Slik aktiverer og bruker du minibanken på telefonen

Vil vi bruke minibanken på smarttelefonen vår til betalinger? La oss se hvordan du legger til minibanken på Android og iPhone

Minibanken er et av kortene som er mest brukt av italienere for kjøp i butikker og for kontantuttak, og i noen år et referansepunkt for nettkjøp (på kort som er aktivert for nettkjøp). Et minibankkort kan også brukes på telefonen din, så lenge det støtter internasjonale betalinger, kontaktløse betalinger og har støtte for Google Wallet og Apple Pay (bedre sjekk før du fortsetter å lese).

I den følgende guiden viser vi deg trinn for trinn com aktiver ATM-betalinger med smarttelefonen din som betalingsmåte for Google Play Butikkfor Apple App Store og som en kontaktløs betalingsmetode (vi kan derfor bruke den til å betale i butikker ved å holde baksiden av telefonen nær POS).

1) Legg til minibank i Google Play Store

Hvis minibankkortet har støtte for en internasjonal betalingskrets (MasterCard eller Visa) vi kan legge det til Android-butikken for å kjøpe apper, foreta kjøp i apper og kjøpe musikk, videoer og bøker uten å bruke kredittkort.

Åpne appen for å legge til minibankkortet på Android-telefonen din Google Play Butikktrykker vi øverst til høyre på profilbildet vårt, vi trykker på menyen Betalinger og abonnementervelger vi menyen Betalingsmetoder og trykk til slutt på elementet Legg til kreditt- eller debetkort.

På skjermen som åpnes skriv inn minibankkortnummeretlegger vi inn de manglende sikkerhetsdataene (CCV2-koden på baksiden av kortet og utløpsdatoen), bekrefter faktureringsadressen og bekrefter å legge til kortet som en ny betalingsmetode.

Alternativt kan vi også trykke ned på varen Flere valgvent på lasting Google Pay-nettsidenbla gjennom siden og trykk på Legg til betalingsmåte. Fra samme nettside kan vi også fjerne utgåtte betalingsmåter og endre informasjonen som er oppgitt for alle kort som er lagt til kontoen.

2) Legg til ATM i Apple App Store

Hvis vi har en iPhone og ønsker å legge til et minibankkort i betalingsmåtene for å kjøpe apper, er alt vi trenger å gjøre å åpneApp Storetrykk på kontobildet øverst til høyre, trykk på kontonavnet (øverst i det nye vinduet) og trykk til slutt på Administrer betalinger.

På skjermen som åpnes, trykk på nederst Legg til betalingsmåtetrykker vi på elementet Kredittkort/debetkort og fyll ut alle feltene, legg til minibankkortnummeret, utløpsdatoen og sikkerhetskoden (CVV2, på baksiden av kortet).

Fortsatt på samme skjerm bekrefter vi faktureringsadressen til kortet og trykker på øverst til høyre slutt for å angi den som din nye betalingsmåte for App Store-kjøp. Som angitt i tilleggsvinduet, er App Store kun kompatibel med kort som tilhører MasterCard-, Visa- og American Express-kretsene.

Alternativt kan vi legge til minibanken på iPhone ved å åpne appen Innstillingertrykke på kontonavnet øverst og til slutt trykke på elementet Betaling og fraktfor raskt å åpne betalingsmåteskjermen.

3) Bruk minibank for kontaktløse betalinger på Android

Kontaktløse betalinger kan kun foretas hvis minibankkortet har kontaktløs betaling (det skal være bølger i nærheten av sikkerhetsbrikken) og hvis utstedende bank har lagt til Google Wallet-støtte (også kjent som Google Pay).

Hvis minibankkortet vårt er kompatibelt, kan vi legge det til de kontaktløse betalingsmetodene via telefon ved å åpne appen Google Walletved å trykke på knappen nederst til høyre Legg til i Wallet og til slutt trykke på stemmen Betalingskort.

Klikk på elementet på skjermen som åpnes Nytt kreditt- eller debetkortvi taster inn minibankkortnummeret, oppgir utløpsdato og CVV2, bekrefter faktureringsadressen, venter på bekreftelse fra banken som har utstedt kortet og godtar bankens betingelser for bruk av minibankkortet som kontaktløs betalingsmetode .

Etter at du har lagt til kortet, kontroller at NFC er aktiv på telefonen, slik at du kan betale umiddelbart med minibankkortet ditt ved ganske enkelt å berøre baksiden av telefonen til butikkens POS; hvis vi har flere kreditt- eller debetkort lagt til telefonen, kan vi endre betalingsmåten ved å åpne Wallet-appen, sveipe til høyre og venstre og, etter å ha uthevet kortet som skal brukes, bringe baksiden av telefonen nærmere for å betale.

3) Bruk minibank for kontaktløse betalinger på iPhone

Hvis vi eier en Minibankkort kompatibelt med kontaktløs betaling og Apple Pay-tjenestenkan vi raskt legge den til vår iPhone, slik at vi kan bruke telefonen til betalinger i butikker som er kompatible med Apple Pay.

For å legge til kortet åpner vi appen Innstillingertrykker vi på menyen Lommebok og Apple Payla oss trykke på stemmen Legg til papirtrykker vi på elementet Debet- eller kredittkorttrykker vi på knappen Fortsetter og vi bruker det bakre kameraet på telefonen til å fotografere minibankkortet for å legge til telefonen.

Som en alternativ metode kan vi legge til kortdata for hånd ved å trykke ned på elementet Skriv inn kortopplysningene dine manuelt og fylle ut alle de obligatoriske feltene (navn, kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode).

Når banksjekkene er bestått og bruksvilkårene er bekreftet, kan du umiddelbart bruke telefonen for kontaktløse betalinger: bare hold baksiden av iPhone nær en kompatibel POS for å starte betalingen.

Konklusjoner

Hvem eier et nylig minibankkort (med støtte for MasterCard eller Visa-kretser) kan du også bruke den til bl.a betalinger i butikker eller som en kontaktløs betalingsmåteuten å måtte stole på et kredittkort eller et forhåndsbetalt kort.

Imidlertid vil de som eier et minibankkort uten internasjonale kretser eller uten kontaktløs teknologi ikke kunne bruke det på telefonen sin: i dette tilfellet anbefaler vi deg å kontakte den utstedende banken for å bekrefte om du kan få et nytt og oppdatert minibankkort før kortets naturlige utløpsdato.

Vi minner om at av sikkerhetshensyn må vi la skjermlåsen med PIN eller fingeravtrykk være aktiv (på Android-telefoner) og bruke skjermlåsen og Touch ID/Face ID (på iPhone). For mer informasjon kan vi lese våre guider på låse opp skjermbeskyttelse for Android og hvordan låseskjerm på iPhone.

Index
  1. 1) Legg til minibank i Google Play Store
  2. 2) Legg til ATM i Apple App Store
  3. 3) Bruk minibank for kontaktløse betalinger på Android
  4. 3) Bruk minibank for kontaktløse betalinger på iPhone
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up