Slik fikser du DPC Watchdog-bruddet Lenovo Blue Screen-feil

Index
  1. 1. Sjekk BIOS-innstillingene
  2. 2. Sjekk harddisken
  3. 3. Sjekk RAM
  4. 4. Sjekk skjermkortet
  5. 5. Sjekk hovedkortet

Windows-brukere kan ha støtt på DPC Watchdog-brudd blåskjermfeil. Dette frustrerende problemet kan oppstå når enhetsdriveren er utdatert eller installert feil.

Heldigvis finnes det flere løsninger for å fikse dette problemet. Du kan eksperimentere med ulike tilnærminger og se hvilken som fungerer best for deg.

1. Sjekk BIOS-innstillingene

DPC Watchdog-brudd lenovo blåskjermfeil kan være et av de mest irriterende problemene på din Windows-PC. Det kan være forårsaket av utdaterte BIOS-innstillinger eller maskinvarefeil.

For å løse feilen, oppdater BIOS. Du kan laste ned den mest oppdaterte versjonen fra produsentens nettsted og installere den på systemet ditt.

Dette vil garantere at datamaskinen din kjører effektivt og trygt, men vær oppmerksom på at prosessen kan ta litt tid.

2. Sjekk harddisken

Hvis Lenovo dpc watchdog bruddfeilen fortsetter å vises på skjermen din, er det på tide å inspisere harddisken. Ved å gjøre dette kan du identifisere og fikse den underliggende årsaken til feilen.

Feil kan være forårsaket av maskinvareproblemer, ødelagte enhetsdrivere, korrupte systemfiler, SSD-fastvare som ikke støttes og mer. Heldigvis er disse feilene enkle å løse.

For å begynne, ta alle eksterne enheter av datamaskinen unntatt tastaturet og musen og koble dem inn igjen én etter én for å se om det løser problemet.

3. Sjekk RAM

Random Access Memory, ofte referert til som RAM, er en maskinvareenhet som hjelper datamaskinen å kjøre raskere ved å lagre data i midlertidig minne. Dette skiller seg fra langtidslagring på harddisken som forblir aktiv selv etter at den er slått av.

RAM lar prosessoren din få tilgang til informasjon raskere enn den kan fra en harddisk, så når du åpner en nettleserfane eller starter et program, vil datamaskinen laste den inn i RAM i stedet for å overføre den fra harddisken. Dette sikrer raskere tilgang til viktig informasjon.

Dynamisk minne er prosessen med å lade kondensatorer i RAM og deretter lese/skrive dem ut tusenvis av ganger per sekund. Dette forbedrer både RAM og datamaskinytelse ved å lade kondensatorer kontinuerlig.

4. Sjekk skjermkortet

Et DPC Watchdog-brudd er en vanlig Windows-feil som kan oppstå hvis enhetsdriverne er utdaterte eller feil installert. Det kan også være forårsaket av inkompatible maskinvareenheter eller konfliktskapende programmer.

Løs dette ved å installere den mest oppdaterte driveren for skjermkortet ditt ved å bruke DDU (Display Driver Uninstaller)-verktøyet.

Hvis dette ikke løser problemet, prøv å deaktivere C1-E-innstillingene i BIOS. Hvis du gjør det, kan det forhindre at systemet automatisk øker CPU-klokkehastigheten for å oppnå høyere utgang, noe som kan ha forårsaket feilen.

5. Sjekk hovedkortet

Lenovo blåskjerm-feilen 'dpc watchdog brudd' kan være forårsaket av maskinvareproblemer, korrupte eller utdaterte enhetsdrivere, systemfiler, SSD-fastvare som ikke støttes og mer. Når disse feilene oppstår, kan det hende at datamaskinen ikke kan starte opp og føre til tap av data.

En vanlig løsning på dette problemet er å oppdatere BIOS. Du kan laste ned den mest oppdaterte versjonen fra produsentens nettsted og installere den på systemet ditt.

En annen løsning er å se etter driveroppdateringer på hovedkortet. For å gjøre dette, skriv "Enhetsbehandling" i søkefeltet på Start-menyen og velg alternativet Best Match.

Deretter utvider du delen Diskstasjoner for å se alle lagringsenhetene dine. Høyreklikk en hvilken som helst SSD-driver og klikk på Oppdater driver; dette lar Windows automatisk oppdatere driverprogramvaren for deg.

Innleggsvisninger: 36

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up