Slik avinstallerer du apper i Windows 11 og 10 (inkludert system)

Program og kommandoer for å fjerne og avinstallere programmer fra Windows 10 og 11, inkludert system

Windows 11 og Windows 10 er systemer som presenterer mange systemapper helt fra første start: noen av dem er nyttige, andre er i hovedsak ubrukelige, eller enda verre, de er bare reklamelenker til andre betalte apper eller apper levert av produsenten av bærbar PC (den berømte bloatware).

I den følgende guiden vil vi vise deg i detalj Slik avinstallerer du apper enkelt fra Windows 11 og Windows 10og dermed etterlater oss bare de nyttige appene eller tradisjonelle programmene som brukes til å jobbe eller studere på datamaskinen.

LES OGSÅ -> Mest nyttige Windows 10- og Windows 11-apper å ha på hver PC

1) Avinstaller apper fra Windows 11

For å avinstallere apper riktig fra Windows 11 kan vi følge to forskjellige metoder: manuell avinstallering, avinstallering fra innstillinger.

For å avinstallere apper manuelt, åpne Start-menyen og trykk på knappen Alle apperbla til vi finner den ubrukelige appen, høyreklikk på den og trykk til slutt på Avinstaller å fjerne det; hvis appen er av typen UWP (Universal Windows Platform) vil vi se knappen for å fjerne den umiddelbart, hvis det i stedet er en tradisjonell applikasjon (.exe) åpnes vinduet Avinstaller kontrollpanelprogrammerhvor du bare trenger å velge navnet på programmet og klikke på øverst Avinstaller for å fortsette med fjerning).

For å avinstallere apper fra Innstillinger, trykk VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen Apper -> Installerte apperidentifiserer vi appen som skal fjernes, trykker på de tre prikkene ved siden av den og velger Avinstaller for å fjerne den fra systemet.

2) Avinstaller apper fra Windows 10

Avinstallering av apper på Windows 10 er veldig enkelt og følger nøye trinnene som allerede er sett for Windows 11.

Den raskeste metoden for å fjerne en app innebærer å åpne Start-menyen, høyreklikke på applikasjonen (finnes i sidelisten til venstre) og trykke på knappen Avinstaller; også i dette tilfellet vil vi få en avinstalleringsknapp for UWP (Universal Windows Platform)-apper mens vi blir omdirigert til kontrollpanelet for tradisjonelle applikasjoner (.exe).

En annen effektiv metode for å avinstallere ubrukelige apper på Windows 10 kan påkalles når som helst ved å trykke VINN+I på tastaturet ved å klikke på menyen Apptar oss inn i menyen Apper og funksjoner og i listen som vises, trykk på applikasjonen som skal slettes, for å kunne trykke på knappen Avinstaller.

3) Avinstaller alle unødvendige apper raskt

Hvis PC-en vår er befengt med ubrukelige apper og søppel, kan det være en god idé å bruke et program som O&O AppBustertilgjengelig gratis for Windows 11 og Windows 10.

O&O AppBuster lar brukerne administrere alle applikasjonene på PC-en med et enkelt og brukervennlig grensesnitt; For å fjerne en applikasjon, velg den fra listen og klikk på Avinstaller-knappen øverst til høyre.

Du kan fjerne alle programmer som er oppført som installert, inkludert de som er forhåndsinstallert av Windows 10 og Windows 11-installasjonen, og skjulte apper som Microsoft Edge-utvidelser og andre som ikke er oppført i Start-menyen.

For de som vil ha ting enda enklere, kan du fjerne alle Windows 10- og Windows 11-apper medsiste versjon av Ccleaner-programmetsom nå har denne funksjonen i menyen for avinstallering av programmer.

Et annet enkelt program for å avinstallere alle Windows-apper, inkludert systemapper eller ubrukelige apper, er Installert AppViewav Nirsoft, enkel å bruke og også nyttig for å se listen over apper installert på Windows.

4) Få rene Windows, uten unødvendige apper

Har vi gjenopprettet operativsystemet med systembildet fra produsenten av den bærbare datamaskinen, og sitter vi igjen med alle standardappene og reklameappene?

Før vi fortviler, inviterer vi deg til gjenopprett Windows igjen ved å bruke skynedlasting denne gangen: med denne oppføringen vil vi laste ned et rent bilde av Windows 11 eller Windows 10, og under gjenopprettingen vil også reklameapper og ubrukelige apper lagt til av produsenten bli slettet, og dermed oppnå en mye raskere og mer brukbar Windows-opplevelse.

Om hvordan du gjenoppretter Windows ved hjelp av skybildet foreslår vi at du leser våre guider om hvordan du formaterer og installerer Windows fra bunnen av kom igjen hvordan tilbakestille Windows 11 med ren installasjon.

Konklusjoner

Alle applikasjonerinkludert system som er forhåndsinstallert i Windows 10 og Windows 11, kan være avinstallere fra innstillinger, fra Start-menyen eller bruke spesifikke apper for å rense ubrukelige apper.

Hvis appene vises igjen etter en Windows-gjenoppretting, er ikke systembildet som brukes for gjenopprettingen bra, siden det fører med seg mye bloatware: det er verdt det gjenopprett igjen med et rent bildeuten noen uønskede apper (vi finner bare standardappene bestemt av Microsoft).

På bloatware inviterer vi deg til å lese artikkelen vår om hvordan fjerne bloatware-programmer på Windows 11; hvis vi i stedet ønsket å bruke superlett Windows 11 (uten programmer), kan vi lese guiden vår ovenfor sett lette Windows 11 på PC med 2 GB RAM.

Index
  1. 1) Avinstaller apper fra Windows 11
  2. 2) Avinstaller apper fra Windows 10
  3. 3) Avinstaller alle unødvendige apper raskt
  4. 4) Få rene Windows, uten unødvendige apper
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up