Slik setter du PC-en i dvale: 9 metoder

Hvis du jobber på en datamaskin og har for vane å ta pauser med jevne mellomrom, sette PC-en i standby I stedet for å slå av Windows, vil det hjelpe deg ikke bare å spare energi (noe som alltid er bra i disse dager), men også få deg tilbake på jobb etter noen sekunder.

Det er flere måter for å sette PC-en som kjører Windows-operativsystemet på standby. I denne artikkelen vil vi vise deg alle, for å gi deg rikelig med valgfrihet.

1. Sett Windows-PC-en i dvale fra Start-menyen

Den enkleste og mest vanlige løsningen som er kjent for alle for å sette Windows-PC-en på standby er gjennom Start-menyen. Her er trinnene du må følge for å gjøre det:

 1. Klikk på Startmeny (Windows-ikonet på oppgavelinjen).
 2. trykke påStrømikon Nede til høyre.
 3. Fra rullegardinmenyen som åpnes, klikk på "Suspend"-elementet.

Etter noen øyeblikk vil PC-en gå i dvale.

Alternativt kan du bruke Power User-meny, som gir rask tilgang til et stort antall systemverktøy og innstillinger. Blant disse er det også den som lar deg sette PC-en i hvilemodus.

Slik gjør du det:

 1. Høyreklikk på ikonet Start tilstede i oppgavelinjen, for å åpne Power User-meny (Alternativt kan du gå inn direkte ved å bruke Windows + X-tastekombinasjonen).
 2. Velg elementet "Lukk eller logg ut" og i det følgende elementet trykker du på "Suspend".

Igjen, å gå inn i dvalemodus er umiddelbart.

3. Bruk Standby-knappen på tastaturet

En annen måte å midlertidig sette Windows-PC-en i dvale innebærer å trykke på Standby-knapp finnes direkte på datamaskinens tastatur. Det er flere bærbare datamaskiner som tar i bruk denne løsningen, med posisjonen til knappen som varierer avhengig av både merke og modell til den personlige datamaskinen.

Generelt er imidlertid denne knappen lett gjenkjennelig fordi merket med en halvmåne eller Zz-ikon. For å få dette til å fungere, trykk på Fn-tasten og standby-tasten samtidig.

4. Lag en snarvei på skrivebordet

For å optimalisere tiden, uten å måtte følge en bestemt prosedyre hver gang, anbefaler vi at du lage en snarvei på skrivebordet for å sette Windows-PCen i dvale. Men sørg først for at du deaktiverer dvalemodus på datamaskinen, ellers vil snarveien ikke fungere.

Når det er sagt, her er hvordan du går frem:

 1. Høyreklikk på en tom plass på skrivebordet og velg banen "Ny" > "Snarvei".
 2. I skjermbildet "Opprett snarvei", under overskriften "Skriv inn banen for snarveien", skriv inn følgende kommando rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0 og trykk deretter på "Neste" for å fortsette.
 3. Velg et navn for koblingen, og klikk deretter på "Ferdig" for å bekrefte.

Fra nå av er det bare å gjøre det dobbeltklikk snarveien på skrivebordet nettopp opprettet for å sette datamaskinen i ventemodus.

5. Sett Windows-PC-en i dvale automatisk

Hvis ingen av løsningene foreslått ovenfor har tilfredsstilt deg på noen måte, kan du alltid handle gjennom datamaskininnstillingene for å sikre at den kommer inn i hvilemodus etter en viss periode med inaktivitet.

Nedenfor forklarer vi hvordan du gjør det:

 1. Trykk på kombinasjonen Windows + I for å åpne Innstillinger-appen.
 2. Åpne "System"-delen.
 3. Velg "Strøm og batteri" eller "Strøm og hvilemodus".
 4. I "Avslutt"-delen klikker du på "Skjerm og dvale".
 5. Velg hvor lenge du vil gå i hvilemodus, enten den drives av batteri eller er koblet til strømnettet.

Som standard går Windows-PCer inn i standby etter henholdsvis 5 og 10 minutter.

6. Bruk ledetekst eller PowerShell

Hvis du er en bruker med allerede avansert erfaring, kan du sette Windows-PC-en i dvale ved å bruke ledeteksten eller direkte Kraftskall. Nedenfor viser vi deg prosedyren og kommandolinjene du skal bruke.

Først trenger du det deaktiver datamaskinens dvalemodus:

 1. Trykk på tastekombinasjonen Windows + for å åpne Power User-menyen.
 2. Velg "Terminal (Admin)"-elementet fra listen som vises.
 3. I det nye vinduet som åpnes, skriv inn kommandolinje powercfg -h av og trykk på tasten Sender. Dette lar deg deaktivere dvalemodus.

Nå kan du gå videre til sette datamaskinen i dvale med Windows ombord:

 1. Åpne igjen ledeteksten.
 2. Skriv inn følgende kommandolinje rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState Sleep
 3. trykk Sender på tastaturet for å bekrefte.

7. Via hurtigtasten Alt + F4

Dialogboksen Slutt på arbeidsøkten Lar deg slå av datamaskinen med ett klikk. I vårt tilfelle er det imidlertid også nyttig for å sette Windows-PC-en på standby.

Slik går du frem:

 1. Trykk på tastekombinasjonen Alt + F4 for å åpne dialogboksen Slutt på arbeidsøkten.
 2. Klikk på pil ned-ikonet for å utvide utvalget av oppføringer og velg "Suspender".
 3. Trykk på "OK"-knappen for å bekrefte.

Den bærbare datamaskinen går inn i hvilemodus etter noen få øyeblikk.

8. Bruk tastekombinasjonen Ctrl + Alt + Del

En annen måte å sette PC-en på standby ved hjelp av en tastekombinasjon innebærer å trykke samtidig Ctrl + Alt + Del. Slik går du frem hvis du velger å bruke denne hurtigtasten:

 1. Trykk på tastekombinasjonen Ctrl + Alt + Del.
 2. Klikk på den nye svarte skjermen som åpnesStrømikon nederst til høyre og fra rullegardinmenyen som åpnes, velg "Suspend"-elementet Som i alle andre tilfeller vil Windows-datamaskinen også denne gangen gå inn i hvilemodus etter noen få øyeblikk.

9. Sett PC-en i ventemodus ved å vri strømknappen inn i dvaleknappen

Den siste måten vi vil vise deg for å sette Windows-PC-en i dvale er gjennom erstatte strømknappen med dvaleknappen. Dette vil hjelpe deg å gå inn i datamaskinens hvilemodus direkte via tastaturet, selv om du har en modell som ikke integrerer riktig nøkkel.

Nedenfor forklarer vi hvordan du gjør det:

 1. Gå til Kontrollpanel.
 2. Ved siden av "Se etter" velger du "Store ikoner" (alternativet "Kategori" er satt som standard).
 3. Velg "Strømalternativer".
 4. Klikk på koblingen "Spesifiser hva som skjer når du trykker på strømknappen".
 5. I den nye skjermen som åpnes, ved siden av "Når strømknappen trykkes", i rullegardinmenyene på siden velger du "Søvn" to ganger (den første under "På batteri" og den andre under "Nettstrøm").

Konklusjoner

Som du har sett med denne veiledningen, Det er veldig enkelt å sette Windows-PC-en i dvale. Du har mange alternativer til din disposisjon, noen raskere og mer umiddelbare mens andre er innenfor rekkevidde for flere ekspertbrukere.

Hvis du bestemmer deg for å sette datamaskinen i dvale over en lengre periodesørg for at du bruker et sterkt passord når du slår på skjermen igjen.

Dessuten, hvis du jobber i et miljø der det er andre mennesker, i tillegg til passordet anbefaler vi deg å beskytte informasjonen på PC-en best mulig. Vi fortalte deg om det i vår grundige analyse av hvordan du kan beskytte datadata.

Til slutt, alltid fra et sikkerhetsperspektivinviterer vi deg til å lese veiledningen om hvordan du kan forsvare PC-en din mot hackere.

Et siste lidenskapelig råd: hvis du har for vane å sette PC-en på standby i timevis, kanskje i løpet av natten, er den beste løsningen å slå av datamaskinen direkte. For det første vil du spare energi, og for det andre slipper du å forlate datamaskinen uten tilsyn mens du sover.

Index
 1. 1. Sett Windows-PC-en i dvale fra Start-menyen
 2. 3. Bruk Standby-knappen på tastaturet
 3. 4. Lag en snarvei på skrivebordet
 4. 5. Sett Windows-PC-en i dvale automatisk
 5. 6. Bruk ledetekst eller PowerShell
 6. 7. Via hurtigtasten Alt + F4
 7. 8. Bruk tastekombinasjonen Ctrl + Alt + Del
 8. 9. Sett PC-en i ventemodus ved å vri strømknappen inn i dvaleknappen
 9. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up