Rettet: "Windows finner ikke Microsofts lisensvilkår for programvare"-feil

Operativsystemene Windows 10 og Windows Server deler en rekke vanlige systemfiler som skiller seg fra filene som støtter installasjonen, oppstartsprosessen og andre operasjoner eller oppgaver på systemet. Men hvis noen av disse filene er korrupte, kan du støte på feil mens du konfigurerer Windows 10-operativsystemet. En slik feil er feilen "Windows finner ikke Microsofts programvarelisensvilkår".

"Windows finner ikke Microsofts programvarelisensvilkår." Kontroller at installasjonskildene er gyldige og start installasjonen på nytt."

Det eneste tilgjengelige alternativet med denne feilen er å klikke "OK" og ingenting annet, hvoretter konfigurasjonen avbrytes og ikke går videre. For å fikse denne feilen og fortsette installasjonen, kan du prøve å få et nytt installasjonsbilde, eller endre porten eller fikse CFG-filen. For mer informasjon, følg de ulike mulige løsningene som er oppført nedenfor.

Hva er årsaken til Windows-feilen "Windows kan ikke finne Microsoft-lisensvilkårene for programvare"?

Det er flere mulige årsaker til dette problemet, og løsningen kan være mer komplisert fordi datamaskinen mest sannsynlig ikke vil kunne starte i Windows fordi den ikke er installert ennå. Disse årsakene kan imidlertid være kritiske, og vi anbefaler at du sjekker dem ut nedenfor!

Defekte eller manglende filer i installasjonen – Hvis ISO-filen ikke ble opprettet på riktig måte, kan det hende at noen viktige filer mangler eller er korrupte, noe som kan føre til at installasjonen avbrytes. Gjenopprett ISO-filen med medieopprettingsverktøyet, ellers kan Rufus fikse problemet.

Disken er ikke klargjort ordentlig – Enhver disk du vil installere Windows på, må være skikkelig forberedt. Forberedelsen inkluderer å lage en hovedpartisjon, rense disken og formatere den med NTFS-filsystemet. Sørg for å følge disse trinnene.

Dynamisk minne – Hvis dynamisk minne er aktivert når du installerer Windows på en virtuell maskin, kan det forårsake denne feilen. Det anbefales at du deaktiverer den og gir den nok minne fra starten.

Dette er for å fikse problemet med at Windows ikke finner Microsofts lisensvilkår.

Tilbakestill BIOS

En vanlig årsak til at Windows ikke finner Microsofts programvarelisensvilkår kan være BIOS. Noen ganger kan visse BIOS-innstillinger påvirke systemet og hindre Windows i å installere. For å løse problemet, anbefales brukere å gå inn i BIOS og gjenopprette standardinnstillingene.

Dette er relativt enkelt å gjøre, men hvis du ikke vet hvordan du gjør det riktig, anbefaler vi at du konsulterer hovedkortets manual for detaljerte instruksjoner. Etter å ha gjenopprettet standardinnstillingene, prøv å installere Windows på nytt.

Koble fra alle installasjonsmedier under installasjonen.

Denne løsningen kan virke motintuitiv, men noen brukere hevder at du kan fikse meldingen "Windows finner ikke Microsofts programvarelisensvilkår" ganske enkelt ved å fjerne installasjonsmediet.

For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Følg installasjonsinstruksjonene til du er på "Installer nå"-skjermen.
 2. Koble fra installasjonsmediet og klikk på "Installer nå"-knappen.
 3. Fortsett nå med installasjonen som vanlig.
 4. Når installasjonsprogrammet er klart til å begynne å kopiere filer, vil du bli bedt om å koble til installasjonsmediet på nytt.
 5. Etter å ha koblet til installasjonsmediet igjen, følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

Mange brukere hevder at denne løsningen kan bidra til å løse dette problemet, så prøv den for å se om den løser problemet ditt.

Bruk en annen USB-minnepinne

Hvis du stadig får meldingen om at Windows ikke finner Microsofts programvarelisensvilkår, kan det være et problem med USB-flashstasjonen. Noen ganger kan USB-flashstasjonen være problemet, og du bør prøve å erstatte den for å fikse problemet.

Hvis du har en ekstra USB-flash-stasjon, bruk den til å lage installasjonsmedier og kjøre Windows fra USB-flash-stasjonen. Det er ikke den mest pålitelige løsningen, men den kan fungere for deg, så prøv den.

Sjekk maskinvaren din

Avhengig av brukere kan du noen ganger få meldingen "Windows finner ikke Microsofts programvarelisensvilkår" på grunn av et maskinvareproblem på PC-en din. Noen brukere har sagt at problemet er harddisken, men etter å ha byttet den klarte de å installere Windows 10 uten problemer.

En annen grunn kan være prosessoren din, og noen brukere har rapportert at problemet ble løst etter å ha byttet ut prosessoren, så det kan være lurt å sjekke prosessoren din også. Det kan være litt vanskelig å finne ut hvilken maskinvarekomponent som forårsaker problemet, men du kan gå til Windows maskinvarediagnoseverktøy.

Hvis datamaskinen din er under garanti, eller hvis du ikke vet hvordan du feilsøker maskinvarefeil på riktig måte, kan det være lurt å konsultere en profesjonell.

Diskpart kan brukes til å rense harddisken

Hvis du får en melding om at Windows ikke finner Microsofts lisensierte programvare, kan problemet være relatert til harddisken din. Noen ganger har harddisken problemer, og det anbefales å rense den med Diskpart-verktøyet for å løse dem.

Merk: Bruk av denne løsningen vil slette alle filer fra harddisken din, så sørg for å sikkerhetskopiere viktige filer. Du kan også trygt bruke denne løsningen på en ny harddisk som ikke inneholder filer.

For å bruke Diskpart-verktøyet, følg ganske enkelt disse trinnene:

1.) Start datamaskinen fra installasjonsmediet.
2.) Når du kommer til skjermbildet Installer nå, klikker du på Reparer datamaskin.
3.) Gå til Avanserte alternativer > Feilsøking > Ledeteksten.
4.) Når du kjører kommandolinjen, kjør følgende kommandoer:

DISKPART
listevolum

5.) Du vil nå se en liste over alle stasjonene på datamaskinen. Nå må du finne riktig driver.
Dette trinnet er veldig viktig, og hvis du velger feil disk, vil alle filene bli slettet fra den. Vær veldig forsiktig og sørg for at du velger riktig stasjon. Bare bytt ut #-symbolet med nummeret til harddisken din. Sjekk alt og sørg for at du velger riktig stasjon for å unngå å miste filer permanent.
Når du har funnet harddisken, kjør følgende kommandoer:

disknummer
egen
konvertere mbp
primær partisjon
aktiv side
raskt format fs=ntfs
exit

Etter det, lukk kommandolinjen og start datamaskinen på nytt. Prøv nå å installere Windows på nytt.
Igjen, vær veldig forsiktig når du bruker Diskpart, og husk at denne metoden vil slette alle filer fra den valgte harddisken, så sikkerhetskopier viktige filer først.

Øk minnekapasiteten og fjern diskettstasjonen fra den virtuelle datamaskinen

Noen ganger kan det oppstå en Windows-feil relatert til manglende evne til å finne Microsoft-lisensiert programvare i en virtuell maskin på grunn av innstillingene dine. For å løse problemet foreslår mange brukere å fjerne diskettstasjonen fra den virtuelle maskinen, så åpne maskinvareinnstillingene og fjern den.

I tillegg foreslår noen brukere å deaktivere funksjonen for dynamisk tilfeldig tilgangsminne, og i stedet for å sette en fast mengde tilfeldig tilgangsminne som brukes av den virtuelle maskinen; du burde prøve det også. Noen brukere foreslår å øke mengden RAM som brukes av den virtuelle maskinen, så prøv det også.

Lag din egen ei.cfg-fil

Hvis du ikke kan installere Windows på grunn av denne feilmeldingen, kan problemet komme fra ei.cfg-filen. For å løse problemet, lag en ny ei.cfg-fil med følgende verdier:

Åpne nå installasjonsmediet og naviger til kildemappen. Lim inn ei.cfg-filen der. Når du blir spurt om du vil erstatte ei.cfg-filen, pass på at du velger Ja.

Du kan også åpne ei.cfg-filen på installasjonsmediet og sørge for at den har samme verdier som ovenfor. Når du åpner ei.cfg, prøv å installere Windows på nytt og feilmeldingen skal ikke lenger vises.

Oftest stilte spørsmål

Microsofts programvarelisensvilkår definerer de juridiske vilkårene du kan bruke programvaren under. På Oppsett-menyen merker du av for Jeg godtar vilkårene i denne avtalen for å aktivere Neste-knappen.

 1. Tilbakestill BIOS.
 2. Koble fra installasjonsmediet under installasjonen.
 3. Bruk Rufus til å lage installasjonsmedier.
 4. Prøv å bruke en annen flash-stasjon.
 5. Sjekk maskinvaren din.
 6. Bruk Diskpart til å rense harddisken.
 7. Endre innstillingene for den virtuelle maskinen.

Produktlisenser utløper ikke. De er gyldige så lenge du eier produktet. Programvareforsikringsfordeler utløper etter to år. De tilfører verdi til produktet ditt, men er ikke en del av det.

For å løse dette problemet, følg disse trinnene for å forhindre at programmet kjører i kompatibilitetsmodus: Avslutt Office-programmet som forårsaket feilen. Høyreklikk på Office-programmet som forårsaket feilen, og velg Egenskaper. Hvis Kompatibilitet-fanen er tilgjengelig, klikker du på den og følger trinnene nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up