Slik deaktiverer du Microsoft Defender Antivirus i Windows 11 og 10

Slik deaktiverer eller fjerner du permanent Windows 10 og Windows 11 antivirus "Microsoft Defender"

Windows Defender det er antiviruset integrert i Windows 10 og Windows 11 og tilbyr utmerket beskyttelse mot alle typer trusler, noe som effektivt gjør installasjonen av et nytt dedikert antivirus unødvendig (selv om det absolutt ikke er mangel på gratis).

Det eneste problemet når vi bruker Windows Defender er at det ikke er noe offisielt alternativ for deaktiver antivirusprogrammet ditt permanentsiden det er en intern funksjon og dypt integrert i systemet til både Windows 10 og Windows 11. Hvis "vi av en eller annen grunn må slå av antiviruset", vil systemet alltid prøve å reaktivere det ved hver oppstart.

I denne guiden vil vi vise deg de beste triksene for deaktiver Windows Defenderbruker for dette formålet både verktøyene integrert i operativsystemet og tredjepartsverktøy utviklet for å bedre administrere antiviruset integrert i Windows.

LES OGSÅ: Antivirus Windows 10 og 11: er det bedre å installere en eller er Windows Defender nok?

1) Windows-sikkerhetsinnstillinger

Til Deaktiver Windows Defender sanntidsovervåking midlertidig vi åpner Start-menyen nederst til venstre, se etter appen Windows-sikkerhettrykker vi på Beskyttelse mot virus og truslerklikk på Administrer innstillinger (under delen Virus- og trusselbeskyttelsesinnstillinger) og deaktiver bryteren under elementet Sanntidsbeskyttelse.

For å oppnå mer effektiv deaktivering kan vi også slå av bryterne under seksjonene Sky-levert beskyttelse, Automatisk sending av eksempelfilerOg Beskyttelse mot sabotasje.

Dette er den eneste metoden for å deaktivere Windows 10 og Windows 11 antivirus med det formål å utføre spesifikke oppgaver, teste ikke-sertifiserte programmer eller bruke spesiell programvare som ellers ville blitt blokkert av sanntidsskannesystemet.

Hovedproblemet er at Windows reaktiveres Sanntidsbeskyttelse etter noen minutter eller når systemet starter på nytt, så det er bedre å handle raskt for å unngå problemer.

For mer informasjon kan vi også lese vår Veiledning til Windows-sikkerhetsinnstillinger.

2) Defender Control

EN veldig effektiv metode for å deaktivere Windows Defender i Windows 10 eller Windows 11 krever bruk av verktøyet Forsvarskontrolltilgjengelig gratis.

For å bruke det riktig deaktiverer vi stemmene midlertidig Sanntidsbeskyttelse Og Beskyttelse mot sabotasje som sett i forrige kapittel, pakker vi ut den passordbeskyttede komprimerte filen (passordet er døv), starter vi verktøyet, trykk på elementet Meny og vi presser på Legg til ekskluderingslisten for å forhindre at Windows Defender blokkerer verktøyet (en slags selvforsvar mot denne typen kontroll).

Vi kan nå effektivt kontrollere Windows Defender-aktivering ved å aktivere kun tale Sanntidsbeskyttelse (stemmen Beskyttelse mot sabotasje må forbli deaktivert) og ved å bruke knappen Deaktiver Windows Defender av verktøyet for å deaktivere det integrerte antivirusprogrammet fullstendig.

Alltid fra det samme verktøyet kan vi starte Windows antivirus på nytt ved å trykke på knappen Slå på Windows Defendersom raskt vil gjenopprette hver oppføring for sikkerhets skyld (mens du fortsatt forlater oppføringen Beskyttelse mot sabotasje deaktivert).

3) Gruppekriterier

I Windows 10 og Windows 11 Pro og Enterprise vi kan deaktivere Windows Defender permanent ved å åpne gruppepolicyeditoren, slik at vi også blokkerer reaktiveringen av dette antiviruset i et forretningsmiljø (hvor det ofte er et veldig kraftig endepunkt-antivirus).

For å åpne redigeringsprogrammet for gruppepolicy, trykk på tastene samtidig Windows+R på tastaturet og skriv inn kommandoen gpedit.msc. Fra mappene på høyre side åpner vi banen Datamaskinkonfigurasjon > Administrative maler > Windows-komponenter > Microsoft Defender Antivirus.

Fra vinduet som åpnes til høyre identifiserer vi alternativet Deaktiver Windows Defender Antivirusdobbeltklikk på den og endre det valgte alternativet, fra Ikke konfigurert til Aktivert; på slutten trykker vi på Søke om og start PC-en på nytt.

Etter å ha fullført trinnene, Defender antivirus vil være permanent deaktivert på datamaskinen din. Du vil fortsatt se skjoldikonet i varslingsområdetfordi dette er Windows Security-appikonet og ikke er spesifikt for antivirusprogrammet ditt.

Hvis vi ombestemmer oss, kan vi alltid aktivere Windows Defender på nytt ved å følge de samme instruksjonene og angi alternativet som ikke konfigurert Deaktiver Windows Defender Antivirus og starte PCen på nytt.

Denne typen løsning Den eksisterer imidlertid ikke i Windows 10 og 11 Home, ansett av Microsoft som operativsystemet for ikke-profesjonelle brukere som ikke skal trenge å deaktivere antiviruset; hvis vi ønsker å bruke gruppepolicyredigereren også på hjemmeversjonen kan vi lese veiledningen om hvordan installer Group Policy Editor (gpedit.msc) i Windows Home.

Konklusjoner

Vi har mange alternativer for deaktiver Windows Defender på Windows 10 og Windows 11men vi anbefaler deg å gjøre det bare hvis vi har en seriøs grunn og ikke ønsker å teste sprekker eller ulovlige aktivatorer: dette er de enkleste metodene for å fange et virus og kompromittere Windows en gang for alle.

Hvis vi har det spesielt travelt og leter etter en rask metode for å deaktivere Windows Defender når det er nødvendig bare bruk Defender Controlsom ser ut til å fungere veldig bra på alle versjoner av Windows og slår helt av antivirussystemet når det er nødvendig, uten at det kan reaktiveres (vi må alltid handle fra samme verktøy).

For å erstatte Windows Defender kan vi bruke en av beste gratis antivirusalternativer til Windows Defender for Windows 10 og 11.

For å lære mer om bruken av antiviruset integrert i Windows kan vi også lese artikkelen vår om hvordan du bruker "Windows Defender" antivirus.

Index
  1. 1) Windows-sikkerhetsinnstillinger
  2. 2) Defender Control
  3. 3) Gruppekriterier
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up