Se koden din som en proff med Code Compare

Index
 1. Pris
 2. Systemkrav
 3. Karakteristisk
  1. fargekoding
  2. Ingen ekstern redaktør nødvendig
  3. Sammenlign mer enn bare filer
  4. Pro-funksjoner
 4. system integrasjon
 5. konklusjon

Dette er en sponset artikkel og ble gjort mulig av Devart. Det faktiske innholdet og meningene er de eneste synspunktene til forfatteren, som opprettholder redaksjonell uavhengighet, selv når et innlegg er sponset.

Når du først har å gjøre med en moderat størrelse kodebase, kan kodeendringer være vanskelig å få øye på i anmeldelser. De kan også være vanskelige å huske. Du vet at du oppdaterte en metode i en av filene som oppdaterer databasen, men hvilken var det? Du kan lese filene manuelt, men det kan ta litt tid.

Å bruke diff, enten ved å bruke diff-kommandoen eller verktøy innebygd i IDE-er eller editorer, kan hjelpe deg med å oppdage forskjeller mellom revisjoner. Men hva om du ønsker å refaktorisere koden din for å flytte lignende utdrag til en enkelt funksjon som du kan bruke på nytt? Det er der et avansert verktøy som Kodesammenligning kan spille inn.

Pris

Du trenger ikke betale en krone for å begynne å bruke Code Compare. Mange av appens funksjoner er tilgjengelige i en gratisversjon som kan lastes ned fra Devart-nettstedet.

Når det er sagt, kan funksjonene som er tilgjengelige i Pro-versjonen gjøre det verdt å betale for. Hvis du velger å gjøre det, er Code Compare rimelig sammenlignet med andre kodeverktøy. Appen koster $49,95 for en enkelt lisens. Dette inkluderer et års abonnement på Devart, som gir deg gratis tilgang til oppdateringer og produktutgivelser.

Hopp over

Hvis du bestemmer deg for å holde deg til gratisversjonen, vil du gjerne vite at den ikke er ugyldig. Du vil ikke finne noen irriterende skjermer eller manglende funksjoner. Du har bare ikke tilgang til de ekstra funksjonene som er inkludert i Pro-versjonen. Vi skal utforske forskjellene i funksjoner litt senere i denne artikkelen.

Systemkrav

Code Compare har beskjedne systemkrav. Når det kommer til maskinvare, er det eneste som nevnes at du trenger 40 MB harddiskplass for å installere programvaren. Når det gjelder andre krav, virker verktøyet lett, så enhver datamaskin du bruker bør kjøre det uten problemer.

Programvarekravene er heller ikke veldig krevende. Støttede operativsystemer er Microsoft Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 og Windows 10. Du må også ha installert. NET Framework, enten versjon 4.0, 4.5 eller 4.6.

Karakteristisk

Hvis du noen gang har brukt diff-kommandolinjeverktøyet, eller Gits innebygde diff-kommando, vil du ha en grov ide om hva Code Compare gjør. Når det er sagt, å sammenligne kommandoen med denne programvaren er som å sammenligne en Model T med en moderne luksussedan. Teknisk sett er de begge de samme, men den ene gjør mye mer, og du vil sannsynligvis like å bruke den mer. Du kan besøke Devarts nettsted for en oversikt over Code Compares filsammenligningsfunksjoner.

fargekoding

En av de største finessene med Code Compare er fargekodesystemet. Det er enkelt: kode som er fjernet fra en anmeldelse er uthevet i rødt, kode som er lagt til er uthevet med grønt. Kode som har blitt endret på en eller annen måte er uthevet i blått. Hvis dette høres kjent ut for deg, er det fordi det er den samme konvensjonen som GitHub bruker.

Å kunne bruke dette på hvilken som helst fil du ønsker er utrolig nyttig. Som en annen bonus, det faktum at den bruker de samme konvensjonene som GitHub og andre tjenester betyr at du ikke trenger å lære en ny måte å se på koden din.

Ingen ekstern redaktør nødvendig

De fleste verktøy som tilbyr filsammenligninger, gjør nettopp det. Du kan se forskjellene i to revisjoner, men for å redigere en fil, må du åpne den i en annen editor. Det er ikke tilfelle med Code Compare.

Her kan du begynne å redigere tekst i en av de to filene, noe som er veldig nyttig. Det er klart at dette ikke kommer til å erstatte tekstredigeringsprogrammet eller IDE du velger, men for raske løsninger er det veldig nyttig.

Sammenlign mer enn bare filer

Det er praktisk å sammenligne to filer, men noen ganger er det nødvendig med flere. Heldigvis har Code Compare deg også dekket her, siden den vil ta seg av katalogsammenligninger i tillegg til filsammenligninger. Dette er ikke en funksjon som alle trenger, men hvis du gjør det, er det å ikke ha det en måte å bryte avtalen på.

Pro-funksjoner

Som nevnt ovenfor er de fleste av Code Compare-funksjonene, inkludert alt nevnt ovenfor, tilgjengelig i gratisversjonen. Når det er sagt, vil du finne enda kraftigere funksjoner i Pro-versjonen. En av dem er muligheten til å oppdage lignende linjer.

Ved å bruke «Lignende linjer»-funksjonen blir Code Compare mye smartere i sine sammenligninger. Avhengig av om du bruker hurtigmodus eller ikke, kan Code Compare til og med oppdage lignende linjer der en variabel har fått nytt navn, noe som kan være veldig nyttig hvis du er midt i refaktoriseringen.

En annen funksjon tilgjengelig i Pro-versjonen er treveis sammenligning og sammenslåing. Dette lar deg få et bedre inntrykk av hvordan ulike revisjoner har endret seg i stedet for å sammenligne to samtidig, og sammenslåingsfunksjonaliteten kan være en livredder.

system integrasjon

En av hovedfordelene med Code Compare er den enkle integreringen med både operativsystemet og andre verktøy. Når du installerer det, kan du velge å integrere det med Windows Utforsker, slik at du lettere kan sammenligne filer. Installasjonen gir deg også muligheten til integrere med visual studio og Team Foundation Server.

Den integreres også med andre versjonskontrollsystemer som Git, Perforce, Mercurial, TortoiseSVN, etc.

konklusjon

Hvis det er en ulempe med Compare Code, er det at den bare er tilgjengelig på Windows. Å gjøre det tilgjengelig på macOS og Linux ville være flott for utviklere på tvers av plattformer. Når det er sagt, lar vedlikehold av Windows utviklere fokusere på å gjøre Code Compare til et kraftig verktøy i stedet for å jage plattformspesifikke feil.

Hvis du utvikler på Windows, er det verdt å gi Kode Sammenlign for å prøve. Du vil mest sannsynlig finne bruk for det i posen med programmeringsverktøy. Hvis du lever av å skrive kode på Windows, er det ingen grunn til å ikke hoppe inn i Pro-versjonen. Den er relativt billig gitt hvor kraftig den er, og sjansen er stor for at det vil gjøre livet ditt enklere ved mer enn én anledning.

Når du laster ned Code Compare, får du en gratis prøveversjon av Pro-funksjonene. Etter at tiden er ute, går appen tilbake til gratismodus. Dette lar deg bestemme hvilke funksjoner i verktøyet som er viktige for deg og om Pro-funksjonene er verdt å betale for.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up