Sett Windows 11 lett på PC med 2 GB RAM

Vil vi installere Windows 11 på en gammel PC med kun 2 GB RAM? La oss se hvordan du installerer lette og høyytelses Windows

Windows 11 er designet for å kjøre på spesielt nye datamaskiner: det er ingen tilfeldighet at Microsoft har innført grensene om Secure Boot, TPM 2.0-brikken og GPT-partisjonering for å være sikker på å kjøre det nye systemet kun på en datamaskin med minst 4 GB RAM.

Men hva om vi også ville prøve Windows 11 på en PC designet for å kjøre Windows 7? I den følgende guiden vil vi vise deg en effektiv metode for å lette Windows 11for å gjøre den perfekt kompatibel med eldre PC-er utstyrt med kun 2 GB RAM.

ISO-bildet skal vi gå til create vil under installasjonen omgå alle kontrollene som er pålagt av Microsoftslik at du kan installere den på hvilken som helst PC som er noen år gammel, men som fortsatt er perfekt funksjonell.

1) Last ned offisielt Windows 11 ISO-bilde

For å lage Windows 11 ISO med det lysne systemet må vi først og fremst laste ned en Offisiell ISO fra Microsofts nettsted.

For å gjøre dette, la oss åpne lenken som ble sett akkurat nå og ta oss til delen Nedlasting av Windows 11 Disk Image (ISO).velger vi varen Windows 11 (multi-edition ISO)trykker vi på knappen nedlastingvelg italiensk språk, klikk på Fortsetter og trykk på knappen 64-bit nedlasting for å starte nedlastingen.

På slutten åpner vi nedlastningsmappen og dobbeltklikker på navnet på ISO-filen for å montere den på systemet; å fortsette vi legger merke til stasjonsbokstaven tildelt av Windows til innholdet i ISO-bildet ved å sjekke inn appen Filutforsker -> Denne PCen.

2) Lag lett Windows 11 ISO

Etter å ha montert ISO på systemet, åpne ledeteksten med administrative tillatelser (ved å skrive cmd i Start-menyen og høyreklikke på ledeteksten) og start en av følgende kommandoer:

dism /Get-WimInfo /WimFile:"X:\sources\install.wim" /index:1
dism /Get-WimInfo /WimFile:"X:\sources\install.esd" /index:1

La oss erstatte X: med stasjonsbokstaven i forrige kapittel. Den ene kommandoen utelukker den andre: dette er fordi ISO-bildet kan opprettes både av Media Creation Tool og av Microsoft-serveren, og presenterer to forskjellige installasjonsfiler (install.wim eller install.esd). Vi anbefaler deg derfor å starte den første kommandoen, og hvis den gir en feil, starter vi den andre for å fullføre prosedyren.

Ulike opplysninger vil vises i ledeteksten: la oss sjekke at følgende felt er til stede:

Versione : 10.0.22621

For å få bekreftelse på å kunne lage den lette versjonen av Windows 11.

Bruk tiny11builder

For å fortsette med selve lysingen lager vi en mappe på skrivebordet som heter liten11byggerla oss gå til nettstedet liten11bygger med hvilken som helst nettleser, klikk på knappen Koder og deretter på stemmen Last ned zip.

Nå som vi har lastet ned verktøyet, la oss trekke ut alle filene i det inn i mappen som ble opprettet akkurat nå (vi kan hjelpe oss selv med et program som 7-zip for formålet), åpne mappen med filene, høyreklikk på filen tiny11-skaper 22621.525.bat og vi presser på Kjør som administrator.

Et automatisk ledetekstvindu åpnes der du kan angi stasjonsbokstavnummeret i begynnelsen av veiledningen; etter noen sekunder må vi angi versjonen av Windows 11 vi vil bruke, og angi det foretrukne nummeret (for eksempel nummeret 5 Til Windows 11 Pro) og vent på den endelige monteringen av det nye lysne ISO-bildet.

Fra dette nye bildet vil mange programmer, apper og ubrukelige elementer som finnes i den offisielle Microsoft ISO bli fjernet, og dermed vil lag en Windows 11 ISO like lett som den gamle Windows 7.

3) Installer Windows 11 lightweight

Etter å ha fått det lysne Windows 11-bildet (vi finner det i mappen liten11bygger med navnet liten 11) kan vi kopiere den til en USB-pinne (ved å bruke et program som Rufus) eller prøv det virtuelt med VirtualBoxpass på å reservere "bare" 2 GB RAM.

Windows 11 "light" installasjonsprosedyre den er identisk med den offisiellemen uten noen form for kontroll over enhetens maskinvare og uten noen forpliktelse til å logge på med en Microsoft-konto: vi kan derfor umiddelbart opprette en lokal konto og få tilgang til Windows 11-skrivebordet selv på vår gamle kontordatamaskin.

Som bevis på Windows 11 kjører selv på 2 GB RAM bare sjekk ut bildet nedenfor, tatt på en virtuell maskin.

Windows 11 tar opp 70 % av 2 GB RAM i gjennomsnitt: ikke den beste, men å allerede kunne kjøre den på en VM konfigurert som en gammel PC er utrolig: tatt i betraktning at mange av dagens aktiviteter utføres via nettapplikasjoner, er det nok velg en lett nettleser og begrense antall åpne faner for å begynne å jobbe umiddelbart.

MERK: systemet er så lett at det ikke er til stede ingen nettleser installert; rådet er å laste det lette nettleserinstallasjonsprogrammet direkte inn i Windows 11 USB-pinnen og bruke det så snart skrivebordet er synlig.

Konklusjoner

Windows 11 kan gjøres lettere med mange dikkedarer, men det er fortsatt et system som ikke er veldig tilrådelig for eldre datamaskiner gitt at av 2 GB RAM tar den opp mer enn tre fjerdedelerog etterlater svært lite plass til nettlesere eller andre programmer

Hvis vi virkelig ønsker å starte fra en lett installasjon av Windows vi installerer denne versjonen på en PC med 4 GB RAM og en SSD installert: vi skal oppnå et tilstrekkelig ytelsesnivå for å kunne jobbe på kontoret med e-post, med webapplikasjoner og med enkle styringssystemer.

Fortsatt om temaet lette operativsystemer kan vi lese guidene våre til beste Linux-distroer for gamle PC-er kom igjen hvordan du installerer Lubuntu (LXDE), det lette Ubuntu Linux-systemet.

Index
  1. 1) Last ned offisielt Windows 11 ISO-bilde
  2. 2) Lag lett Windows 11 ISO
    1. Bruk tiny11builder
  3. 3) Installer Windows 11 lightweight
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up