Slik importerer og eksporterer du et digitalt sertifikat med Google Chrome på min Windows 10 PC

Et digitalt sertifikat er et som brukes til å utføre prosedyrer over internett knyttet til offentlig administrasjon, og det er mulig å få det ved hjelp av Google Chrome. Disse vanligvis De lagres i nettleseren for å kunne bruke dem når det er nødvendig..

Digitale sertifikater kan leveres av fagforeninger som er autoriserte. Videre, i Spania er det National Currency and Stamp Factory som også har ansvaret for å levere dem eller European Digital Trust Agency.

Hvorfor er det viktig å eksportere et digitalt sertifikat til en USB? dette er mer enn noe annet av sikkerhetsmessige årsaker. Å ha en kopi av den i tilfelle noe skulle skje med den aktuelle datamaskinen eller nettleseren.

Vi må være svært forsiktige når vi har å gjøre med et digitalt sertifikat. mer enn noe annet. fordi prosessen for å få dem er ganske lang og komplisert. Kombinere en del av det på internett og en annen del ved å gå til et registerkontor. Derfor, for å unngå å kaste bort tid og hodepine, blir det viktig å ha en sikkerhetskopi.

I dag skal vi se hvordan eksportere et digitalt sertifikat til en USB å ha en sikkerhetskopi eller importere den til en annen datamaskin.

Det du bør huske på er det USB-enheten skal være eksklusiv for det digitale sertifikatet og der du skal bruke det, bør det være en pålitelig datamaskin.

Du bør blant annet også ta hensyn til, versjon og kontakter av USB-minnet som du vil bruke til dette formålet. Det vil si versjonen for en bedre hastighet når det gjelder dataoverføring og tilkoblingskompatibilitet du må ha med porten på datamaskinen.

Hva er et digitalt sertifikat for?

Det store spørsmålet som har et ganske enkelt svar. Det digitale sertifikatet brukes til flere ting. Blant dem er muligheten for åpenbart å signere ulike viktige dokumenter digitalt. Også for å identifisere seg på ulike nettsider som banker.

For en annen ting som brukes er å utføre ulike prosedyrer på nett. Derfor er det viktig å ha det samme og en sikkerhetskopi av det i tilfelle.

Hvorfor er det viktig å ha en sikkerhetskopi av det digitale sertifikatet?

Tenk deg at det er viktig å ha en sikkerhetskopi av alle våre personlige filer. Mye mer når det kommer til et digitalt sertifikat. Ikke bare fordi det kan være ganske tungvint å måtte søke om en til. Men også for når vi trenger å bruke dette fra en annen datamaskinav en eller annen grunn.

Husk at hver person må bruke sitt eget digitale sertifikat. Siden neller dataene til en annen person kan brukes til å utføre denne typen prosedyre.

Hvordan få et digitalt sertifikat ved hjelp av Google Chrome?

så la oss se hvordan eksportere et digitalt sertifikat til en pennstasjon eller USB-stasjon. Vi vil se trinnene vi må følge i detalj for å fullføre sikkerhetskopieringen på riktig måte.

Vi kommer til å bruke Google Chrome til å utføre hele prosessen med å få en kopi av det digitale sertifikatet. Det er den sikreste nettleseren og en som vi alltid anbefaler for de fleste situasjoner. Hvis du ikke har det på datamaskinen, ikke nøl med å laste den ned.

 • Det første vi må gjøre er å gå til innstillingsmenyen. For dette går vi til øvre høyre del av nettleseren hvor du finner tre horisontale punkter.
 • Ved å klikke på dem åpnes en rullegardinmeny, og du kan se noen få alternativer. Den som interesserer oss er nesten på slutten."Omgivelser".
 • En ny fane åpnes og her må du se etter alternativet "Avansert konfigurasjon” for å kunne se alle tilgjengelige alternativer i nettleseren. Dette alternativet er plassert nederst.
 • Nå må du søkeAdministrer sertifikater” og klikk på ikonet til høyre.
 • Et nytt vindu åpnes hvor du vil ha mange alternativer å endre. Vi er interessert i den første fanen som sier "Personale".
 • Hvis du ser nedenfor kan du se tre knapper: Importer, eksporter og fjern. Klikk på den andre "Eksporter".
 • Et nytt vindu kalt "Veiviser for sertifikateksport" så her skal vi trykke på knappen under "Følgende".
 • Nå må du velge alternativet "Eksporter den private nøkkelen" og igjen klikk på "Følgende".
 • Deretter trykker du igjen "Følgende".
 • Et nytt vindu vises der du må angi et passord for å beskytte filen som vil bli opprettet. Prøv å gjøre det til et sterkt passord, vanskelig å gjette, men lett å huske.
 • Når du er ferdig må du klikke igjen på "Følgende".
 • Nå må du velge hvor du skal lagre den genererte filen. For dette klikker du bare på "Anmeldelse" og velg USB-stasjonen som du allerede skal ha koblet til datamaskinen.
 • For å fullføre, klikk på "Å sluttføre".
 • Deretter vises et annet vindu. Du trenger ikke gjøre noe, klikk på "Å akseptere".

En ting du bør være oppmerksom på er å endre filtypen som er opprettet. den som ble skapt den bør ha. pfx-utvidelsen, det ville være best å endre den til. p12.

I tilfelle du ikke vet hvordan du endrer filtypen, må du ganske enkelt høyreklikke på filen. Velg deretter "Gi nytt navn” og velg filtypen for å skrive. p12.

Hvordan eksportere digitalt sertifikat fra Mozilla Firefox?

I tilfelle du er vant til å bruke Firefox, en av nettleserne mest populær og brukt over hele verden. Derfor må du alltid beholde den optimalisert på din PC.

Vi skal se trinnene du må følge for å lage en sikkerhetskopi av det digitale sertifikatet ditt, slik at du har det for sikkerhet eller for bruk på en annen datamaskin.

 • For dette går vi til "Meny” øverst til høyre på skjermen. Klikk på de tre linjene til høyre.
 • Da må vi gå til "Alternativer".
 • Det neste du må gjøre er å klikke på "Personvern og sikkerhet" for så å se etter seksjonen "Sertifikater" hvor du kan se på høyre side en knapp som sier "Se sertifikater".
 • Du kan bli bedt om et passord av sikkerhetsgrunner. Dette passordet er passordet til det digitale sertifikatet du har opprettet.
 • Nå må du holde deg på den første fanen"sertifikatene dine".
 • Så hvis du ser nedenfor vil du se en knapp som sier "Lag en kopi…" trykk på den.
 • Deretter må du spesifisere hvor du vil at filen skal lagres. Tydeligvis vi må ha koblet til USB-stasjonen for å velge den.
 • Vi velger navnet på filen og så gir vi "Å akseptere".
 • Akkurat som med Chrome, må du velg et passord for å beskytte filen.
 • Hver gang du importerer filen i en ny nettleser du må skrive inn det passordet. Så det må være noe du husker.
 • Klikk på "Å akseptereVent til prosessen er ferdig, og når den er ferdig, vises en annen melding som forteller oss at alt ble fullført på riktig måte.

Når du har fått det digitale sertifikatet, er det bare å lagre det på USB-minnet. du kan også skrive det utfor å ha en fysisk kopi av dette viktige dokumentet.

Index
 1. Hva er et digitalt sertifikat for?
  1. Hvorfor er det viktig å ha en sikkerhetskopi av det digitale sertifikatet?
 2. Hvordan få et digitalt sertifikat ved hjelp av Google Chrome?
 3. Hvordan eksportere digitalt sertifikat fra Mozilla Firefox?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up