Slik inverterer du fargene på Mac-skjermen

Invertering av skjermfargene er en vanlig tilgjengelighetsfunksjon som er tilgjengelig i nesten alle gjeldende operativsystemer. macOS tilbyr også et alternativ for å gjøre det på din Mac. Ved å bruke denne funksjonen kan du se tekst eller innhold som ellers kunne belaste øynene dine. Invertering av fargene er også en veldig nyttig funksjon om natten, da den i utgangspunktet gjør all den hvite teksten på skjermen til svart, noe som er relativt lettere å lese i mørket.

Eldre versjoner av OS X (opptil OS X Lion) hadde en hurtig hurtigtast (Command + Option + 8) aktivert som standard for å tillate deg å invertere skjermfargene, men det har endret seg i nyere versjoner av macOS. Alternativet er fortsatt tilgjengelig, det er bare i Systemvalg på Mac-en.

Følg trinnene nedenfor for å invertere fargene på Mac-skjermen:

1. Åpne Systemvalg på Mac-en. Du kan gjøre det fra Dock eller ved å bruke Spotlight.

2. I Systemvalg klikker du på Tilgjengelighet i den nederste raden.

Her vil du ha forskjellige alternativer for å hjelpe deg med å endre Mac-ens tilgjengelighetsinnstillinger slik du vil.

3. Klikk Vis i venstre rute.

4. Merk av for "Inverter farger". Du vil se en umiddelbar endring på skjermen ettersom alle fargene vil bli reversert.

Du kan også velge alternativet for å inkludere en tilgjengelighetssnarvei i Mac-statuslinjen.

En annen enkel måte å umiddelbart få tilgang til tilgjengelighetsalternativene på Mac-en din er ved å trykke på Kommando + Tilvalg + F5-tastene, som tar deg til en tilgjengelighetsmeny som ligner på den som vises nedenfor.

Merk at bare fargene på skjermen er invertert. Hvis du tar et skjermbilde på Mac-en, vil det fortsatt være normalt og de inverterte fargene vises ikke.

Så enkelt er det. For å gå tilbake til normale farger når som helst, fjern avmerkingen i boksen, og den vil gå tilbake til normalen.

Index
Go up