Slik fikser du det: "Skjermdriveren kunne ikke startes"

Har du noen gang støtt på et problem der skjermdriveren ikke kunne starte? I så fall kan du lese dette innlegget om løsninger på dette problemet. Techquack kan også hjelpe deg med å optimalisere Windows 10.

De fleste problemene som Windows 10-brukere møter er relatert til grafikkdriveren deres på en eller annen måte. Et av de vanligste problemene er feilen "Display Driver Failed To Start" i Windows 10, som, som navnet tilsier, er et varsel om at grafikkortdriveren ikke starter. Dette svært spesifikke problemet oppstår vanligvis etter en Windows 10-oppdatering. Det kan også oppstå hvis skjermkortdriveren installert på PC-en din har noen inkonsekvenser. Det kan være andre problemer, men disse to er de vanligste.

Hva betyr det at "visningsdriveren ikke er startet?"

Skjermdriveren kunne ikke starte Windows 10-feil kan skje med alle typer skjermkort, enten det er NVIDIA, AMD eller Intel skjermkort. I denne artikkelen vil vi prøve å finne mulige måter å fikse feilen "Display Driver Failed To Start" i Windows 10.

Åpenbart er feilen "Display Driver Failed To Start" forårsaket av en defekt skjermdriver. Hvis du får denne feilmeldingen, kan du fortsatt bruke Windows, men dårlig PC-ytelse kan forhindre deg. For å løse problemet, oppdater du bare skjermdriveren.

Den eksakte årsaken til feilen "Visningsdriveren kunne ikke starte" er uklar. Men gitt at det meste av tiden er nye eller oppdaterte Windows 10-enheter, ser problemet ut til å være på Microsofts side. Det kan være at oppdateringen du installerte (eller noen av dens komponenter) er inkompatibel med enheten din, eller at systemet ikke gjenkjenner skjermdriverne.

Symptomene på feilen "Display Driver Failed to Start" er ganske enkle. Systemet fryser ofte, sikten blir uskarp, hastigheten kan reduseres og så videre. I tillegg skal det vises en melding i varslingssenteret som sier følgende

Skjermdriveren har ikke startet.
Skjermdriveren startet ikke; bruk feil Microsoft-skjermdriver i stedet;
Sjekk Windows Update for en nyere skjermdriver.

Selve feilmeldingen er ganske grei. Dessverre har det blitt rapportert at bare å installere Windows Update eller oppdatere skjermdriverne ikke fikser feilen Skjermdriver mislyktes ved start. Hvis du ikke vet hvordan du løser dette problemet, tilbyr vi deg noen løsninger:

Det er flere måter å fikse Windows 10s "Skjermdriver kunne ikke starte"-feil.

Windows 10: Oppdater skjermdriveren

Trinn 1: Åpne Enhetsbehandling ved å høyreklikke på Start-menyknappen og deretter Enhetsbehandling-knappen.
Trinn 2: Når Enhetsbehandling er åpen, utvider du Skjermadaptere, høyreklikker på den innebygde eller dedikerte skjermkortoppføringen, og klikker deretter på Oppdater driverprogramvare. Dette åpner veiviseren for programvareoppdatering.
Trinn 3: Klikk på det første alternativet "Se etter driveroppdateringer automatisk" for å få Windows 10 til automatisk å se etter driveroppdateringer og installere dem hvis de er tilgjengelige.

Når den er installert, vil du se meldingen "Windows har oppdatert driverprogramvaren". Hvis oppdateringen ikke er tilgjengelig, vil du se meldingen "Oppdatering ikke funnet" på skjermen.

Merk at oppdatering til den nyeste versjonen av skjermdriveren kanskje ikke løser problemet i noen tilfeller. Med andre ord kan feilen vises selv om du bruker den nyeste versjonen av skjermdriveren. Hvis det ikke hjelper å oppdatere driveren, kan du prøve følgende løsninger.

Installer skjermdriveren for Windows 10 på nytt

Hvis det ikke er noen oppdateringer for skjermdriveren, kan problemet løses ved å installere skjermdriveren på nytt.
Slik installerer du grafikkdriveren på nytt i Windows 10.

Trinn 1: Åpne Enhetsbehandling (se instruksjoner i metode 1), utvid Skjermadaptere, høyreklikk navnet på grafikkmaskinvaren, og klikk deretter Fjern.

MERK: Hvis du får en feilmelding eller har problemer med å avinstallere driveren, vennligst bruk denne spesielle programvaren til å avinstallere grafikkdrivere.

Trinn 2: Klikk på OK-knappen når bekreftelsesvinduet åpnes. Hvis du blir bedt om å starte på nytt, start datamaskinen på nytt én gang for å fullføre avinstalleringen.
Trinn 3: Last ned den nyeste skjermdriveren fra PC-en eller grafikkmaskinvareprodusentens nettsted, kjør installasjonsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen for å installere driveren.

Ta kontakt med Microsoft Support

Du kan kontakte Microsofts kundestøtte via den innebygde «Kontakt støtte»-funksjonen for å få hjelp fra støtte. Du kan be Microsofts kundestøtte om å ringe deg tilbake. Eller snakk med Microsofts kundestøtte for å løse problemet umiddelbart. Du kan starte Kontakt støtte-appen ved å skrive "Kontakt støtte" i søkeboksen og trykke på Enter.

Du kan installere Windows 10 på nytt uten å miste data

Hvis ingen av løsningene ovenfor løser problemet, kan du prøve å installere Windows 10 på nytt. Du kan gjøre en fullstendig ominstallering eller reinstallere Windows 10 uten tap av data.

Feilsøk maskinvare og enheter

Feilsøkeren for maskinvare og enheter kan oppdage problemer med drivere og relatert maskinvare. Hvis det er mulig, vil en feilsøker feilsøke det oppdagede problemet. Følg trinnene nedenfor:

Trinn 1: Klikk på Start-knappen og gå til Innstillinger > Oppdateringer og sikkerhet > Feilsøking.
Trinn 2: Rull ned for å velge Feilsøking for maskinvare og enheter og klikk på Kjør feilsøking.
Trinn 3: Start systemet på nytt etter at feilsøkingen er fullført.

Windows 10-konfigurasjon for forbedret ytelse

Windows 10 lar brukere velge effektene de vil aktivere på systemet sitt, slik at de kan tilpasse balansen mellom utseende og ytelse. Hvis skjermdriveren ikke slår inn, kan du justere Windows 10 for å få bedre ytelse på bekostning av et bestemt utseende for å sikre at applikasjonen kjører jevnt.

Her er en veiledning for hvordan du justerer for bedre ytelse.

Trinn 1: Åpne Filutforsker.
Trinn 2: Høyreklikk på den datamaskinen og velg Egenskaper.
Trinn 3: Klikk på knappen Avanserte systeminnstillinger.
Trinn 4: På Avansert-fanen, i Ytelse-delen, klikker du på Innstillinger-knappen.
Trinn 5: På fanen Visuelle effekter velger du Tilpass for bedre ytelse.
Trinn 6: Klikk på Bruk og OK for å lagre endringene.

Oftest stilte spørsmål

Skjermdriveren kunne ikke startes; vennligst bruk hovedskjermdriveren for Microsoft i stedet. Feilmeldingen "Skjermdriver kunne ikke starte" vises hvis grafikkdriveren som er installert for ditt innebygde eller dedikerte grafikkort ikke kunne starte normalt.

Skjermdriverfeil kan være forårsaket av en utdatert eller korrupt skjermdriver, en overopphetet grafikkprosessor, et gammelt eller defekt grafikkort i datamaskinen, et korrupt system eller registerfiler, eller for mange programmer som kjører på datamaskinen.

Løsning 1: Avinstaller og installer deretter videodriverne på nytt.
Løsning 2: Oppdater driverne for grafikk.
Løsning 3: Øk TDR-tidsavbruddet for GPUen din.
Løsning 4: Last ut GPUen.

For å tilbakestille grafikkdriveren når som helst, trykk bare på Win+Ctrl+Shift+B: skjermen vil blinke, du vil høre et pip og alt vil umiddelbart gå tilbake til det normale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up