Samhandle med musikken din: Det beste innen rytmespill

Til tross for deres storhetstid på slutten av 2000-tallet, har rytmespill falt i uklarhet gjennom årene. Dette er synd fordi rytmespillsjangeren er livlig, med noen av de beste spillene jeg har sett i sjangeren som har blitt utgitt de siste årene.

Med min nylig fornyede interesse for rytmespill, skal jeg vise deg det beste sjangeren har å by på i dag.

Index
  1. lydsurfing 2
  2. rockeband 3/4
  3. lydskjold
  4. rock smith 2014
  5. åå!
  6. Krypten til NecroDancer
  7. konklusjon

lydsurfing 2

Plattformer: PC, Mac, Linux (via Steam)

Tilbake i 2008 tok Audiosurf internett med storm ved å innovere rytmespillsjangeren. Det gjorde dette ved å la brukere bruke sine egne lokalt lagrede spor for sporgenerering og ved generelt å være morsomme og godt designet.

I en tid med tidlige Guitar Hero-spill og YouTube var Audiosurf en hit – ikke bare som et spill for folk å spille, men også for å se de utrolige visualiseringene av favorittsangene dine spilles rett foran deg med mye mer visuelt skue enn det som tilbys av samtiden.

Audiosurf 2 tar dette kjernekonseptet og slår det opp til elleve med polert, moderne grafikk, en rekke nye spillmoduser og forbedringer som gjør det originale spillet foreldet, et bedre og mer nøyaktig online rangeringssystem, muligheten til å spille av praktisk talt hvilken som helst sang gjennom YouTube og tillegg av brukerlagde mods som lar dem endre måten spillet ser ut, høres ut og spilles på.

rockeband 3/4

Plattformer: Xbox 360, Playstation 3, Wii (3), PlayStation 4, Xbox One (4)

Når vi snakker om innflytelsesrike rytmespill, brakte Guitar Hero og Rock Band-serien sjangeren inn i mainstream-bevissthet takket være utviklingsoppfinnsomheten til Harmonix-studioet. Selv om Guitar Hero-titlene også er flotte, vil vi for denne listens skyld kun diskutere de to spillene fra denne utvikleren som er aktuelle i dag: Rock Band 3 og 4.

Rock Band 3 er relevant for å ha det største Rock Band-biblioteket (takket være de dype lommene til redaktøren) og til tross for mylderet av grafiske og spillforbedringer gjort i Rock Band 4. Et smalere sett med plattformer og et sett med mye smalere sanger å velge mellom gjør det virkelig vanskelig å selge.

Merk : den eneste måten å få tilgang til hele biblioteket med Rock Band 4-sanger på er å ha dem i Rock Band 3 på PS3 eller Xbox 360, og deretter overføre dem til Rock Band 4 på PS4 eller Xbox One.

Dette er en stor ulempe, siden Wii-eiere ikke bare står igjen uten en oppgraderingsvei, men hvis du bestemmer deg for å hoppe inn i serien i Rock Band 4, går du egentlig glipp av år med innhold du kunne ha hatt tilgang til! via Rockeband 3!

Bortsett fra det er Rock Band 3 og 4 uten sidestykke på sin måte som partyspill, og takket være det faktum at utviklerne selv er ansvarlige for å kartlegge sporene, er sporprogresjonen i disse spillene typisk mye mer presis enn automatisert generering i spill som Audiosurf.

lydskjold

Plattformer: Krever PC, VR-headset + bevegelseskontrollere

Audioshield er et nysgjerrig beist. Det kjører på en lignende motor som Audiosurf 2 og leveres av samme utvikler, men spillet er helt annerledes takket være dets evne til å bruke VR-headset og bevegelseskontroller.

Mens Audioshield har mange av de samme funksjonene som sin fetter (modstøtte, bruk av dine egne sanger, etc.), kommer den langt fra spillingen. Brukere tar på seg et VR-hodesett og dual motion-kontrollere for å bruke som "vakter" mot en mengde malingssprut tilpasset sangens progresjon. Audioshield er det desidert mest oppslukende eksemplet på rytmespilling på denne listen, og jeg anbefaler på det sterkeste at du sjekker ut videoen nedenfor for å få en virkelig forståelse av spillingen.

rock smith 2014

Plattformer: PC (Windows, Mac), PS3, PS4, 360, Xbox One

Rocksmith 2014 kalles det fordi det er en oppfølger til en tidligere utgitt Rocksmith-tittel, men jeg ville ikke legge til en "2" på slutten og risikere å skremme av brukere som ikke hadde spilt den før. Og ja, når dette skrives, januar 2017, er Rocksmith 2014 fortsatt den nyeste tittelen og vil sannsynligvis være det en stund siden den fortsatt mottar innholdsoppdateringer kontinuerlig.

Selvfølgelig etterlater det spørsmålet: hva er Rocksmith?

Kort sagt, Rocksmith er designet for å lære deg hvordan du spiller gitar – spesifikt elektriske og bassgitarer, gjennom en perifer enhet som lar brukere koble sine virkelige instrumenter direkte til PC-en eller konsollen. Rocksmith er fullpakket med instruksjonsgitarleksjoner med hundrevis av sanger som spillere kan lære seg selv gjennom DLC.

Guitar Hero og lignende lærer kun rytme og forbedrer hånd-øye-koordinasjon. Rocksmiths mål er å lære deg hvordan du spiller musikk, ikke bare spille med en forenklet gitarkontroller på en fest, og av den grunn anbefales det sterkt, spesielt for de som ønsker å lære gitar.

åå!

Plattformer: PC (Windows, Mac), Android, iOS, Windows Phone

Osu! er en umåtelig populær freeware-tittel og det eneste av rytmespillene på denne listen som er helt gratis å spille. Selv om det kan kontrolleres gjennom en rekke metoder, ser de fleste ut til å foretrekke å spille med et tegnebrett, så dette spillet anbefales spesielt for folk som allerede driver med digital kunst. Ellers er du fortsatt velkommen til å spille den, men å bruke en mus eller berøringsskjerm vil kreve mye mer finjustering og føles mye mindre naturlig.

Annet enn det, Osu! Den er kanskje ikke så stor eller innflytelsesrik som andre titler på denne listen, men den er enormt populær for hva den er, og tilbyr en lovlig morsom spillopplevelse. I tillegg finnes det brukerlagde beatmaps for nesten hver eneste sang, så det er mange måter å nyte musikken din på med dette spillet!

Krypten til NecroDancer

Plattformer: PC (Windows, Mac, Linux), iOS, PS4, PS Vita

Sist men ikke minst er Crypt Of The NecroDancer! Rart navn jeg vet, men i utgangspunktet er dette spillet en roguelike fangehullscrawler blandet med brutal rytmespillmekanikk. Dine bevegelser, angrep, scoring, alt er knyttet til hvor godt du kan holde tritt med spillets tilpassede spor gjennom hele fangehullsutforskningen.

Selv når du har slått hovedspillet og likt all karakteren og moroa det har å tilby, vil du kunne importere tilpasset musikk (i hvert fall på PC), som ser ut til å fungere veldig bra!

konklusjon

Enten du leter etter et visuelt skue sammen med favorittlåtene dine, en fantastisk festopplevelse, et dyptgående undervisningsverktøy eller til og med en finurlig dungeon-crawler, tror jeg denne gjenstanden tilbyr deg et bredt spekter av rytmespillopplevelser blant hva du skal velge.

Min høyeste anbefaling er Audiosurf 2, men du kan ha andre preferanser. Det er også helt greit. Kom i kommentarfeltet og la meg få vite hvilket spill på denne listen som interesserer deg mest!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up