Slik løser du feilen: basissystemenhet

Du kan se at det er et gult merke under "Dårlig systemenhet" i Enhetsbehandling. Dette merket refererer til en manglende eller ugyldig enhet og oppstår alltid etter en system- eller driveroppdatering. Prøv nå løsningene nevnt i dette Techquack-innlegget for å fikse feilen.

Du vil ofte støte på en situasjon der du vil støte på en melding om at Windows ikke har kunnet installere en grunnleggende systemenhet. Dette gjelder spesielt etter installasjon eller oppgradering til Windows 10. Problemet forsterkes av det faktum at du ikke vet hva en grunnleggende systemenhet er når den eneste ledetråden du har er et gult utropstegn i Enhetsbehandling.

Problemet er imidlertid enkelt å fikse, og alt du trenger å gjøre er å installere enhetsprogramvaren på nytt for å fikse alt. Det skal bemerkes at trinnene nevnt nedenfor også er effektive i dette scenariet, hvor du kan se flere grunnleggende systemenheter i Enhetsbehandling.

Hva er en "basesystemenhet"?

En grunnleggende systemenhet kan være en smartenhet på hovedkortet til en kortleserdel. I noen tilfeller går driverinstallasjonen tapt etter å ha installert Windows på nytt eller koblet til nye komponenter. Du kan se dette i menyen "Enhetsbehandling" -> "Andre enheter".

Der finner du en oppføring kalt "Basic System Device", som kan se ut som "Ikke installert". Noen ganger vil den også stå oppført, men med et gult utropstegn. I neste avsnitt vil jeg vise deg hvordan du feilsøker basesystemenheten.

Basissystemenheten kan variere fra kortleseren til smartenheten på hovedkortet. I noen tilfeller, etter å ha installert Windows på nytt eller koblet til en ny komponent, kan driverinstallasjonen mislykkes. Du finner den under Enhetsbehandling -> Andre enheter. Der finner du en oppføring som heter "Basic System Device" - og den kan si "Ikke installert". Noen ganger vil det også være merket med et gult utropstegn.

I denne artikkelen vil du lære mer om Base System Device og hvordan du fikser Base System Device-feilen.

Hva er grunnårsaken til feilen

Begrepet «grunnsystem» er en teknisk betegnelse for enheter som en kortleser, et brikkesett på et hovedkort, nettverksenheter osv. Et grunnleggende system er en enhet som har vært installert på en datamaskin i lang tid. Når du installerer og installerer Windows på nytt, kan du se en liste over disse grunnleggende systemenhetene med gule utropstegn eller ingen drivere installert.

Feilen oppstår når driverne for datamaskinens maskinvare ikke er riktig installert. Disse driverne er for hovedkortet, prosessoren og andre brikkesett. For å fikse denne situasjonen, bør du prøve å finne og laste ned de riktige driverne. Du kan bruke en OEM DVD hvis du har en, eller besøk den offisielle nettsiden for å laste ned driverne. Du kan også bruke "Windows Update" for å laste ned de nyeste driverne hvis de er tilgjengelige på systemet.

Hva kan jeg gjøre for å fikse "grunnsystemfeilen"?

Bruk enhetsbehandlingen til å oppdatere den underliggende driveren.

Dette er den vanligste løsningen. Du kan utføre følgende trinn:

Trinn 1: Åpne Enhetsbehandling og finn den underliggende systemenheten.
Trinn 2: Høyreklikk på basesystemenheten og velg "Oppdater driverprogramvare".
Trinn 3: Klikk på Se etter oppdaterte drivere automatisk, så vil Windows søke etter den nyeste driveren for PC-en din.
Trinn 4: Oppdater driveren og start PC-en på nytt, problemet kan være løst.

Manuell enhetsdriveroppdatering for en grunnleggende systemenhet

Hvis Windows ikke finner den nyeste driveren for enheten din, kan du gjøre det manuelt. Men det kan være mer enn én grunnleggende systemenhet i Enhetsbehandling, så det første vi trenger å vite er hvilken som er den spesifikke enheten. Slik gjør du det:

Trinn 1: Åpne Enhetsbehandling og finn basissystemenheten.
Trinn 2: Høyreklikk på den underliggende systemenheten og velg Egenskaper.
Trinn 3: Klikk på Mer-knappen, og velg deretter Maskinvarekunngjøringer fra rullegardinmenyen Eiendom for å få maskinvare-ID-ene.
Trinn 4: Høyreklikk på den høyeste ID-en i listen, som vanligvis er den primære ID-en, og velg Kopier.
Trinn 5: Lim inn topp-ID-en i et Google-søk, så vet du hva den spesifikke enheten er.

Når du vet hva enheten er, kan du manuelt finne riktig driver på enhetsprodusentens offisielle nettsted, laste den ned og deretter installere den på PC-en din. Kontroller at basissystemdriveren er kompatibel med systemet ditt (64-bit eller 32-bit).

Oppdater enhetsdriveren for basissystemet

Hvis du ikke vil oppdatere enhetsdriveren for basissystemet manuelt, er det best å gjøre det med et tredjepartsprogram. Et pålitelig automatisk drivernedlastingsverktøy som umiddelbart kan laste ned, installere og oppdatere drivere for operativsystemet og Windows-maskinvaren. Bare følg de enkle trinnene nedenfor:

Trinn 1: Last ned tredjepartsprogramvaren, installer den på datamaskinen din og kjør den.
Trinn 2: Klikk på "Skann"-knappen for å finne eventuelle driverproblemer for PC-en.
Trinn 3: Når skanningen er fullført, er alle problematiske drivere oppført. Klikk "Oppdater" for å gå til den nyeste eller aktuelle driveren.

Oftest stilte spørsmål

  1. Høyreklikk på enheten i Enhetsbehandling og velg Oppdater driverprogramvare.
  2. Klikk på Sjekk-knappen for å automatisk oppdatere driverprogramvaren. Windows vil deretter søke og finne driveren for deg.
  3. Start datamaskinen på nytt og se om det grunnleggende enhetsdriverproblemet er løst.

Begrepet "basesystem" er en teknisk betegnelse for enheter som en kortleser, hovedkortbrikkesett, nettverksenheter osv. Enhetsdriveren for den underliggende systemenheten er driveren for enheten. Når du installerer og installerer Windows på nytt, kan du se en liste over disse grunnleggende systemenhetene med gule utropstegn eller ingen drivere installert.

  1. Åpne Start.
  2. Finn Enhetsbehandling og klikk på det øverste resultatet for å åpne programmet.
  3. Utvid grenen med enheten du vil reparere.
  4. Høyreklikk enheten og velg Slett enhet.
  5. Klikk på Slett-knappen.

Systemenhet: En enhet på hovedkortet, for eksempel en avbruddskontroller, tastaturkontroller, sanntidsklokke, DMA-sideregister, DMA-kontroller, minnekontroller, FDC, IDE-port, seriell port, parallellport, PCI-bro osv. I moderne PC-er, er disse enhetene vanligvis integrert i brikkesettet som støtter dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up