Skjermegenskaper til de beste 144 Hz-skjermene

Skjermforskjeller mellom en vanlig skjerm og en 144Hz høyfrekvent skjerm (34-tommers)

Skjermer har blitt stadig mer teknologiske over tid: fra enkle inngangsenheter for å administrere operativsystemet og programmene, har vi gått videre til ekte konsentrater av teknologi med digitale tilkoblingskontakter, utrolige oppdateringsfrekvenser, høye oppløsninger, LED-bakgrunnsbelysningssystem og andre avanserte teknologier , ofte reservert for spillere eller kontorarbeidere. Maksimum for de som spiller er 144Hz skjermeri stand til å garantere en veldig høy oppdateringsfrekvens, ideell for veldig fartsfylte spill eller actionspill.

Hvis vi bruker PC-en mye til videospill eller ønsker en seriøs spillmonitor til konsollen vår, viser vi deg i følgende guide hvordan fungerer en 144Hz-skjerm og hvordan du best kan bruke dem. For å gjøre guiden komplett vil vi også vise deg beste 144Hz-skjermer dedikert til spill, for å erstatte den gamle skjermen med en sikker effekt.

Hvordan fungerer en 144Hz-skjerm

En 144Hz-skjerm kan vise bilder med 144 bilder per sekund (FPS), noe som er ganske høyt for de fleste spill. Vurderer allerede 60 FPS som en stor verdi for å se spill rulle jevnt på skjermen, ved 144 FPS vil spillene bli ekstremt jevne, spesielt i veldig travle scener eller med mange karakterer på skjermen som beveger seg rundt.

Når vi kobler en 144 Hz-skjerm til PC-en eller konsollen, vil vi kunne dra nytte av denne oppdateringsfrekvensen med en gang, siden den er tilgjengelig på alle moderne operativsystemer (Windows 11, Windows 10 og operativsystemene inkludert i Xbox Series S / X og i PS5).

I tillegg til den opprinnelige oppdateringsfrekvensen, må skjermen også støtte den adaptiv oppdateringsfrekvens, slik at hvert spill som startes kan få mest mulig ut av den høye verdien som vises på skjermen. For tiden er de mest kjente adaptive systemene NVIDIA G-Sync og AMD FreeSync Premiumtilgjengelig på de respektive skjermkortene.

Hvordan få mest mulig ut av en 144Hz-skjerm

For å få mest mulig ut av en ny skjerm med en oppdateringsfrekvens på 144 Hz må vi få en kraftig skjermkort som MSI Radeon RX 6700XT.

MSI Radeon RX 6700 XT har 12 GB GDDR6 videominne, RGB Mystic Light-system, tre DisplayPort-utganger, en HDMI-utgang, DirectX Raytracing (DXR) Variable Rate (VRS)-støtte, AMD FidelityFX, AMD RDNA 2-arkitektur og dobbel viftespredningssystem. Med dette kortet kan vi presse oppdateringsfrekvensen til 144 Hz med støtte for FullHD, 2K og 4K oppløsning uten problemer.

Hvis vi foretrekker et NVIDIA-skjermkort, kan vi kjøpe det ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce RTX 3060 V2 OC Editionsom kan skryte av 12 GB GDDR6-videominne, PCIe 4.0-spor, én HDMI 2.1-port, DisplayPort 1.4a-porter, RGB-system, GPU Tweak II-verktøy, Axial Tech-viftesystem og støtte for Ray Tracing og teknologi DLSSsom øker oppdateringsfrekvensen til ethvert spill som bruker kunstig intelligens.

Hvis vi ønsker å undersøke andre skjermkort som er kompatible med 144 Hz oppdateringsfrekvens, kan vi også lese vår dybdeanalyse på beste skjermkort for pc.

Spillkonsoller

Ved å koble en 144Hz-skjerm til en moderne konsoll vi kan bare utnytte frekvensen ved 120 FPS innenfor spillene.

Hvis vi er blant de heldige eierne av disse konsollene og vi har en 144Hz-skjerm, vil vi aldri utnytte 144Hz, siden denne oppløsningen ikke støttes av noen konsoll. Uansett kan vi fortsatt se spill på 120 FPS (der det er tilgjengelig), og kombinere det med en FullHD-oppløsning for både 4K-oppløsning.

For å lære mer kan vi lese veiledningen vår om hvordan Lås opp HDR og 4K UHD på PS5.

144Hz skjermegenskaper

For å velge en god 144 Hz-skjerm må vi kombinere informasjonen vi har sett så langt med de som er til stede i følgende punktliste:

 • Oppdateringsfrekvens: Må støttes innbygget frekvens på 144Hzi økende grad brukt i siste generasjons spill og kan også replikeres når vi bruker datamaskinen til å se en film eller lyd-/videostrøm.
 • Bakgrunnsbelysning: Alle modellene har nå LED-paneler for å gi lyset som trengs for å gjengi detaljene på LCD-skjermene.
 • Oppløsning og sideforhold: 1080p er nå det absolutte minimum, selv om de fleste av siste generasjons skjermer støtter en "bredere" oppløsning, gitt at sideforhold for disse skjermene er nesten alltid 21:9. For å leke og jobbe prøver vi derfor å fokusere på skjermer som har en oppløsning på 2560 x 1080 piksler eller høyere (som QHD 3440 x 1440 piksler).
 • Adaptive Sync-teknologier: i spillfeltet må støtte for NVIDIA G-Sync og AMD FreeSync Premium-teknologier ikke mangle, som lar deg synkronisere oppdateringsfrekvensen på skjermen med den som er tilgjengelig fra skjermkortet, for å unngå skjermkutt og nedgang under spill.
 • Responstid: responstiden angir tiden som går mellom mottak av videosignalet og det faktiske utseendet på skjermen. De beste skjermene har responstider på 4ms (millisekunder) eller mindre.
 • Tilkoblinger: alle skjermer beregnet for spill eller arbeid må ha en HDMI-port og en DisplayPort, slik at enhver datamaskin eller dedikert skjermkort kan kobles til.

Hvis den valgte skjermen har alle disse egenskapene, kan vi kjøpe den uten problemer, kanskje ved å velge fra modellene vi har valgt i det følgende kapittelet.

Beste 144Hz-skjermer

Den første 144Hz-skjermen vi anbefaler å kjøpe er Samsung Odyssey G5 spillskjerm.

Denne 32-tommers skjermen har en buet skjerm (1000R), maksimal oppløsning 2560x1440 (WQHD 2K), HDR10-støtte, 144Hz-støtte, 1 ms responstid, AMD FreeSync Premium-støtte, HDMI-inngang, skjermportinngang, lydinngang, Eye Saver-modus og Flimmerfritt system.

En annen skjerm som kan brukes effektivt i spillfeltet erLG 34GN73A UltraGear spillskjerm.

Denne 34-tommers skjermen har en 21:9 buet UltraWide-skjerm, IPS LED-teknologi, HDR 10-støtte, maksimal oppløsning 2560x1080, støtte for G-Sync-kompatibel og AMD FreeSync-teknologi opp til 144Hz, HDMI 2.0-inngang (HDCP 2.2) , skjermport 1.4 inngang, USB 3.0 HUB-port og Flicker Safe-system.

En av de beste spillmonitorene der ute er Xiaomi Mi Curved spillskjerm.

Xiaomi-skjermen kommer med en diagonal på 34 tommer, UltraWide sideforhold, maksimal oppløsning 3440 × 1440, Bredt fargeområde, Redusert Blue Light Emission, støtte for 144 Hz oppdateringsfrekvens og støtte for AMD-teknologi FreeSync Premium.

En annen gyldig high-end spillmonitor som vi kan se erItek Monitor Gaming GGC.

Denne 34-tommers skjermen har en buet skjerm (1500R), maksimal oppløsning på 3440x1440 (Ultra WQHD), sideforhold 21:9, HDR400-system, 144Hz oppdateringsfrekvens, 1ms responstid, støtte for FreeSync og G-teknologier -Sync, HDMI-inngang , Display Port-inngang og lydsystem.

En av de beste 144Hz spillmonitorene er uten tvilASUS TUF Gaming VG32VQ.

På denne 32-tommers skjermen finner vi støtte for WQHD-oppløsning (2560x1440), Curved VA-skjerm, oppdateringsfrekvens opptil 144Hz, 1ms responstid, DisplayPort-inngang, HDMI-inngang, ELMB Sync proprietært system og støtte for AMD FreeSync-teknologi.

Konklusjoner

Disse enorme skjermene kan utgjøre hele forskjellen hvis vi spiller de nye videospilltitlene som støtter oppløsninger høyere enn 1080p og oppdateringsfrekvenser høyere enn 60FPS; åpenbart må vi fokusere på et godt dedikert skjermkort, ellers kan vi like gjerne bruke litt mindre og få en enkel skjerm.

Index
 1. Hvordan fungerer en 144Hz-skjerm
 2. Hvordan få mest mulig ut av en 144Hz-skjerm
  1. Spillkonsoller
 3. 144Hz skjermegenskaper
 4. Beste 144Hz-skjermer
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up