Slik fikser du DPC Watchdog Violation Blue Screen-feil på Windows 10

dpc_watchdog_violation er en blåskjermfeil som kan vises på din Windows 10-PC på grunn av ulike årsaker, inkludert utdaterte eller skadede enhetsdrivere; programvarekonflikter; utdatert SSD-fastvare; og ødelagte systemfiler.

Heldigvis er det noen få løsninger som kan bidra til å løse problemet.

Index
  1. Hva er dpc_watchdog_violation?
  2. Hvordan fikser jeg dpc_watchdog_violation?
  3. Hva forårsaker dpc_watchdog_violation?
  4. Hvordan forhindre dpc_watchdog_violation?

Hva er dpc_watchdog_violation?

Et DPC Watchdog-brudd er en blåskjerm-feil som oppstår når Windows ikke klarer å holde styr på programmer som ikke svarer, noe som fører til både krasj og minnedumper.

Dette problemet kan være forårsaket av flere faktorer, for eksempel utdaterte enhetsdrivere, programvarekonflikter og utdatert SSD-fastvare. Alternativt kan korrupte systemfiler også bidra til problemet.

For å finne ut om dette er problemet, bruk programmet System File Checker (SFC). Dette verktøyet kan skanne og reparere korrupte filer som kan forårsake problemet.

En annen mulig forklaring på DPC Watchdog Violation kan være en utdatert SATA AHCI-driver. For å løse dette, prøv å oppdatere driveren og se om det hjelper.

Dette problemet er relativt vanlig og kan løses med enkle metoder. Det er imidlertid viktig å se etter oppdateringer med jevne mellomrom for å sikre at datamaskinen din fortsetter å kjøre optimalt – dette vil unngå mange potensielle problemer som DPC Watchdog Violation.

Hvordan fikser jeg dpc_watchdog_violation?

Windows-brukere kan ha støtt på DPC Watchdog-bruddfeilen, et vanlig Blue Screen of Death-problem (BSOD) som kan føre til at datamaskinen fryser og ikke starter opp riktig.

En av de hyppigste årsakene til denne feilen er maskinvareinkompatibilitet. Det kan imidlertid også være forårsaket av programvarekonflikter mellom programmer eller ødelagte systemfiler.

Den første løsningen er å avinstallere alle programmer som kan forårsake problemet, for eksempel antivirus eller systemrensere.

Et annet alternativ er å oppgradere SSD-driveren. Besøk produsentens nettsted for å laste ned og installere en oppdatert firmware for SSD-en din.

I tillegg kan du sjekke Event Viewer for å identifisere eventuelle hendelser som indikerer en feil. Disse skal gi klar innsikt i hva som er galt.

Hva forårsaker dpc_watchdog_violation?

Når Blue Screen of Death (BSoD) vises, kan det være både irriterende og potensielt farlig for systemet ditt. Derfor er det viktig å løse feilen raskt.

Før vi kan fikse feilen, må vi først identifisere hva som forårsaker den. Vanlige årsaker inkluderer driverkonflikter eller inkompatibel ekstern maskinvare.

Hvis dpc_watchdog_violation er forårsaket av utdaterte eller feil installerte drivere, prøv å oppdatere dem eller avinstallere dem helt. Hvis det er noe annet som en inkompatibel SSD-driver, må vi kjøre en Chkdsk-skanning for å identifisere hva som forårsaker problemet.

Den vanligste årsaken til dpc_watchdog_violation er en inkompatibel maskinvare. For å løse problemet, prøv å koble fra eventuelle eksterne enheter du bruker, for eksempel bærbare harddisker, skrivere, skannere og smarttelefoner.

Hvordan forhindre dpc_watchdog_violation?

DPC-vakthund-feilen er et ofte forekommende Windows-stoppkodeproblem som kan være forårsaket av flere problemer. Det kan være en utdatert maskinvareenhet, ødelagte drivere, korrupte Windows-filer eller programvarekonflikter.

Det er viktig å identifisere kilden til dette problemet for å forhindre gjentakelse. For å gjøre dette kan du bruke en minidump-fil opprettet av systemet da feilen oppstod.

Du kan også kjøre en SFC-skanning for å garantere at systemfilene dine er fri for feil. For å gjøre dette, åpne et ledetekstvindu og skriv inn "sfc /scannow" som administrator.

En annen mulig årsak til dette problemet kan være et strømtrekksproblem. Dette skjer når systemets strømforsyningsenhet ikke klarer å levere nok juice til USB-tilkoblede enheter.

Visninger av innlegg: 47

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up