Sitter Windows 10-oppdateringen din fast? Dette er hva du kan gjøre

La oss innse det: Windows er et veldig populært operativsystem, men det kommer aldri uten problemer. Med ankomsten av Windows 10, dens nye oppdateringsprosess og massive tillegg av innhold som jubileumsoppdateringen eller Skaperoppdatering har det oppstått nye problemer med Windows-oppdateringsprosessen.

Nemlig, Windows 10-oppdateringen ble sittende fast.

La oss snakke om årsakene og hva du kan gjøre for å fikse dem.

Index
  1. Windows 10-oppdatering sitter fast inne i Windows
    1. På en enkel måte: Feilsøking for Windows Update
    2. The Hard Way: En CMD-fil
  2. Windows 10-oppdateringen sitter fast etter omstart
  3. Forebygging av fremtidige problemer

Windows 10-oppdatering sitter fast inne i Windows

Windows 10 Update kan noen ganger sette seg fast mens du bruker datamaskinen. For de fleste er ikke dette et problem da det vanligvis går over av seg selv etter at det har gått en viss tid. Dessverre, når dette skjer, kan det krasje nøkkelsystemfunksjoner som omstart og resultere i høy disk- eller minnebruk.

Vi vil dekke de to beste løsningene for dette scenariet: den enkleste og den vanskeligste. Enten bør man jobbe, men prøv den lettere først.

På en enkel måte: Feilsøking for Windows Update

1. Klikk her for å laste ned Feilsøking for Windows Update.

2. Kjør programmet når det er ferdig nedlastet. Du bør ha en skjerm som ser slik ut:

3. Velg "Windows Update" og klikk på Neste. Programmet vil automatisk kjøre diagnostikk på din versjon av Windows. Hvis du bruker en nyere versjon av Windows 10, vil den også lede deg til en nyere versjon av feilsøkingsprogrammet.

4. Herfra vil feilsøkeren gjøre jobben for deg automatisk. Denne prosessen kan ta litt tid, så ikke bli utålmodig. Men hvis du ikke identifiserer et problem, må du fortsette med den vanskeligere løsningen.

The Hard Way: En CMD-fil

For dette tilfellet vil vi gi deg en nedlasting til en CMD-fil som du kan kjøre. Når du er ferdig, må du kanskje starte Windows Update-prosessen på nytt, men den skal være ren nå.

1. Last ned filen cmd

For de som er bekymret for å laste ned og kjøre en cmd-fil, her er innholdet i filen:

cls
kastet ut.
kastet ut.
attrib -h -r -s %windir%system32catroot2
attrib -h -r -s %windir%system32catroot2*.*
start /vent nett stopp wuauserv
start / vent nett stopp CryptSvc
start / vent netto stopp BITS
del /q /s /f %windir%SoftwareDistribution*.*
av /q /s /f "%ALLUSERSPROFILE%Microsoftappdata{Nettverksnedlaster.*"
start /vent nett Start BITS
start /vent nettstart CryptSvc
start /vent nett start wuauserv
kastet ut.
ekko-oppgave fullført...
kastet ut.
PAUSE

Det den gjør er i utgangspunktet å stoppe de nåværende oppdateringstjenestene, slette de gamle filene og starte oppdateringstjenesten på nytt.

Når du har lastet ned filen, må du åpne nedlastingsmappen. (Ikke kjør det fra Chrome, det vil ikke fungere ordentlig der.) Høyreklikk på filen og velg "Kjør som administrator".

Nå er alt du trenger å gjøre å la CMD-filen gjøre sitt. Når det er gjort, kan du starte oppgraderingsprosessen for Windows 10 på nytt.

Windows 10-oppdateringen sitter fast etter omstart

Sitter du fast på en skjerm som ser slik ut?

Nå er det viktig å gi råd: du blir advart om å vente på en grunn. Dette vil ta litt tid, uansett om det fungerer som det skal eller ikke. Men hvis denne skjermen henger ved en viss prosentandel i flere timer, betyr det at oppdateringsprosessen har begynt å "henge".

En fin måte å sjekke dette på er å ta en titt på eventuelle aktivitetslamper på harddisken din kan ha. Hvis du kan høre at stasjonen spinner aktivt, eller hvis du ser at harddisklampen blinker regelmessig, betyr det at den ikke henger. Det tar bare en stund, og du må holde på til det er over.

Hvis den henger, men her er hva du skal gjøre.

1. La oss først finne ut hvor vi er i hengeprosessen. Start med å trykke "Ctrl + Alt + Delete". Hvis du er heldig, er du på det punktet i oppgraderingsprosessen hvor du trygt kan gå tilbake til Windows. Du kan nå logge på igjen og la oppdateringen fullføres fra operativsystemet.

2. Dette fungerer dessverre ikke alltid. Hvis det er tilfelle, må du starte datamaskinen på nytt.

Merk : Dette kan være farlig. Ta en sikkerhetskopi for å bekrefte at oppdateringen "henger" før du gjør dette alternativet.

3. Du må utføre en hard tilbakestilling av datamaskinen. For å gjøre dette, trykk og hold inne strømknappen til datamaskinen har slått seg helt av. Nå må du starte maskinen på nytt.

4. Mens du starter på nytt, trykk raskt på F8-tasten mens Windows starter opp. Dette tar deg til "Oppstartsalternativer". I Oppstartsalternativer, gå til "Feilsøking -> Avanserte alternativer -> Oppstartsinnstillinger". Klikk deretter på Start på nytt.

Ved omstart vil du nå få tilgang til sikkermodus. 1. Start opp i Windows med sikkermodus. Windows vil prøve å fullføre oppdateringen mens du er i gang, og den skal være vellykket, ettersom alle programmer eller drivere som forstyrrer installasjonen vil bli deaktivert.

Forebygging av fremtidige problemer

Hvis Windows 10-oppdateringen ble sittende fast, håper vi denne artikkelen hjalp deg med å fikse problemet. Dette problemet kan imidlertid være et symptom på andre problemer med datamaskinen din! Når det kommer til maskinvare, kan en defekt harddisk eller minne være skylden. Programvaremessig, sørg for å kjøre en Disk Defrag og annet vedlikehold når du er tilbake i operativsystemet, samt en Malwarebytes skanning hvis du tror dette kan være en feil her.

Noe vi har gått glipp av? Har du noe problem? Kommenter nedenfor, gi oss beskjed!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up