Slik kobler du Android eller iPhone til tv en

Det er enkelt å koble en Android- eller iPhone-telefon til en Smart TV. Det finnes forskjellige metoder for å koble telefonen til TV-en, avhengig av hva du vil gjøre. Den enkleste måten å streame videoer og bilder på er å bruke Chromecast eller AirPlay. Hvis du vil sende innhold direkte til TV-en, kan du bruke HDMI-kabler. Hvis du vil overføre data mellom telefonen og TV-en, kan du bruke en USB-tilkobling eller apper fra tredjepart.

Index
  1. Automatisk AirPlay på en AirPlay-kompatibel Smart TV
  2. Koble til via Chromecast eller AirPlay
  3. Koble til via HDMI-kabel
  4. Koble til med USB-tilkobling eller apper fra tredjepart
  5. Google TV-appen
  6. Oppsummering

Automatisk AirPlay på en AirPlay-kompatibel Smart TV

Hvis du har en nyere Smart TV fra Apple eller en annen produsent med AirPlay-støtte, kan du koble til iPhone eller iPad direkte til TV-en. Apple har gjort det enklere å streame innhold ved å legge til automatisk AirPlay på TV-en. Hvis du vil aktivere AirPlay, velger du AirPlay-kompatibel TV fra Wi-Fi-menyen på iPhone eller iPad.

For å overføre bilder og videoer til TV-en, åpner du Bilder-appen på iPhone eller iPad. Trykk deretter på delingsknappen og velger AirPlay-kompatibel TV. Hvis TV-en støtter AirPlay 2, kan du også velge flere TV-er.

Koble til via Chromecast eller AirPlay

Hvis du vil bruke Chromecast eller AirPlay for å streame innhold, må du først sørge for at telefonen og TV-en er tilkoblet samme Wi-Fi-nettverk. Deretter kan du velge Chromecast eller AirPlay-kompatibel TV fra listen over enheter på telefonen.

Hvis du vil overføre bilder og videoer, åpner du Bilder-appen på telefonen din og trykker på delingsknappen. Velg deretter Chromecast eller AirPlay-kompatibel TV fra listen. Hvis du vil spille musikk, kan du åpne en musikkapp på telefonen din og velge Chromecast eller AirPlay-kompatibel TV fra listen over enheter.

Koble til via HDMI-kabel

Hvis du vil koble telefonen til TV-en ved hjelp av en HDMI-kabel, må du først sørge for at telefonen og TV-en er av samme type. Du kan bruke en USB-C-til-HDMI-kabel for Android-telefoner eller en iPhone-til-HDMI-kabel for iPhones.

Når du har koblet til kabelen, åpner du en avspillingsapp på telefonen din og velger HDMI-inngangen på TV-en din. Du kan da se innholdet på TV-skjermen.

Koble til med USB-tilkobling eller apper fra tredjepart

Hvis du vil overføre data mellom telefonen og TV-en, kan du bruke en USB-tilkobling eller apper fra tredjepart. For å bruke USB-tilkoblingen, kobler du telefonen til TV-en med en USB-kabel. TV-en vil da fungere som en ekstern harddisk, og du kan overføre filer mellom enhetene.

Det finnes også mange apper fra tredjepart som gjør det enkelt å overføre filer mellom telefonen og TV-en. Noen av disse appene inkluderer Send Files to TV og File Transfer.

Google TV-appen

Google TV-appen lar deg styre avspillingen av innhold på en tilkoblet TV. Du kan slå TV-en av og på, aktivere Google-assistenten, endre volumet og skrive tekst i appen.

For å konfigurere den virtuelle fjernkontrollen, må du først slå på Google TV-en og deretter åpne Google TV-appen på telefonen din. Trykk deretter på TV-fjernkontrollen i nedre høyre hjørne, velg enheten og skriv inn koden som vises på TV-skjermen. Trykk til slutt på Koble til.

Hvis du har problemer med den virtuelle fjernkontrollen, må du sjekke Wi-Fi-forbindelsen og sørge for at telefonen og TV-en er koblet til samme nettverk. Du kan også justere innstillingene for fjernkontrollknappene for å kontrollere volumet.

Oppsummering

Det er enkelt å koble en Android- eller iPhone-telefon til en Smart TV. Du kan bruke forskjellige metoder, som Chromecast, AirPlay, HDMI-kabler, USB-kabler og apper fra tredjepart. Hvis du vil streame innhold, kan du bruke Chromecast eller AirPlay. Hvis du vil overføre data, kan du bruke en USB-tilkobling eller apper fra tredjepart.

Det er også mulig å bruke Google TV-appen for å kontrollere avspillingen av innhold på en tilkoblet TV. Med riktig tilkobling kan du enkelt overføre filmer, bilder og data mellom telefonen og TV-en.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up