Slik bytter du raskt mellom kontoer i Windows 11

Hvis vi har flere kontoer på Windows-PCen, kan vi raskt bytte mellom kontoer

På PC-er som har flere brukerkontoer kan vi Bytt mellom kontoer uten å starte på nytt eller slå av datamaskinen, siden Windows tilbyr forskjellige snarveier for å bytte den aktive brukeren på farten. Å kjenne til denne typen snarveier vil vise seg å være svært nyttig når vi har forskjellige testkontoer på datamaskinen vår eller når vi bruker en delt datamaskin og trenger å være borte en stund, og dermed forlate PC-en på påloggingssiden (der det er mulig å velg hvilken konto du vil starte).

I denne enkle guiden vil vi vise deg hvordan bytte konto raskt i Windows 11, ved å bruke både menyene og tastene fra operativsystemet og snarveiene som kan brukes av mer avanserte brukere og nerder. Til slutt vil vi også vise deg hvordan du oppretter en rask snarvei på skrivebordet for å bytte brukere på farten.

Startmeny

Den første metoden for raskt å endre kontoer på Windows 11 er også den enkleste å bruke, siden det er tilstrekkelig å åpne Start-menyen, trykk i nedre venstre hjørne av menyen på kontoen som er aktiv i det øyeblikket og velg den nye kontoen i listen som vises.

Fra samme liste kan vi også velge alternativet Blokkere (for å blokkere tilgang til kontoen og vise påloggingsskjermen) og alternativet Logg ut (for å lukke den aktive kontoen og gå tilbake til påloggingsskjermen).

Med opsjon Blokkere appene og vinduene som er åpne i kontoen beholdes (bare logg på igjen for å fortsette der vi slapp), mens du har muligheten Logg ut alle apper og vinduer vil bli lukket.

Alternativt kan vi raskt bytte konto ved å høyreklikke på Start-menyen, trykke på menyen Lukk eller logg av og til slutt trykke på elementet Du går ut.

Klassisk hurtigtast

På alle moderne Windows vi kan bytt konto på farten med en enkel tastatursnarvei, unngå ubeleilig Start-menyen for formålet. Hurtigtasten vi kan bruke er følgende:

CTRL+ALT+CANC

Ved å trykke på disse tastene vil vi se skrivebordet forsvinne og i stedet får vi den avanserte Windows-skjermen, hvor det er mulig å velge elementet Bytt bruker. Fra samme skjerm kan vi også få tilgang til Oppgavebehandling (ved problemer eller blokkeringer av vinduene og operativsystemet), blokkere gjeldende bruker (og gå tilbake til påloggingsskjermen) og logge av gjeldende bruker.

Alternativ hurtigtast

En annen mindre kjent hurtigtast men like effektivt for raskt å bytte konto på Windows 11 er følgende:

ALT+F4

For å starte denne kommandoen på riktig måte, gå til skrivebordet eller velg et av de tomme virtuelle skrivebordene (uten vinduer i forgrunnen), trykk på tastene som vises i snarveien og, i vinduet som åpnes, trykk på Du går ut eller opp Bytt bruker i rullegardinmenyen for å fortsette med kontoendringen.

Denne grunnleggende snarveien lukker også aktive programmer i forgrunnen, så det er lurt å være forsiktig når du bruker den hvis vi bare trenger å endre brukere uten å lukke helt den som er i bruk.

En annen veldig rask snarvei for å bytte bruker Og:

WIN+L

Denne snarveien brukes til å låse PC-en, uten å stenge noe program for den aktive brukeren og med mulighet for å kunne bytte til en annen bruker fra innloggingsskjermen.

Terminalkommando

For dataeksperter er det mulig å endre kontoen på Windows 11 på farten også ved hjelp av terminalen, men bare hvis vi bruker Windows 11 Pro (ingen Windows 11 Home); hvis vi ikke vet hvilken Windows vi bruker for øyeblikket, les veiledningen vår for sjekk hvilken Windows-versjon og hvilken datamaskin jeg bruker.

Når de nødvendige kontrollene er utført, høyreklikker du på Start-menyen og velger elementet Windows-terminal (admin)bekreft administratortillatelsene og skriv til slutt inn følgende kommando:

tsdiscon

Ved å trykke på knappen Tast inn på tastaturet blir skjermen svart og brukeren som er i bruk vil bli låst ute; ved å trykke på hvilken som helst tast vil vi finne oss selv på påloggingsskjermen, klare til å velge en ny konto blant de tilstedeværende på PC-en.

Snarvei på skrivebordet

Geek-brukere kan også lage en praktisk snarvei på skrivebordet for å logge ut av kontoen som ble brukt i det øyeblikket og bytte til en annen konto. For å fortsette, gå til skrivebordet, trykk på høyre museknapp og velg Ny -> Link.

I det nye vinduet som vises, skriv inn følgende kommando:

shutdown.exe /l

Vi trykker opp Etter degskriv inn et navn du ønsker (for eksempel Logg ut) og trykk på slutt. La oss prøve kommandoen umiddelbart ved å dobbeltklikke på den: brukerkontoen som er i bruk vil umiddelbart bli koblet fra og vi kommer tilbake til påloggingsskjermen.

Etter å ha bekreftet at denne snarveien fungerer, høyreklikker du på den og velger elementet Eiendomklikk på Endre ikon og vi velger et ikon som passer best for lenketypen vi har laget.

De som ønsker det kan også lage snarveier for å slå av eller starte systemet på nytt, som vist i vår guide til Taster for å slå av Windows 10 og 11, starte PCen på nytt og logge av.

Konklusjoner

På flerbruker-PCer er det tilrådelig å umiddelbart lære kommandoene for å kunne avslutte, blokkere og koble fra brukeren vi bruker, for å forhindre at noen andre får tilgang til tjenestene vi er logget på eller fra å utgi seg for oss i chatter eller på sosiale nettverk. WIN + L er sannsynligvis den mest praktiske og brukervennlige snarveien for formålet, men det er veldig mange måter å raskt bytte konto på Windows 11.

Fortsatt om emnet kontoer på Windows, inviterer vi deg til å lese våre guider om hvordan du oppretter en beskyttet barnekonto og om hvordan opprette en lokal konto på Windows 10 og 11.

Hvis vi i stedet ser etter en måte å få tilgang til administratorkontoen på Windows, kan vi fortsette å lese artikkelen hvordan aktivere administratorkonto i Windows 10 og 11.

Index
  1. Startmeny
  2. Klassisk hurtigtast
  3. Alternativ hurtigtast
  4. Terminalkommando
  5. Snarvei på skrivebordet
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up