Rettet "Tilgangskontrolloppføring er korrupt" feil i Windows

 • Feilen "Access Control Login is corrupted" kan oppstå for noen brukere når de prøver å endre eierskapet til mapper ved hjelp av avanserte sikkerhetsinnstillinger.
 • Problemet ser ikke ut til å være begrenset til en bestemt versjon av Windows.
 • Vi har analysert dette problemet ved å gjennomgå ulike brukerrapporter og prøve ulike løsninger anbefalt av andre brukere etter at de klarte å fikse problemet.
 • Hvis du bare leter etter løsninger for å fikse denne feilmeldingen, finner du flere trinn for å fikse det i denne artikkelen.

Når du prøver å endre eierskap til mapper ved hjelp av avanserte sikkerhetsinnstillinger, kan feilen "Access Control Login Corrupted" oppstå for noen brukere. Dette er noen av løsningene vi har bekreftet fungerer.

I tillegg må operativsystemet til enhver tid ha kontroll over datamaskinen. En prosess skal ikke kunne ta over datamaskinen og hindre den i å fungere eller kjøre andre prosesser. I tidlige Windows-versjoner var dette også et vanlig problem, som prosesser ga villig opp prosessortilgangen.

Vi har mottatt spørsmål fra Windows-brukere som ikke har kunnet endre "eier" i de avanserte sikkerhetsinnstillingene. Når de relevante brukerne klikker "OK" for å lagre endringene, vises en gul boks der feilmeldingen "Access Control Login is corrupt" vises, og de kan ikke lagre endringene. Det ser ikke ut til at dette problemet er spesifikt for noen versjon av Windows.

Hva er årsaken til feilen "Access Control Login is corrupted"?

For å analysere dette problemet har vi gjennomgått ulike brukerrapporter og testet en rekke løsninger anbefalt av andre brukere etter at de hadde løst problemet. Vi har funnet flere mulige årsaker til dette problemet basert på vår forskning. Her er noen mulige scenarier:

UWP-applikasjonen forstyrrer redigeringsrettighetene – Applikasjoner på den universelle Windows-plattformen har vært kjent for å forårsake feil når en bruker prøver det endring tilgangsrett til en Windows søknadsmappe. I dette tilfellet kan feilmeldingen rettes ved å lukke UWP-applikasjonene som forstyrrer denne prosessen.

Korrupt tilgangskontrolloppføring

Når du trykker Shift+F10 eller museknapp 3 på ikonet, vises Egenskaper-menyen (vises når filbehandlingsikonet er valgt).

En mappe eller fil har en felles eier – Dette problemet kan også oppstå når den aktuelle mappen eller filen ikke har en Eieren. Hvis dette scenariet gjelder, kan du løse problemet ved å erstatte eieren med en brukergruppe.

Vanligvis oppstår denne feilen når en skadet inngang er i Windows-registeret. Det finnes måter å redde situasjonen på hvis system32-konfigurasjonsfilen mangler eller er skadet. Ulike faktorer, inkludert malware-angrep, tvungen nedleggelse, etc., kan føre til at Windows-registeret ditt blir ødelagt.

Skadede systemfiler – I sjeldne tilfeller kan dette problemet oppstå fordi en eller flere systemfiler har blitt korrupte og hindrer endringer i å gjøres. I dette tilfellet bør fikse logiske feil og korrupsjonsproblemer med verktøy som DISM og SFC løse problemet fullstendig.

Vi har forklart i denne artikkelen en rekke trinn som kan tas for å fikse denne feilmeldingen. Nedenfor har vi listet opp flere reparasjonsstrategier som andre brukere har brukt for å løse lignende problemer.

Hvis du har fikset tilgangskontrolloppføring feil med andre metoder, vennligst del dem i kommentarfeltet.

Til syvende og sist må du finne en løsning som løser problemet, uavhengig av årsak, hvis du ønsker at ting skal gjøres effektivt. For å få ting gjort effektivt, følg følgende metoder i samme rekkefølge som vi har etablert (ineffektivitet og strenghet).

Løsninger for å fikse adgangskontrollfeil

Jeg gir følgende løsninger i tilfelle du trenger hjelp med å fikse feilmeldingen "Access control login corrupted".

Lukk alle Windows UWP-applikasjoner

Prøv å lukke alle UWP-applikasjoner på Windows først. Her er en guide:

 1. Hold Ctrl, Shift, Esc mens du åpner Oppgavebehandling.
 2. Hvis en systemnødvendig applikasjon kjøres på PC-en din, finn den på "Prosesser"-fanen og høyreklikk for å fullføre den.

Sjekk om feilen fortsatt oppstår etter at du har endret autorisasjonen på nytt.
Følgende løsning kan hjelpe hvis feilen vedvarer.

Bytt eier til brukeren

I denne løsningen vil eieren bli gjort til bruker. Slik fungerer det:

 1. For å fikse problemet, gå til egenskapene til filen eller mappen som har problemet.
 2. Klikk Avansert under Sikkerhet.
 3. Dialogboksen Avanserte sikkerhetsinnstillinger vises. Klikk Rediger. Skriv inn brukernes navn og klikk på Bekreft navn.
 4. Kontroller at du har endret syntaksen riktig ved å klikke OK.
 5. Du kan nå gjøre endringen permanent ved å klikke på Bruk i forrige vindu.

Utfører DISM- og SFC-skanninger

Den eneste gjenværende løsningen er å kjøre DISM- og SFC-skanninger hvis du fortsatt ser feilmeldingen "Access Control Input is corrupted".

Klikk deretter Ja for å tillate administratorrettigheter og skriv inn cmd i Avansert Ledeteksten. Klikk deretter OK for å lukke vinduet Avansert ledetekst.
For å skanne SFC, skriv inn kommandoen sfc /scannow.

Denne tilgangskontrolloppføringen er ødelagt Reddit

Gå til mappen, høyreklikk og velg "Egenskaper" før du velger "Sikkerhet".

Windowsapps mappetillatelser ødelagt

Etter å ha forsøkt å tilbakestille tillatelsene tilbake til standard ut-av-boksen-innstillinger med trustedinstaller som hovedtilgang, har jeg truffet vegg etter vegg. Jeg har vært gjennom Microsofts støtteløsninger i 6+ timer. Jeg har tilbakestilt PC-en min både med å beholde de lokale filene og ikke. Jeg har reinstallert windows to ganger. Jeg har prøvd så mange ting og ingenting fungerer. Spotify vil ikke starte. Nvidia kontrollpanel vil ikke starte. Microsoft Store vil ikke starte. Det er ødelagt brukere i Windowsapps tillatelsesliste. Jeg kan ikke redigere tillatelser uten å gjøre problemet verre ser det ut til. Er PC-en min død? Hva i helvete skjedde her? Hvordan konfigurerer jeg dette tilbake til en fungerende tilstand?

Merk: Det skal bemerkes at etter å ha startet denne prosessen, utsetter du datamaskinen din for risikoen for andre logiske feil ved å tvinge den til å fullføre. Derfor bør du sørge for at datamaskinen kjører jevnt gjennom hele skanneprosessen.

Du kan sjekke om problemet er løst ved å starte datamaskinen på nytt etter at skanningen er fullført.
For eksempel, DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth vil være kommandoen som skal brukes hvis trinn 1 ikke var vellykket. 3.)

Sjekk datamaskinen etter at prosessen er fullført for å se om feilen er løst.

ofte stilte spørsmål

 1. Bruk SFC-verktøyet.
 2. Bruk DISM-verktøyet.
 3. Kjør SFC-skanningen i sikker modus.
 4. Kjør SFC-skanningen før du starter Windows 10.
 5. Erstatt filene manuelt.
 6. Bruk systemgjenoppretting.
 7. Tilbakestill Windows 10.

Velg Egenskaper fra valgmenyen for filbehandling eller fra kontekstmenyen til ikonet (vises ved å trykke Shift+F10 eller museknapp 3). Dialogboksen Tillatelser vises. I tillatelseslisten til tilgangskontrolllisten markerer du oppføringen du vil slette. Klikk på Slett-knappen.

 1. Start SFC Alternative. Åpne EaseUS Partition Master på datamaskinen.
 2. Bruk installasjonsdisken for reparasjon.
 3. Kjør DISM-kommandoen.
 4. Start SFC i beskyttet modus.
 5. Sjekk loggfilene.
 6. Prøv å starte denne PC-en på nytt eller starte den på nytt.
 • Et plutselig strømbrudd.
 • Elektrisk overbelastning.
 • Total systemfeil.
 • Inkonsekvente versjoner.
 • Mislykkede oppgraderinger.
Index
 1. Hva er årsaken til feilen "Access Control Login is corrupted"?
 • Korrupt tilgangskontrolloppføring
  1. Løsninger for å fikse adgangskontrollfeil
  2. Lukk alle Windows UWP-applikasjoner
  3. Bytt eier til brukeren
  4. Utfører DISM- og SFC-skanninger
 • Denne tilgangskontrolloppføringen er ødelagt Reddit
 • Windowsapps mappetillatelser ødelagt
  1. ofte stilte spørsmål
 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Go up