Rettet: iTunes HRESULT-feil 0x80073715

Når du installerer iTunes for Windows, får du en feilmelding som indikerer at installasjonen mislyktes, noe som resulterer i en annen Application Support-feilmelding som foreslår at du avinstallerer iTunes og prøver på nytt. Den første feilmeldingen du får er som følger:

"Det oppsto en feil under installasjonen av `Microsoft.VC80.CRT.type="win32″. version="8.0.50727.4053" build.
.publicKeyToken=”1fc8b3b9a1e18e3b”. processorArchitecture=”amd64`”. For mer informasjon se "Hjelp og støtteinformasjon. RESULTAT: 0x80073715".

Hvis du ignorerer denne feilmeldingen, kan du få en annen melding, som f.eks

Apple Mobile Device-tjenesten kunne ikke startes. Sørg for at du har nok rettigheter til å komme i gang.
Systemtjenester" eller "Apple App Support" ble ikke funnet. Apple App Support kreves for å kjøre iTunes Helper. Avinstaller iTunes og installer iTunes på nytt. Feil 2."

Denne feilen har vært kjent for å oppstå på Windows 7, Windows 8 og Windows 10-systemer på grunn av manglende oppdateringer eller feil konfigurasjon ved bruk av Windows Installer. Dette er løsninger som vi har forsøkt å implementere i våre kunders datamaskiner.

Hva er årsaken til 0x80073715-resultatet?

Vi undersøkte dette spesielle problemet ved å se på ulike brukerrapporter og reparasjonsstrategier som ofte brukes for å fikse denne spesielle feilmeldingen. Det viser seg at denne feilmeldingen vises i flere forskjellige scenarier.

Her er en kortliste over mulige skyldige som kan forårsake denne feilen når du installerer iTunes:

Installasjonsprogrammet har ikke administratorrettigheter – En av de vanligste årsakene til denne feilmeldingen er utilstrekkelig godkjenning av iTunes-installasjonsprogrammet. Hvis dette scenariet gjelder, bør du kunne løse problemet ved å sørge for at du åpner iTunes med administratorrettigheter.

Manglende eller skadet Visual C++-pakke – Et annet vanlig tilfelle der denne feilen oppstår, er en konflikt mellom x86_x64.msm-filen og Vcredist_x64.exe-filen. Dette er fordi enten én av filene mangler helt eller at én av filene er ødelagt. I dette tilfellet må du løse problemet ved å installere Visual C++ Redist-pakken på nytt (pakken som inneholder begge filene).

iTunes-installasjonsprogrammet er ikke laget for denne versjonen av Windows – Hvis du prøver å installere en eldre versjon av iTunes på Windows 10, er det mulig at installasjonsprogrammet ikke opprinnelig ble laget for å fungere med Windows 10. Hvis dette scenariet gjelder, kan du løse problemet ved å kjøre installasjonsprogrammet i kompatibilitetsmodus.

Versjonen av iTunes fungerer ikke på operativsystemet ditt – Hvis du bruker en eldre versjon av Windows, er det sannsynlig at de nyeste versjonene av iTunes ikke er kompatible med din versjon av Windows. I så fall må du laste ned en eldre versjon av iTunes og bruke den i stedet.

Hvis du bare vil fikse denne feilmeldingen, vil denne artikkelen gi deg noen trinn for hvordan du kan fikse det. Nedenfor finner du en rekke metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å omgå feilen «Hresult 0x80073715′».

Hver av metodene nedenfor har blitt validert som effektive av minst én relevant bruker. Hvis du ønsker å gå frem så effektivt som mulig, anbefaler vi at du følger metodene som er oppført nedenfor, i samme rekkefølge som vi har organisert dem. Til syvende og sist bør du finne en løsning som er effektiv i ditt spesielle tilfelle.

Hvordan fikser jeg iTunes HRESULT feilkode 0x80073715

Start datamaskinen på nytt.

Det første du kan gjøre hvis du har problemer med å installere iTunes på datamaskinen din, er å starte operativsystemet på nytt.
Det er mulig at noen av Windows-ressursene som er ansvarlige for å installere programmer, ikke har lastet ordentlig inn på datamaskinen din, noe som forårsaker problemet. For å fikse dette kan du prøve å starte datamaskinen på nytt slik at operativsystemet kan laste inn alle ressursene på nytt.

Slik starter du Windows PC på nytt:

 1. Trykk på Windows-tasten på datamaskinen for å åpne Start-menyen.
 2. Etter at Start-menyen åpnes, trykk på av/på-tasten for å åpne strømalternativer-menyen.
 3. Til slutt trykker du på Reboot-knappen for å starte omstartsprosessen.

Vent til datamaskinen er ferdig med å starte på nytt, og prøv deretter å installere iTunes på nytt for å se om "HRESULT Ox80073715"-feilmeldingen fortsatt vises på datamaskinen.

På den annen side, hvis du fortsatt har problemer med å installere iTunes, kan du prøve følgende metode for å løse problemet.

Du kan finne Windows-installasjonstjenesten.

Det neste du må sjekke om du ikke får installert iTunes på datamaskinen din, er Windows Installer-tjenesten.
Windows Installer-tjenesten brukes av operativsystemet ditt når du prøver å installere et program på datamaskinen.

Det kan imidlertid hende at Windows Installer-tjenesten ikke starter automatisk på datamaskinen. For å fikse dette, kan du prøve å kjøre tjenesten manuelt ved å følge disse trinnene.

 1. Trykk på Windows + S på tastaturet og søk etter tjenester.
 2. Klikk deretter Åpne for å starte tjenestebehandlingen.
 3. Rull deretter ned og høyreklikk på Windows Installer-tjenesten.
 4. Til slutt klikker du på Start.

Lukk nå Service Manager og prøv å åpne installasjonsprogrammet igjen for å se om du kan installere iTunes på datamaskinen.

Som administrator, kjør iTunes-installasjonsprogrammet

Du kan også prøve å kjøre iTunes-installasjonsprogrammet som administrator. I de fleste tilfeller kan operativsystemet ditt blokkere ethvert forsøk på å installere iTunes for å gjøre endringer på datamaskinen din på grunn av utilstrekkelig autorisasjon.

For å omgå dette problemet kan du prøve å kjøre installasjonsprogrammet som administrator for å gi det nødvendige tillatelser til å gjøre endringer i systemet ditt.

 1. Gå til nedlastingsmappen på datamaskinen din og finn iTunes-installasjonsprogrammet.
 2. Høyreklikk deretter på iTunes-installasjonsprogrammet.
 3. Til slutt velger du Kjør som administrator for å kjøre installasjonsprogrammet med administratorrettigheter.

Følg nå instruksjonene på skjermen om hvordan du installerer iTunes på datamaskinen din for å se om "HRESULT Ox80073715" fortsatt skjer på datamaskinen din.

Bruk kompatibilitetsmodus for å kjøre installasjonsprogrammet

Hvis du ikke kan installere iTunes på datamaskinen, er det sannsynlig at versjonen av iTunes-installasjonsprogrammet du lastet ned ikke er kompatibel med systemet ditt. I dette tilfellet kan du prøve å kjøre installasjonsprogrammet i "kompatibilitetsmodus" for å løse problemet.

Nedenfor vil vi vise deg hvordan du kjører iTunes-installasjonsprogrammet i "kompatibilitetsmodus" trinn for trinn:

 1. Gå til nedlastingsmappen på datamaskinen din og høyreklikk på iTunes-installasjonsprogrammet.
 2. Klikk deretter på Egenskaper.
 3. I egenskapene klikker du på Kompatibilitet-fanen.
 4. Til slutt, merk av for "Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus" og velg versjonen av Windows du bruker.

Lagre nå endringene og prøv å installere iTunes på nytt for å se om feilmeldingen fortsatt vises på datamaskinen.

Men hvis du fortsatt har problemer med å installere iTunes, prøv følgende metode for å løse problemet på datamaskinen.

Installer Visual C++ Redist-pakken

Det viser seg at iTunes-feilmeldingen "HRESULT Ox80073715" også kan være forårsaket av en manglende Visual C++ installasjonspakke på datamaskinen din. Dette er den mest rapporterte kilden til problemet for `HRESULT 0x80073715` feilmeldingen, og flere brukere har hevdet at de klarte å løse problemet etter å ha installert den manglende pakken på datamaskinen.

Slik installerer du de manglende Visual C++-pakkene distribuert med Redistributable:

 1. På datamaskinen din trykker du på Windows + R-tastene for å starte Kjør-kommandovinduet.
 2. Skriv deretter appwiz.cpl og trykk Enter.
 3. Finn nå installasjonsfilene for Microsoft Visual C++ på datamaskinen din og høyreklikk på dem.
 4. Klikk deretter på Avinstaller og følg instruksjonene på skjermen for å fjerne installasjonspakkene fra datamaskinen.
 5. Gå deretter til Microsofts nettsted og last ned Microsoft Visual C++ 2005-pakken.
 6. Til slutt åpner du pakken og følger instruksjonene på skjermen for å installere Visual C++ på datamaskinen.

Etter å ha installert Visual C++ Redist-pakken på datamaskinen, gå tilbake til iTunes-installasjonsprogrammet og prøv å kjøre det på nytt for å se om iTunes-installasjonsproblemet er løst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up