Slett besøkte nettsteder på smarttelefonen eller PC-en så raskt som mulig

Raskeste måter å tømme listen over besøkte nettsteder på datamaskiner (fra Chrome, Firefox, Edge og Safari) og på Android- og iPhone-smarttelefoner

Hver gang du surfer på internett finner vi nettstedene du besøker lagret på datamaskinen din; hvis vi er redde for at noen kan lese historien eller finne ut hva vi driver med, kan det være veldig nyttig slette alle besøkte nettsteder rasktkanskje ved å bruke en eller to taster for å slette alle spor etter navigasjon uten å åpne for mange menyer.

Følgende guide er dedikert til alle de som ønsker tøm historikken raskt fra telefon og PC; vi vil gi høyeste prioritet til raske metoder, som krever å trykke på en enkelt tast eller et enkelt klikk for raskt å slette alt og ikke etterlate spor, utmerket for å skjule handlinger før de oppdages (en slags "Panikkknapp" for historie).

LES OGSÅ -> Slett lagrede data fra nettsteder på PC, Android og iPhone

Tøm Chrome-loggen raskt

På Google Chrome for PC kan vi raskt tømme nettleserloggen ved å trykke CTRL+SHIFT+DEL på tastaturet ved å velge kategorien Avansereangir elementet Fra begynnelsen i rullegardinmenyen øverst, aktivere alle elementene i listen og til slutt trykke på knappen Slett data.

For å unngå å måtte velge elementer når det er nødvendig La oss utføre en testrengjøring med innstillingene vist ovenfor: Neste gang bruker vi snarveien CTRL+SHIFT+DEL alle elementene vil allerede være valgt, bare trykk på Slett data for å fortsette med slettingen.

Dessverre beskytter ikke denne metoden 100 % personvernfordi Google Chrome også integrerer funksjonen Nylig stengt (i menyen Kronologi) som et sikkerhetskopisystem for de siste nettstedene som er åpnet og besøkt; hvis vi elsker Googles nettleser så mye og ikke ønsker å endre den Det er best å alltid bruke det anonymt når vi trenger å lukke den raskt.

På en Android-telefon kan vi slette Google Chrome-loggen raskt ved å holde nede appen fra skjermbildet for nylige apper, trykke på App infotrykker på Slett data og klikker på Slett alle data; på iPhone må vi i stedet avinstallere appen fullstendig for å kunne slette alt uten å etterlate spor, noe som derfor er svært upraktisk (bedre å bruke Chrome anonymt i dette tilfellet).

2) Tøm Firefox-historikk raskt

Nettleseren med åpen kildekode Mozilla Firefox Og det beste valget for å navigere uten å etterlate sporsletter historikk raskt med bare noen få enkle trykk; fra dette synspunktet er den overlegen Chrome og det bør foretrekkes om vi gjør forskning som vi ikke vil at andre skal se.

For å slette historikken raskt med Firefox åpen, trykk på CTRL+SHIFT+DELvelger vi øverst på Alle i rullegardinmenyen, sjekk alle elementene som finnes og trykk på OK. Også i dette tilfellet er det tilrådelig å gjøre en testsletting, slik at alle elementene er valgt neste gang vi må bruke det i en nødssituasjon (bare trykk på snarveien og klikk på OK for å slette alt).

Med mobilversjonen av Firefox Rask sletting av historikk kan konfigureres på knappen Du går ut av nettlesermenyen; for å fortsette trykker vi på de tre prikkene nederst til venstre, vi trykker videre Innstillingerla oss trykke på Slett nettleserdata ved avslutningvi krysser av for alle elementene på skjermen og aktiverer bryteren øverst Slett nettleserdata ved avslutning.

Fra nå av kan vi raskt slette historikken ved å trykke på menyen med de tre prikkene (nederst til venstre) og velge elementet Du går ut.

3) Tøm raskt Edge-historikk

Microsoft Edge-nettleseren Det er standard nettleser for Windows 11 og Windows 10 og lar deg raskt slette historikken på en lignende måte som det som vises på Google Chrome (også basert på gjengivelsesmotoren til Krom).

For raskt å slette loggen, trykk CTRL+SHIFT+DEL på tastaturet, velg Alle fra rullegardinmenyen øverst, sjekk alle elementene som finnes og trykk til slutt på Avbryt nå. Akkurat som sett på Chrome og Firefox, er det tilrådelig å gjøre en testsletting, for å ha alt klart når det trengs neste gang vi raskt må slette historikken (snarveien og et klikk på knappen vil være nok Avbryt nå).

Hvis vi bruker Microsoft Edge på telefonen kan vi raskt slette all historikk ved å slette dataene og hurtigbufferen til Android-appen, som også vist i veiledningen på Slik tømmer du appbuffer og data på Android; På iPhone må vi imidlertid avinstallere appen fullstendig for å eliminere navigasjonssporene, og presenterer derfor den samme feilen som er sett på Chrome.

4) Tøm Safari-historikk raskt på Mac

Hvis vi bruker Safari som hovednettleser på Mac og MacBook, kan vi slette historikken ved å åpne Apple-nettleseren, trykke på toppmenyen Kronologiklikk på elementet Slett loggvelger vi som intervall All historien og vi presser på Slett logg for å fortsette med selve kanselleringen.

Dessverre på Mac er det ingen raske prosedyrer for å slette nettleserdata: også i dette tilfellet Det er best å åpne Safari-nettleseren med det private vinduetfor ikke å samle inn navigasjonsdata når maksimalt personvern kreves for innholdet som besøkes eller søkes etter på nettet.
Men hvis vi bruker andre kompatible nettlesere på Mac, er prosedyrene for å slette de besøkte nettstedene de samme som i kapitlene i denne veiledningen.

Konklusjoner

Alle har hemmeligheter å skjule når du bruker nettleseren på PC og telefon: med metodene sett ovenfor vil vi kunne slett historikk raskt når "vi er i ferd med å bli tatt" eller noen henvender seg til oss for å se hva vi leser eller hva vi gjør på PC-en.

Vi husker snarveien godt (som er den samme på praktisk talt alle nettlesere) og utfører alltid en testsletting for å la slettevinduet være forhåndsinnstilt (nødvendig for effektiv sletting).

Som et gyldig alternativ kan vi fokusere på anonyme nettleseresom de som er sett i våre ai-guider Private nettlesere som beskytter personvernet og ikke overfører personopplysninger og ai nettleser med gratis VPN inkludert for å åpne anonyme nettsteder.

For mer informasjon kan vi også lese våre guider på hvordan blokkere lagring av besøkte nettsteder i nettleserloggen og hvordan eliminere spor av PC-bruk for datamaskinens personvern.

Index
  1. Tøm Chrome-loggen raskt
  2. 2) Tøm Firefox-historikk raskt
  3. 3) Tøm raskt Edge-historikk
  4. 4) Tøm Safari-historikk raskt på Mac
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up