelet på den stasjonære datamaskinen og fjerner SATA-kabelen som kobler til den eller de sekundære diskene, og etterlater bare den primære disken (der Windows er til stede).

Det kan være vanskelig å gjenkjenne riktig plate; for dette formålet anbefaler vi at du leser vår ai-guide programmer for å administrere disker.

Etter å ha identifisert diskene som skal kobles fra, prøver vi å starte PC-en på nytt for å verifisere utseendet til feilen; hvis feilen ikke lenger vises, må vi gjenopprette filene fra de fjernede diskene og formatere dem eller fjerne dem permanent fra systemet.

2) Rett opp diskfeil

Påvirker "IO1_INITIALIZATION_FAILED"-feilen primærdisken der Windows er installert? I dette tilfellet er det første forslaget å utfør en CheckDisk på diskenslik at du kan gjenkjenne eventuelle feil i disksektorene og prøve å omgå dem.

Hvis PC-en fortsatt starter (men er veldig treg) åpner vi Start-menyen, skriv cmdhøyreklikk på ledetekst, trykk på Kjør som administrator og skriv inn følgende kommando:

chkdsk C: /f /r

Etter å ha startet denne kommandoen, la oss lene oss tilbake og vente på slutten av prosessen (som kan ta mange timer, om ikke til og med dager). På slutten av prosessen starter vi Windows på nytt for å bekrefte at feilen forsvinner og at Windows gjenopptar normal drift.

Hvis Windows ikke lenger starter riktig eller det forblir blokkert ved oppstart, tvinger vi tilgang til gjenopprettingsalternativene ved å tvangsstarte systemet 3 ganger (slå av og starte på nytt så snart Windows-logoen vises eller feilskjermen vises); så trykker vi på Avanserte alternativerså opp feilsøkingklikker vi på Avanserte alternativer og til slutt opp Ledeteksten.

Fra ledeteksten som åpnes, skriv inn kommandoen vist ovenfor igjen, for å kunne løse Windows-oppstartsproblemer og prøve å gjenopprette tilgangen til systemet. En annen gyldig kommando som vi kan prøve å løse er følgende:

bootrec.exe /rebuildbcd

etterfulgt av følgende kommandoer:

bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot

Etter å ha kjørt disse kommandoene bruker vi igjen chkdsk kommando sett ovenfor for å løse alle problemene knyttet til Windows-sektorer og -partisjoner.

3) Rett opp operativsystemfeil

Hvis feilen er forårsaket av en korrupt systemfil eller en ødelagt Windows-oppdatering, kan vi prøve å fikse den ved hjelp av noen kraftige gjenopprettingskommandoer. Også i dette tilfellet kan vi handle både på et system som fortsatt fungerer (selv om det viser problemer og treghet) og på et system som er blokkert ved oppstart eller i "IO1_INITIALIZATION_FAILED" feilskjermbildet.

Med Treg, men fungerende PC vi åpner ledeteksten igjen med administratorrettigheter (som vist i forrige kapittel) og starter følgende kommando:

sfc /scannow

Også i dette tilfellet er det best å lene seg tilbake og vente på slutten av prosessen med å gjenopprette de skadede filene (det kan være nødvendig å vente noen timer); så snart verktøyet er ferdig med skanningen, start bare PC-en på nytt for å sjekke at Windows fungerer som det skal.

Alternativt kan vi også kjøre følgende kommando:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Etter å ha lansert denne kommandoen venter vi på slutten av prosessen, start PC-en på nytt og start på nytt sfc kommando for å gjenopprette skadede filer på Windows.

Hvis operativsystemet ikke starter igjen fra ledeteksten til gjenopprettingsmiljøet, start følgende kommando:

sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\windows

Hvis vi i stedet ønsket å prøve med DISM-kommandoen, må vi først Gå inn i sikkermodus med nettverk i Windows, start DISM og deretter SFC-kommandoen for å forsøke å gjenopprette de skadede systemfilene.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan fikse diskfeil med Chkdsk (Scan Disk) på Windows 10 og 11 og hvordan Reparer dårlige disksektorer på SSD eller harddisk.

4) Reparer systemfiler med installasjonsmedier

Har metodene som er sett så langt ikke løst "IO1_INITIALIZATION_FAILED"-feilen på Windows? I dette tilfellet må vi fortsette med Windows installasjonsmedierslik at du kan gjenopprette filer selv med Windows fast ved oppstart eller uten gjenopprettingsmiljø.

For å fortsette laster vi ned ISO-en til operativsystemet vårt fra en fungerende datamaskin (ved å bruke koblingene for Windows 11 eller Windows 10) og bruk et program som Rufus Til lage Windows installasjonsmedier på en USB-pinne.

Vi kobler deretter flash-stasjonen til den låste PC-en, la oss endre oppstartsrekkefølgen og velg å starte opp fra installasjonsmediet.

Så snart Windows-skjermen vises, trykk på tastene SHIFT+F10 for å åpne ledeteksten og kjøre følgende kommando:

sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=C:\windows

Systemet vil reparere eventuelle skadede systemfiler ved å bruke de nye filene på USB-pinnen for reparasjoner.

5) Gjenopprett Windows uten å miste filer

Hvis ingen av de tidligere metodene har fungert, er det bare å gjøre gjenopprette Windows til de opprinnelige innstillingeneprøver å beholde personlige filer på den primære disken.

I dette tilfellet starter du bare den blokkerte PC-en på nytt 3 ganger på rad (tvinger den til å slå seg av på feilskjermen eller på Windows-logoen), vent til gjenopprettingskonsollen starter, trykk på Avanserte alternativerså opp feilsøking og til slutt velger du elementet Tilbakestill PC-en.

På skjermen som vises, trykk på Behold filene mineklikker vi på Skynedlastinger og fortsett som angitt for å gjenopprette Windows til de opprinnelige innstillingene, uten å miste noen personlige filer (dokumenter, bilder, bilder og videoer).

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan tilbakestille Windows 11 uten å miste data kom igjen hvordan lagre alt og installere windows på nytt.

Konklusjoner

"IO1_INITIALIZATION_FAILED" feil på Windows er svært alvorlig og krever ofte en full gjenoppretting for å løses, etter å ha endret primærdisken som Windows er installert på. Hvis feilen dukker opp igjen selv etter formatering, velger vi umiddelbart en ny hurtigdiskkloner vi alle filene og fortsetter med reinstalleringen av systemet.

Om dette emnet kan vi også lese våre guider om hvordan klone en harddisk til en annen disk med nøyaktig kopi kom igjen hvordan du bytter ut harddisken for å øke PC-en din på en time.

Index
  1. 1) Koble fra sekundære interne stasjoner
  2. 2) Rett opp diskfeil
  3. 3) Rett opp operativsystemfeil
  4. 4) Reparer systemfiler med installasjonsmedier
  5. 5) Gjenopprett Windows uten å miste filer
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up