Rett opp PC-skjermen utenfor rekkevidde-feil på PC-skjermen

PC-skjermen fungerer ikke med "Out Of Range" skrevet? La oss se sammen hvordan vi kan løse denne skjermkonfigurasjonsfeilen

Mens du roter rundt med skjermen vår kan du komme over feilen "Input Signal Out of Range" eller lignende; denne feilen vises på grunn av manglende kompatibilitet mellom oppløsningen og oppdateringsfrekvensen fra skjermkortet, spesielt når vi kobler til en gammel skjerm eller en TV fra noen år siden.

Vanligvis fikser skjermkortet dette umiddelbart ved å tilpasse oppløsningen og oppdateringsfrekvensen slik at alt vises riktig: irritasjonen er derfor kun knyttet til oppstart av datamaskinenmed et flimmer på noen sekunder.

I mer alvorlige tilfeller forblir feilen trykket på skjermen og det er ikke mulig å fortsette å jobbe på PC-en på grunn av en justeringsfeil mellom videokilden (utgang fra PC-en) og inngangen til skjermen som er i bruk.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan fjerne "Input Signal Out of Range" eller "Out of Range" feil fra en hvilken som helst skjerm koblet til PC-en, slik at du kan gå tilbake til arbeid uten det hatefulle advarselsvinduet, og gjenopprette riktig visning av skjermen.

1) Start PC-en og skjermen på nytt

Før vi kommer inn på mer komplekse løsninger kan det være Det er en god idé å starte både PC-en og skjermen på nyttfor å eliminere eventuelle midlertidige problemer som har påvirket skjermkortet.

For å fortsette starter vi raskt PC-en på nytt ved å gå til skrivebordsskjermen, trykke ALT+F4 og velge Start systemet på nytt. Så snart datamaskinen starter på nytt, slår vi av skjermen, venter noen sekunder og slår den så på igjen for å sjekke at feilen har forsvunnet.

Hvis feilen oppstår igjen, fortsett å lese veiledningen for å prøve andre gyldige løsninger.

2) Gjenopprett standard oppløsning og oppdateringsfrekvens

Som nevnt innledningsvis kan denne typen feil oppstå når vi endrer (med vilje eller ved en feiltakelse) oppløsningen eller oppdateringsfrekvensen til skjermen eller videokildeutgangen fra skjermkortet.

Trykk på for å løse problemet raskt VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen System -> Skjerm og i rullegardinmenyen ved siden av elementet Skjermoppløsning vi velger varen merket som anbefalt valg fra operativsystemet.

For å endre skjermens oppdateringsfrekvens, åpne Innstillinger-menyen avansert skjerm (i samme meny som tidligere) og endre oppdateringsfrekvensen til videoutgangen ved å velge 60 Hz i rullegardinmenyen ved siden av elementet Velg en oppdateringsfrekvens.

Alternativt kan vi trykke på elementet Skjermkortegenskaper for skjerm 1ta oss til fanen Skjermer og endre oppdateringsfrekvensen i rullegardinmenyen under delen Skjerminnstillinger -> Oppdateringshastighet.

For å unngå fremtidige feil er det best å også sjekke varen (hvis tilgjengelig). Skjul moduser som ikke kan vises med denne skjermenen fin måte å forhindre at feilen "Utenfor rekkevidde" vises igjen.

Noen skjermer kan også vise en litt annen oppdateringsfrekvens (60,03 Hz for eksempel): i dette tilfellet trenger vi ikke å bekymre oss, alltid velge den nærmeste og mest kompatible 60 Hz-frekvensen hvilken som helst skjerm utstyrt med en VGA-, DVI- eller HDMI-port.

3) Oppdater videodriverne

Hvis ingen av metodene som er sett så langt har fungert, kan problemet skyldes en defekt videodriver knyttet til en gammel skjerm. I dette tilfellet er den eneste gyldige løsningen å oppdatere videodriveren som er installert på PC-en.

Videodriveren kan raskt oppdateres ved å trykke WIN+R på tastaturet og skrive Devmgmt.mscutvide delen Skjermkortved å høyreklikke på skjermkortet på PC-en og klikke videre Oppdater drivere og til slutt presse på Søker automatisk etter drivere.

Hvis denne metoden heller ikke fungerer, kan det være svært nyttig å avinstallere driveren ved å høyreklikke på skjermkortet (som vist ovenfor) og trykke på Avinstaller enhetenpass på å også sjekke avinstalleringen av driveren.

Etter en skjermoppdatering vil Windows bruke den generiske videodriveren for fortsatt å vise videoutgang: la oss nå fortsette med installasjonen av en ny videodriver, og ta oss til NVIDIA nettsted eller på AMD nettsted; alternativt kan vi alltid lese vår guide på hvordan du installerer nye grafikkdrivere uten feil.

Om samme tema kan vi lese våre guider om Hvordan starte skjermkortets grafikkdriver på nytt kom igjen hvordan fikse problemer med skjermkort.

4) Bytt videokabel

I noen tilfeller var problemet knyttet til skrivingen "Out Of Range" kan løses briljant ved å bytte videokabelen som ble brukt til det punktetbytte (hvis mulig) til nyere teknologi.

Siden de fleste problemene med "Input Signal Out of Range"-skjermer skyldes VGA-tilkoblingen, unngår vi bruk av kabelen og går direkte over til en overlegen teknologi, også tatt i betraktning kompatibiliteten mellom skjermkortet og skjermen i bruk .

Hvis skjermen og skjermkortet har DVI-porter vi kan bruke en enkel moderne DVI-kabel å løse alle problemene på et grafisk nivå.

Hvis skjermen i stedet har DVI men skjermkortet er mye nyere (derfor har den kun HDMI og DisplayPort) vi kan bruke til dette formålet HDMI-DVI-kabel eller a DisplayPort-DVI-kabelbegge perfekt kompatible med eldre skjermer.

Hvis skjermen er for gammel og ikke har en DVI-, HDMI- eller DisplayPort-videoutgang, er det et godt tidspunkt å endre den ved å bruke rådene gitt i vår guide om hvordan velge en ny PC-skjerm.

Konklusjoner

Utenfor rekkevidde-feilen er privilegiet til eldre skjermer som ikke støtter oppløsningene og oppdateringsfrekvensene til nye skjermkort. Ethvert forsøk på å overklokke skjermen eller bruke en spilloppdateringsfrekvens (som f.eks 144 Hz) vil bringe en feilskjerm som vi raskt kan løse ved å følge rådene ovenfor.

Hvis i stedet problemet er skjermkortet la oss vurdere en driveroppdatering eller installere en siste skjermkort hver gang vi bytter skjerm.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på egenskapene til 144 Hz-skjermer kom igjen hvordan eliminere flimring på PC-skjermen.

Index
  1. 1) Start PC-en og skjermen på nytt
  2. 2) Gjenopprett standard oppløsning og oppdateringsfrekvens
  3. 3) Oppdater videodriverne
  4. 4) Bytt videokabel
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up