Slik skriver du ut fra en Chromebook

Vi har en Chromebook, men vet ikke hvordan vi skriver ut med Chrome OS? La oss sammen se hvordan du konfigurerer skriveren.

Chromebook er svært raske bærbare datamaskiner laget av Google og utstyrt med Chrome OS-operativsystemet. Dette operativsystemet utnytter potensialet til Google Chrome som et systemgrensesnitt og er optimalisert for å bruke hovedsakelig nettapper, applikasjoner laget for å kjøre på Google Chrome og nettleserutvidelser (som i dette tilfellet blir systemutvidelser).

De som trenger å skrive ut et viktig dokument bør ikke frykte noe, gitt at Linux "kjernen" som Chrome OS er basert på tilbyr utmerket støtte for de fleste skrivere på markedet, med mulighet for også å utnytte optimaliseringene som Google hadde gjort tilgjengelig på hans (nedlagte) Google Cloud Print.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du skriver ut fra en Chromebook, som viser deg alle trinnene som er nødvendige for å konfigurere en Wi-Fi-skriver og en skriver koblet til modemet via Ethernet. For å avslutte veiledningen kan vi også finne et kapittel om beste skrivere å bruke med en Chromebook.

Index
 1. Hvordan legge til en skriver automatisk
 2. Hvordan legge til en skriver manuelt
 3. Beste skrivere som er kompatible med Chromebook
  1. HP ENVY 6420e
  2. Canon PIXMA TS3451
  3. Epson Expression Home XP-2155
  4. Konklusjoner

Hvordan legge til en skriver automatisk

Før du fortsetter med veiledningen, sørg for at Chromebooken og skriveren vi bruker er koblet til samme nettverk (eller samme modem) og at skriveren slås på og tilkobles regelmessigellers kan det hende at den ikke vises i operativsystemet.

For å legge til skriveren automatisk i Chrome OS, trykk på tiden nederst til høyre, velg menyen Innstillingertrykker vi på elementet Avansere nederst velger vi elementet Skrivere i seksjonen Skriv ut og skannidentifiserer vi skriveren vi ønsker å legge til systemet i delen Tilgjengelige skrivere å lagre så trykker vi på knappen Lagre ved siden av for å legge det til systemet.

Hvis skriveren ikke blir sett av operativsystemet, anbefaler vi at du deaktiverer og aktiverer Wi-Fi på Chromebooken på nytt, slik at den kan vises riktig. For å gjøre dette, trykk igjen på tiden nederst til høyre, klikk på Wi-Fi-ikonet for å slå av tilkoblingen, vent noen minutter og trykk igjen Wifi for å reaktivere tilkoblingen.

Etter å ha lagt til skriveren i systemet, kan vi prøve å skrive ut ved å trykke CTRL+P på et hvilket som helst nettsted, slik at vi kan bruke skriveren som en utskriftsdestinasjon i Google Chrome.

Hvordan legge til en skriver manuelt

Hvis trinnene i den forrige veiledningen ikke var nyttige for å legge til skriveren, kan vi alltid bruke den manuelle prosedyren for å legge til IP-adressen til skriveren og prøve å skrive ut direkte via nettverket.

Først av alt vi henter IP-en til skriverentrykk deretter på klokkeslettet nederst til høyre, trykk på menyen Innstillingerklikk på elementet igjen Avansere nederst velger vi elementet Skrivere og trykk til slutt på Legg til skriver.

I skjermbildet som vises, skriv inn navnet på skriveren, IP-adressen du fikk for et øyeblikk siden, velg protokollen (standarden er IPP), velger vi en utskriftskø (som standard ipp/print) og trykk til slutt på Legg til.

Også i dette tilfellet, etter å ha lagt til skriveren, trykk CTRL + P på et hvilket som helst nettsted og velg den nye skriveren som utskriftsdestinasjon for Google Chrome.

Beste skrivere som er kompatible med Chromebook

For å spille det trygt og kun kjøpe skrivere som er kompatible med Chromebook, kan vi ta en titt på modellene nedenfor, for ikke å ha noen overraskelser når vi trenger å skrive ut et ark.

HP ENVY 6420e

En av de beste skriverne vi kan konfigurere på en Chromebook er HP ENVY 6420een komplett MFP med monokrom og fargekopiering, utskriftshastigheter på opptil 10 spm i svart og 7 spm i farger, automatisk tosidig utskrift, Wi-Fi Dual Band, Wi-Fi Direct, HP Smart App, AirPrint, USB 2.0-port, A4-format , Fakssystem og 35 arks ADF.

HP ENVY 6420e er Selges og leveres av Amazon til 95 €.

Canon PIXMA TS3451

En annen skriver som vi kan bruke på Chromebook er Canon PIXMA TS3451en gyldig multifunksjonsskriver utstyrt med skanner, kopimaskin, skriver, 4800 x 1200 DPI utskriftsoppløsning, LCD-skjerm, Wi-Fi-tilkobling, USB-port, Apple AirPrint-støtte, PIXMA Cloud Link-støtte og tosidig utskrift.

Canon PIXMA TS3451 er tilgjengelig på Amazon til €73.

Epson Expression Home XP-2155

For små kontorer eller for de som skriver ut mye hjemmefra kan det være nyttig å fokusere på Epson Expression Home XP-2155en utmerket multifunksjonsskriver utstyrt med A4 direkte utskrift, skanner, kopieringsfunksjon, USB-port, Wi-Fi-tilkobling, Wi-Fi Direct, Epson Smart Panel-kontrollsystem og duplekssystem.

Epson Expression Home XP-2155 er Selges og leveres av Amazon til €79.

Konklusjoner

På Chromebook er det mulig å skrive ut med samme enkelhet som vi var vant til på bærbare datamaskiner med Windows eller på MacBook, gitt at systemet støtter både automatisk tillegg av kompatible skrivere og manuelt legge til nettverksskrivere. Det er også enklere å skrive ut et ark enn under Windows, siden du ikke trenger å laste ned noen ekstra drivere.

De som har problemer med å skrive ut med den gamle skriveren kan lese våre guider på hva du skal gjøre hvis skriveren ikke skriver ut (HP, Epson og andre) og om hvordan rengjør skriverhodene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up