Skriver på, men offline: hvordan løser du det

Er skriveren vår slått på, men ikke sett av Windows? La oss se hvordan du løser dette hyppige problemet

Blant de vanligste problemene når du arbeider med skrivere koblet til Windows finner vi skriveren er permanent frakoblet, selv når den har vært på i ganske mange minutter og er riktig koblet til modemet via Wi-Fi eller nettverkskabel. Denne feilen kan føre til frustrasjon og sinne for den som har vakt, spesielt hvis den oppstår når vi må skrive ut mange ark.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan løse alle problemer med skriveren som er slått på, men offlinebruker bare sikre verktøy som finnes i Windows og avanserte triks for å løse selv de mest alvorlige skriverproblemene.

Start datamaskinen og skriveren på nytt

Det eldste trikset i verden er ofte også det avgjørende for å gjenopprette riktig funksjon av skriveren: vi starter både PC-en og skriveren på nytt og vi bekrefter at sistnevnte vises korrekt som online og klar til bruk.

For å fortsette slår vi av både enheter og La oss starte skriveren først, venter til service-LED-lyset lyser fast og tilkoblingen er operativ; nå som skriveren er aktiv starter vi Windows og venter i minst 2 minutter etter at vi kommer til skrivebordet før vi sender filer til utskrift.

Slå skriveren frakoblet

Windows Print Queue Manager har også en frakoblet modus, kan aktiveres ved en feiltakelse under en vanlig utskrift eller mens vi navigerer i vinduet dedikert til køen. Hvis skriveren er frakoblet selv om den er tilkoblet og slått på, kan vi prøve å løse problemet ved å deaktivere skriverens frakoblede modus.

For denne typen problemer la oss ta veien Innstillinger -> Bluetooth og enheter -> Skrivere og skannere (eller Innstillinger -> Enheter -> Skrivere og skannere på Windows 10), trykker vi på den frakoblede skriveren, vi trykker på elementet Åpne utskriftskøtrykk på øverst i skrivermenyen og kontroller at elementet ikke er merket av Bruk skriveren offline.

Bruk Windows feilsøking

Hvis skriveren fortsatt er frakoblet til tross for at den er slått på, kan vi prøve å løse dette ved å bruke funksjonen Feilsøking av Windowsi stand til automatisk å løse de aller fleste problemer knyttet til drivere, nettverksinnstillinger og tjenester knyttet til utskriftsprosesser.

På Windows 11 åpner vi appen Innstillingerla oss komme inn i menyen Systemåpner vi menyen Feilsøking og klikk til slutt på Andre feilsøkere. I den nye skjermen trykker vi på knappen Løpe tilstede ved siden av varen Skriver å løse problemer knyttet til det.

På Windows 10 kan vi åpne det samme verktøyet ved å ta oss til banen Innstillinger -> Oppdatering og sikkerhet -> Feilsøkingved å trykke opp Ytterligere feilsøkere og klikker på Skriver for å identifisere problemer med denne enheten.

Start Windows utskriftskø på nytt

Utskriftskøen er en grunnleggende tjeneste for riktig funksjon av enhver skriver: i tilfelle problemer med den vil skriveren alltid være offline, og det vil ikke være mulig å skrive ut selv ved å starte på nytt eller bruke forslagene som er sett så langt.

For å starte Windows utskriftskø på nytt, trykk WIN+R på tastaturet, skriv tjenester.msc og i det nye vinduet som åpnes, identifiserer vi prosessen Utskriftskøvi høyreklikker på den, trykk på Eiendom og sørg for at den er startet (ved å trykke på Start) og at den er satt som Automatisk i Oppstartstype.

For å starte denne prosessen på nytt trykker vi på Stoppe og så videre Start; på slutten starter vi på nytt for å få endringene til å tre i kraft.

Installer skriveren på nytt

Hvis skriveren fortsatt er frakoblet til tross for at den er slått på, er det ingenting annet å gjøre enn avinstaller det fra systemet og installer det på nytt fra bunnen avved å følge to baner: ganske enkelt avinstallere skriveren eller avinstallere skriverdriverne.

For å utføre en enkel avinstallering av skriveren, la oss gå til banen Innstillinger -> Bluetooth og enheter -> Skrivere og skannere (eller Innstillinger -> Enheter -> Skrivere og skannere på Windows 10), trykker vi på den defekte skriveren og trykker på knappen Fjerne.

For å utføre den avanserte avinstalleringen, høyreklikk på Start-menyen og trykk opp Enhetsadministrasjonla oss utvide menyen Skriverevi høyreklikker på skriveren, trykker på Avinstaller enheten og la oss sørge for at vi også krysser av for fjern driveren knyttet til skriveren (dvs. krysse av for elementet Forsøker å fjerne enhetsdriveren).

Uansett hvilken prosedyre som følges, kan vi installere skriveren på nytt ved å slå den av og på og vente på riktig oppstart og tilkobling (minst 5 minutter); så snart skriveren er klar, la oss komme inn Innstillinger -> Bluetooth og enheter (eller Innstillinger -> Enheter på Windows 10) og trykk på Legg til enhet for å begynne å oppdage og installere skriveren.

Hvis Windows ikke finner noen gyldige drivere for skriveren laster vi ned den nye driveren fra produsentens nettside, som vist i veiledningen om hvordan installer skriverdriverne riktig; hvis dette ikke er nok kan vi alltid prøve Driverforsterkere for å installere den manglende skriverdriveren.

Konklusjoner

En skriver som er slått på, men frakoblet, kan forårsake mange hodepine på kontoret, men også i hjemmemiljøet, der problemer raskt oppstår akkurat når vi trenger skriveren! En enkel omstart av enhetene som er i bruk bør være nok til å løse de fleste skriverproblemer, men hvis dette ikke er nok kan vi bruke triksene vist ovenfor for å løse eventuelle problemer som oppstår på grunn av skriveren.

Om samme tema kan vi lese våre guider om hvordan tilbakestille en skriver og hvordan Rett opp skriveren som ikke fungerer på Windows.

Index
  1. Start datamaskinen og skriveren på nytt
  2. Slå skriveren frakoblet
  3. Bruk Windows feilsøking
  4. Start Windows utskriftskø på nytt
  5. Installer skriveren på nytt
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up