Slik fikser du DPC Watchdog Violation Steam-feil

Opplever du en DPC Watchdog-feil på Windows-systemet ditt? Er du usikker på årsaken og hvordan du kan løse den? Problemet stammer fra DPC (Deferred Procedure Call), en intern feilkontroll som overvåker alle Windows-prosesser og bakgrunnsaktiviteter.

Når DPC tar lengre tid enn forventet å fullføre oppgaver, vises en feilmelding. Dette kan være forårsaket av utdaterte enhetsdrivere, programvarekonflikter, SSD-fastvare som ikke støttes eller ødelagte systemfiler.

Index
  1. 1. Avinstaller programmet
  2. 2. Kjør en systemfilsjekk
  3. 3. Oppdater SSD-fastvaren
  4. 4. Start datamaskinen på nytt

1. Avinstaller programmet

Et brudd på DPC-vakthunden er en Blue Screen of Death (BSoD)-feil som kan låse datamaskinen din og hindre deg i å få tilgang til den. Ikke bare frarøver dette deg produktiviteten, men det kan også forårsake følelsesmessig stress.

Denne feilen kan være forårsaket av en rekke ting, for eksempel programvarekonflikter, maskinvareproblemer og korrupte systemfiler. En vanlig faktor å klandre for problemet er en utdatert eller skadet driver.

Du kan sjekke om driverne dine ikke fungerer ved å kjøre Event Viewer. Denne Windows-funksjonen gir detaljert informasjon om programmer og drivere som kjører på maskinen din.

En annen potensiell årsak til dette problemet kan være en programvarekonflikt mellom to installerte programmer, for eksempel når du kjører antivirus eller brannmurer samtidig.

Det finnes ulike løsninger på dette problemet, så det er best å utforske hver enkelt til du finner en som fungerer best for dine spesifikke omstendigheter. Noen krever å installere Windows OS på nytt, mens andre krever å ta ut visse deler av maskinvaren.

2. Kjør en systemfilsjekk

Hvis du vil finne ut om noen systemfiler er korrupte eller mangler, kjør kommandoen SFC (System File Checker). Dette vil skanne systemfilene dine for skade eller feil og erstatte dem hvis de blir funnet.

Dette verktøyet kan være uvurderlig når du støter på feil som Blue Screens of Death og systemkrasj. I tillegg hjelper det med å identifisere og fikse problemer med selve Windows.

SFC-kommandoen er et feilsøkingsverktøy som er inkludert i alle versjoner av Microsoft Windows. Den skanner alle beskyttede og ikke-beskyttede systemfiler for å finne ut om de er korrupte eller ikke, og reparerer dem om nødvendig.

Skadelig programvare eller oppsettsprogrammer kan ødelegge Windows-filer, noe som kan føre til problemer. SFC-skanninger erstatter vanligvis disse ødelagte dokumentene med bufrede kopier, slik at du enkelt kan finne og reparere dem. Vær oppmerksom på at denne prosessen kan ta litt tid, så pass på at du ikke avbryter den eller slår av datamaskinen i løpet av den tiden.

3. Oppdater SSD-fastvaren

SSD-fastvaren er en integrert komponent av harddisken din som holder datamaskinen i gang optimalt. Dessverre blir det ofte oversett av eiere av denne typen stasjoner, men viktig for å unngå Blue Screen of Death-feil (BSOD-er).

Hvis du har en solid state-stasjon (SSD) i din Windows 10-PC, anbefales det sterkt at du oppdaterer fastvaren umiddelbart. Hvis du gjør det, kan SSD-en fungere raskere og mer effektivt.

Det anbefales å vedlikeholde SSD-driveren for å forhindre potensielle BSOD-er i fremtiden.

For å oppdatere SSD-driveren i Windows 10, utvider du stasjonsdelen og høyreklikker på SSD-en. Alternativt kan du laste den ned fra produsentens nettsted.

Et DPC-vakthundbrudd oppstår vanligvis når ny maskinvare er installert på systemet. Dette kan være forårsaket av inkompatibel programvare eller maskinvare, så det er viktig å fjerne alle som kan forårsake feilen.

4. Start datamaskinen på nytt

Hvis du har forsøkt å løse steam-feilen for dpc watchdog-brudd og den vedvarer, kan det hjelpe å starte datamaskinen på nytt. Hvis du gjør det, kjøres en systemskanning som sletter unødvendige filer og fikser eventuelle feil i Windows-operativsystemet.

I tillegg må du kanskje oppdatere enhetsdriverne eller programvaren. Ofte er en stoppkode dpc watchdog bruddfeil forårsaket av utdaterte eller skadede drivere og maskinvareinkompatibilitet.

En annen hyppig årsak til denne feilen er programvarekonflikt. Dette skjer når en applikasjon er inkompatibel med eksisterende systemprogrammer.

I tillegg kan en ødelagt systemfil resultere i brudd på DPC-vakthunden og steam blue screen-feil. Derfor er det viktig å reparere Windows-systemfiler ved å bruke et effektivt verktøy som SFC (System File Checker).

Visninger av innlegg: 35

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up