Slett midlertidige filer på Windows automatisk

Veiledning for å slette og slette midlertidige filer opprettet av systemet og programmene i Windows 10 og Windows 11

Som vi vet, forårsaker bruk av datamaskinen med programmer og applikasjoner opprettelsen av hundrevis av midlertidige filer. Disse midlertidige filene hjelper Windows med å være raskere, slik at de ikke trenger å søke etter og omskrive konfigurasjonsfiler, installasjonsfiler eller hurtigbufferfiler fra bunnen av som kan tilbakekalles ved senere bruk.

Normalt forårsaker disse filene ingen problemer, men når de øker eksponentielt i antall, fyller de opp verdifull diskplass og forringer den generelle systemytelsen.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan slette midlertidige filer automatiskfor å frigjøre mye diskplass og holde Windows-ytelsen høy.

LES OGSÅ: Hvordan rense cache i Chrome, Firefox og Edge

1) Hvor er de midlertidige filene på Windows?

Midlertidige filer som er opprettet av både operativsystemet og programvaren som kjører på datamaskinen din, er ofte skjult og referert til som filer .tmp eller med tilde-symbolet (~) i navnet.

Vanligvis opprettes midlertidige filer i Windows Temp-mappen (plassert i C:/Windows/Temp) og i brukerens mappe for midlertidige filer som du kan få tilgang til fra Start-menyen ved å søke %temp% (mappen har en bane som C:\Brukere\brukernavn\AppData\Local\Temp). De brukes:

 • å gi plass til virtuelt minne;
 • som Office Document Backup-filer;
 • for å lagre endringer i filer som fungerer med andre programmer;
 • å lagre midlertidige konfigurasjoner av programmer eller installasjoner (som config.msi-filer);
 • å lagre forhåndsvisninger av bilder eller filer (for eksempel thumb.db-filer);
 • for ikon- og vindustilpasninger (for eksempel filen desktop.ini);
 • Windows Update midlertidige filer;
 • tidligere versjoner av Windows, som forblir lagret for å kansellere en oppdatering.

Det er to hovedgrunner ønsker å slette midlertidige Windows-filer eller en annen versjon av Windows: gjenoppretting av diskplass og forbedring av datamaskinytelse. Av disse grunnene anbefales det fra tid til annen å slette midlertidige filer i Windows 10 og Windows 11.

2) Bruk Windows Memory Sense

I Windows 10 og i Windows 11 kan vi bruke Minnesensor for å holde plass ledig helt automatisk, uten innblanding fra brukeren.

Denne svært nyttige funksjonen kan aktiveres ved å ta oss langs stien Innstillinger > System > Lagring og lar deg slette midlertidige filer 30 dager etter at de ble opprettet. I konfigurasjonen av minnesensoren kan du også trykke på knappen Frigjør plass nå for raskt å rense alle midlertidige filer i Windows 11 og Windows 10.

3) Lag en BAT-fil for automatisk opprydding

En annen metode som vi kan bruke for å slette midlertidige filer automatisk involverer lage en liten kjørbar fil i BAT-formatsom skal brukes til å rense midlertidige filer ved å kjøre Windows automatisk (rengjøring vil skje ved hver oppstart).

For å fortsette åpner vi Blokker notater fra Start-menyen og kopier følgende kommando:

@echo off
del “%tmp%\*.*” /s /q /f
FOR /d %%p IN (“%tmp%\*.*”) DO rmdir “%%p” /s /q

Etter å ha satt inn koden i dokumentet, trykk på øverst i menyen Filklikker vi på Lagre med navnvelger vi et navn for å gjenkjenne det (for eksempel Ren-bat.temp), i felten Lagre som vi velger Alle filer og trykk til slutt på Lagre.

For å automatisere rengjøring, trykk VINN+R på tastaturet skriver vi skall: Oppstart og kopier BAT-filen opprettet ovenfor til mappen. Fra nå av, hver gang du starter Windows, vil midlertidige filer automatisk bli slettet.

4) Andre metoder for å slette midlertidige filer

For å slette midlertidige filer fra Windows 11 og Windows 10 kan vi også følge noen klassiske metoder, som skal brukes til å rense ubrukelige filer manuelt.

 • Fra Windows 10 og Windows 11 Innstillinger: for å fortsette åpner vi Windows 10- eller Windows 11-innstillingene fra Start-menyen, og går deretter opp System > Lagring; her kan du finne indikatoren for plass okkupert av midlertidige filer. La oss trykke på den for å kunne se hvilke typer filer det finnes og deretter velge de ulike elementene for å kunne slette alt.
 • Sletting fra filutforsker (manuell metode): det er også mulig å manuelt slette filer inne i Temp-mappene (men du må være datamaskinadministrator). Søker fra Start-menyen eller søkeboksen %temp% og trykk Enter for å åpne mappen for midlertidige filer; velg dem alle ved å trykke CTRL+A og slett dem med DELETE-tasten.
 • Klassisk filrenser: i Windows 10 og Windows 11 er det fortsatt mulig å bruke renseverktøyet som kan brukes i Windows 7 og 8, dvs. Rengjøringsdisk. For å starte den i Windows 10 og Windows 11 trenger vi bare å trykke WIN+R på tastaturet og skrive inn kommandoen cleanmgr.exe.

For å lære mer om bruken av renseverktøy på Windows kan vi lese vår guide om fullstendig diskrensing av ubrukelige filer på Windows.

5) Eksterne diskrenseprogrammer

Eksterne renseprogrammer kan gå dypere inn i å oppdage og slette midlertidige filer, ikke bare generert av Windows, men også av nettlesere og annen programvare som brukes.

Det beste programmet vi kan bruke på Windows 11 og Windows 10 er uten tvil CCleanertilgjengelig gratis og i stand til å slette mange flere filer enn det som kan administreres med verktøyene integrert i systemet, som også vist i veiledningen om hvordan Forbedre CCleaner for å slette eventuelle spor fra PC-en.

For å lære mer kan vi lese våre flyguider beste gratis PC-renseprogrammer og kl beste alternativene til Ccleaner for å rydde opp i Windows.

Konklusjoner

Alle metoder eksponert i veiledningen de vil tillate oss å slette midlertidige filer automatisk på Windows og for å slette ubrukelige filer som tar opp plass på datamaskinens disk. Disse filene kan slettes trygt, uten å miste noen programinnstillinger og uten å risikere å miste personlige filer eller dokumenter: det er opp til oss å velge hvilken metode som skal brukes blant de foreslåtte.

For å lære mer kan vi lese våre flyguider programmer for å eliminere spor av datamaskinbruk og hvordan Frigjør plass i Windows etter en oppdatering ved å slette 20 GB med filer.

Index
 1. 1) Hvor er de midlertidige filene på Windows?
 2. 2) Bruk Windows Memory Sense
 3. 3) Lag en BAT-fil for automatisk opprydding
 4. 4) Andre metoder for å slette midlertidige filer
 5. 5) Eksterne diskrenseprogrammer
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up