Slik stopper du bakgrunnsapper fra å kjøre i Windows 10

Det er forskjellige grunner til at datamaskinen kjører på sakte lysbilde. En av disse grunnene er alle bakgrunnsapplikasjonene som påvirker ytelsen til datamaskinen din. Du kan sparke ting opp et hakk ved å deaktivere disse bakgrunnsappene fra å kjøre og til slutt få litt fart tilbake.

Det er noen få metoder du kan prøve som vil holde disse bakgrunnsappene i sjakk. En av dem krever at du gjør noen justeringer i Registerredigering, så du må være mer forsiktig enn vanlig slik at du ikke gjør noen tilfeldige feil.

Index
  1. Ting du bør vurdere før du deaktiverer applikasjoner
  2. Den enkleste måten: Fra kontrollpanelet
  3. Hindre apper fra å kjøre i bakgrunnen ved å bruke registeret
  4. Hindre apper fra å kjøre i bakgrunnen ved å bruke den lokale gruppen
  5. Stopp apper fra å kjøre i bakgrunnen med batterisparemodus
  6. konklusjon

Ting du bør vurdere før du deaktiverer applikasjoner

Før du drar på tur for å deaktivere alle bakgrunnsapper, bør du huske på et par ting:

  • Deaktivering av bakgrunnsapper forhindrer ikke faktiske apper fra å fungere. Du kan fortsatt kaste og bruke dem. Dette vil bare forhindre at disse appene laster ned data, bruker CPU/RAM og bruker batteri mens du ikke bruker dem.

  • Når en app er deaktivert, vil du ikke motta noen varsler fra den eller se oppdaterte data den kan tilby som varsler eller faner, for eksempel nyheter på Start-meny-fanene.

  • Noen av disse appene er avhengige av å kjøre i bakgrunnen for å tilby sine grunnleggende tjenester. Hvis du for eksempel deaktiverer Alarm-appen, vil ikke alarmen gå når du stiller den inn. Selvfølgelig, hvis du allerede har en fantastisk vekkerklokke med deg, kan du deaktivere alarmappen også. Det avhenger fortsatt av din bruk og preferanser.

Den enkleste måten: Fra kontrollpanelet

For å få tilgang til bakgrunnsapper, gå til "Innstillinger" fra Start-menyen og klikk på "Personvern".

Rull ned til bunnen av venstre panel og klikk på "Bakgrunn" -apper. Du bør kunne se alle Windows-appene dine i høyre rute med en av/på-bryter ved siden av dem. Bare klikk på bryteren ved siden av appen du ikke bruker, så slår den seg av. Om nødvendig kan du gå gjennom den samme prosessen når som helst for å aktivere appene igjen.

Tips: Hvis du er interessert i å vite nøyaktig hvor mange ressurser disse appene bruker, kan du gjøre det fra Task Manager. Bare åpne Oppgavebehandling (trykk Ctrl + Shift + Esc) og du vil se alle dataene i "Applikasjonshistorikk"-fanen. Dataene viser bruk over en bestemt tidsperiode.

Hindre apper fra å kjøre i bakgrunnen ved å bruke registeret

Merk : Ta en sikkerhetskopi av registeret før du gjør noen endringer i det.

For å åpne registret, trykk Win + R. Når søkeboksen vises, skriv inn regedit og registret vises. Når den åpnes, gå til følgende plassering: "HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Politikker -> Microsoft -> Windows -> AppPrivacy."

Hvis du ikke ser AppPrivacy-nøkkelen, må du opprette den. Høyreklikk i høyre rute på et tomt område. Hold markøren over alternativet Ny og velg DWORD (32-BIT) verdi. Når du blir bedt om å navngi den, kaller du den "LetAppsRunInBackground".

Når du har opprettet den, dobbeltklikker du på den, og når det nye vinduet vises, endrer du verdidataene til "2". Ikke glem å klikke OK. Hvis du ombestemmer deg og vil at apper skal kjøre i bakgrunnen igjen, slett "LetAppsRunInBackground"-tasten eller endre verdien til "0".

Hindre apper fra å kjøre i bakgrunnen ved å bruke den lokale gruppen

Hvis du bruker Windows 10 Pro, Enterprise eller Education-utgaver, kan du også bruke Local Group Policy for å forhindre at apper kjører i bakgrunnen.

Trykk Win + R, men denne gangen skriver du gpedit.msc og trykker Enter.

Du må finne App Privacy-appen ved å klikke "Datamaskinkonfigurasjon -> Administrative maler -> Windows-komponenter -> Apppersonvern". Når du klikker på dette siste alternativet, vil du se flere alternativer i høyre panel. Dobbeltklikk på "La Windows-apper kjøre i bakgrunnen".

Et nytt vindu vises med navnet på alternativet du klikket på. Klikk på Aktivert øverst til venstre i vinduet, selv om alternativet "Ikke konfigurert" vil bli valgt som standard. Når du velger På, vises et nytt sett med alternativer. Et av disse alternativene er standard for rullegardinmenyen for alle apper.

Klikk på rullegardinmenyen og velg alternativet "Force Deny", klikk på Bruk og deretter OK. Du må starte datamaskinen på nytt, så dette er et utmerket tidspunkt for å lagre kritisk arbeid.

Stopp apper fra å kjøre i bakgrunnen med batterisparemodus

Så lenge den bærbare datamaskinens batteri er på 20 prosent, slås batterisparemodus på automatisk. Det er en måte å aktivere denne funksjonen på uavhengig av batterinivået. Gå til "Innstillinger-> System -> Batteri," og finn delen Batterisparing.

Du bør se et alternativ som indikerer batterisparestatus til neste lading. Så lenge du har denne funksjonen aktivert, vil ikke appene dine kunne kjøre i bakgrunnen. Merk at dette bare vil fungere for apper du får fra Microsoft Store.

konklusjon

Bakgrunnsapper kan være et problem når du vil spare så mye batteri som mulig. Med disse tipsene kan du endelig få disse bakgrunnsappene under kontroll. Har du mange programmer som kjører i bakgrunnen på datamaskinen din? Fortell oss i kommentarene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up