Slik fikser du feilen NVLDDMKM.SYS

Hvis du bruker Windows og opplever feilen nvlddmkm.sys, er det flere tilgjengelige løsninger for å rette den. Først og fremst, utfør noen maskinvarediagnostiske tester.

Til å begynne med er det tilrådelig å inspisere PCIe-porten – denne kobler grafikkortet ditt direkte til hovedkortet – for skade; alle tegn kan indikere at dette kan være årsaken til problemet med nvlddmkm.sys.

Index
  1. PCIe-port
  2. Programvare for viftekontroll
  3. MSI etterbrenner
  4. Grafikkort

PCIe-port

PCIe-porter kobler sammen datamaskinens hovedkort og eksterne enheter som grafikkort, lydkort og solid state-stasjoner raskt og enkelt. De gjør tilkoblingsenheter utrolig enkle.

I stedet for den forrige PCI-bussen som besto av én lang ledning med alle enheter koblet til, har PCIe seriell arkitektur der hver enhet har sin egen dedikerte serietilkobling og gir dermed mye høyere toveis båndbredde enn forgjengerversjonen.

PCIe-systemer er imidlertid ikke uten problemer. Spesielt begrenser dens protokoll og prosesseringsoverhead overføringshastigheter mer enn andre serielle sammenkoblingssystemer med høy datahastighet gjør.

Høyere kjørefeltbredde kan også kompromittere ytelsen i noen tilfeller, så det er lurt å konsultere håndboken til både datamaskinens produsent og grafikkortprodusenten om den riktige innstillingen for kjørefeltbredde.

Programvare for viftekontroll

Programvare for viftekontroll lar deg justere viftehastigheten i henhold til temperaturen på PC-en din, i tillegg til å tilby andre funksjoner som systemovervåking, kjøreadvarsler, overklokkingsverktøy og GPU-administrasjon.

FanControl er en av de beste programvareløsningene for viftekontroll som er tilgjengelig, og gir én enkelt app for å administrere alle viftehastighetene dine og dynamisk justere dem basert på temperaturendringer i datamaskinen din. Videre lar FanControl deg stille inn og overvåke RGB-belysning av grafikkort for optimal ytelse og overvåke RGB-lysene.

Dette gratis viftekontrollverktøyet fungerer på Windows, Linux og Mac-operativsystemer og lar deg administrere CPU, etui, PSU, GPU-vifter samt GPU-viftehastighetsinnstillinger.

Den har et intuitivt brukergrensesnitt og lar deg lagre innstillingene dine som profiler for enkelt å hente tilbake senere. Videre gir sanntidsovervåking av CPU- og GPU-temperaturer enda mer trygghet.

Hvis du støter på DPC Watchdog Violation-feilen, kan det skyldes korrupte systemfiler. SFC og DISM kan hjelpe ved å skanne etter ødelagte filer og erstatte dem med sunne versjoner.

MSI etterbrenner

MSI Afterburner er et av de ledende overklokkings- og GPU-overvåkingsverktøyene som er tilgjengelige i dag, og kan skryte av gratis, lett installasjon med mange funksjoner som lar deg utnytte alt grafikkortet ditt tilbyr.

Overklokke og optimaliser GPU-er fra AMD- og Nvidia-kort produsert i løpet av det siste tiåret med dette nyttige verktøyet for overklokking, justering, videoopptak, benchmarking, overklokking, tweaking og videobenchmarking.

Denne programvaren inkluderer også en maskinvaremonitor som viser sanntidsinformasjon som temperatur, bruk, klokkehastigheter og spenninger for kritiske komponenter i sanntid. Dette kan inkludere temperaturavlesninger, brukstrender og klokkehastigheter/spenningsmålinger.

Afterburner tilbyr en effektiv viftehastighetskontroller for å opprettholde stabil og kjølig grafikkortytelse, samt fullt tilpassbare viftekurver for å gi optimal kjøleytelse ved maksimale innstillinger.

MSI Afterburner tilbyr et innovativt benchmarkingverktøy kalt MSI Kombustor som bruker flere stressende grafikkortprosesser for å teste overklokkingseffekter og se resultatene direkte. Basert på Furmark er det en nyttig måte å overvåke hvordan justeringene dine har endret ytelsen til grafikkortet ditt.

Grafikkort

Et skjermkort er grafikkprosessoren til en datamaskin og brukes til å vise bilder og videoer. Når noe går galt med denne maskinvarekomponenten, vises en feilmelding så snart blå skjerm kommer opp uten feil.

En av hovedårsakene til denne feilen er en utdatert videodriver, som kan oppdateres. For best resultat, besøk grafikkortprodusentens nettsted og last ned deres nyeste driverversjon.

En annen potensiell skyldig bak dpc_watchdog_violation-feilen kan være et utdatert BIOS-verktøy. PC-ens BIOS-programvare administrerer maskinvarekomponenter og sørger for at de integreres jevnt med Windows-programvare; når funksjonaliteten endres uventet, kan det utløse denne feilmeldingen.

I tillegg kan andre applikasjoner også være skylden; nettlesere, for eksempel, bruker ofte maskinvareakselerasjon for å gjengi grafikk via skjermkort i stedet for CPU. Hvis noen slike programmer finnes på systemet ditt, prøv å deaktivere dem for å se om det løser problemet.

Innleggsvisninger: 52

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up