Slik tilbakestiller du modemet og internettforbindelsen

Slik gjenoppretter du modemkonfigurasjonen og wifi-innstillingene ved å gjøre en tilbakestilling av fabrikken

Hvis vi oppdager problemer mens vi surfer eller har glemt et av passordene som er tildelt modemet (innstillingspassord eller Wi-Fi-passord), har vi ingen annen mulighet enn tilbakestill modemetfor å gjenopprette fabrikkinnstillingene (modemet vil være så godt som nytt) og få tilgang til konfigurasjonspanelet igjen, der du kan tilbakestille standardpassordene og gjenopprette Internett-tilkoblingen.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du tilbakestiller modemet og Internett-tilkoblingen på en enkel måte på alle kommersielt tilgjengelige modemer og rutere; hvem eier en FRITZ!Box modemer du kan lese det dedikerte kapittelet, gitt at trinnene er praktisk talt de samme på alle AVM-modemmodeller.

LES OGSÅ -> Hvordan finne ut om modemruteren din er ødelagt

1) Hent modemets IP-adresse

Hvis surfingen på Internett har blitt for treg, hvis signalet faller for ofte eller noen modeminnstillinger ikke lenger er tilgjengelige, kan vi tilbakestille modemet direkte fra modeminnstillingspanelet.

For å fortsette må vi bruke passord for modemtilgang, ellers må vi fortsette med en annen type tilbakestilling. Innstillingspanelet er tilgjengelig via modemets IP-adresse; å oppdage hva er IP-adressen til modemet vi åpner hvilken som helst PC som er koblet til selve modemet, åpner en ledetekst fra Start-menyen og skriver inn følgende kommando:

ipconfig

Vi vil finne ulike oppføringer knyttet til alle tilkoblingene som er tilgjengelige på PC-en; la oss gå til oppføringene knyttet til tilkoblingen som er i bruk og sjekke feltet Porter for å finne ut IP-adressen til modemet.

En annen måte å finne ut modemets IP-adresse uten å bruke ledeteksten er å bruke en gratis app som Wireless Network Watcheri stand til å hente IP-adressen til modemet (angitt med navnet Ruteren din).

2) Tilbakestill modemet via programvare

Nå som vi vet IP-adressen til modemet, la oss åpne hvilken som helst nettleser på PC-en (det er også greit Google Chrome) og skriv inn adressen du får med forslagene i forrige kapittel.

Hvis vi har gjort alt riktig, vil vi se det vises modemets påloggingsskjerm; på skjermen skriver vi inn modemets tilgangslegitimasjon; Hvis vi ikke husker disse legitimasjonene, kan vi prøve sammenkoblingen admin/adminsom vanligvis alltid fungerer (spesielt i tredjepartsmodem og operatørleverte modemer).

Nå som vi har gått inn i modeminnstillingene, må vi finne riktig meny for å tilbakestille innstillingene. På mange modeller finner du alternativet som starter tilbakestillingen av modemet i avsnittet Administrasjon, System (System) eller Avansere; i dette tilfellet anbefaler vi deg å se etter alt relatert til gjenoppretting eller tilbakestilling av modemet.

På mange modemer ser gjenopprettingsdelen ut Fabrikkinnstillinger; hvis vi har en annen modell av modem, må vi se etter en lignende skjerm innenfor de forskjellige innstillingene, slik at vi kan gjenopprette fabrikkinnstillingene og løse eventuelle modemtilkoblingsproblemer.

3) Tilbakestill modemet med en fysisk knapp

Hvis vi ikke husker modemets tilgangspassord, vil vi aldri kunne gjenopprette modemet via programvare; i dette tilfellet kan vi alltid fortsette utføre tilbakestillingen ved hjelp av en fysisk knapp.

Modemer som gir denne typen tilbakestilling har en liten skjult knapp, som kan trykkes med en tannpirker eller nål. Hvis vi ønsker å tilbakestille modemet på denne måten, er alt vi trenger å gjøre å sjekke kroppen til modemet og se etter tilbakestillingsknappen (godt fremhevet av skriften NULLSTILLE eller RTD).

Når vi har identifisert knappen, la oss få et tilbehør for å trykke på den og, med modemet slått på, hold nede denne knappen. Tiden det tar å starte gjenopprettingsprosessen varierer fra modem til modemmen det er vanligvis 10 sekunder (la oss nøye sjekke modemets brukerhåndbok for å finne ut hvor lang tid det tar å starte prosedyren).

Vi vil kunne se at prosedyren var vellykket når alle modemlysene blinker samtidig, etterfulgt av at de slår seg av: i dette tilfellet har tilbakestillingen skjedd og vi kan slippe RESET-knappen og vente på at modemet starter på nytt med fabrikkinnstillingene.

Nå vil vi kunne koble til igjen til modemkonfigurasjonspanelet ved å bruke den generiske admin/admin-tilgangslegitimasjonen, endre Wi-Fi-passordet som vi hadde glemt og gjenta alle Internett-konfigurasjonene igjenfor å løse eventuelle problemer.

4) Tilbakestill modemets Wi-Fi-passord

Hvis i stedet for å tilbakestille hele modemet (en prosedyre som også fører til at leverandørens Internett-innstillinger går tapt), kan vi også bare tilbakestille Wi-Fi-passordet, uten å berøre de andre enhetsinnstillingene.

I dette tilfellet trenger du bare å gå til innstillingspanelet og se etter menyen Trådløst eller Wifi, for å finne feltet der det gjeldende passordet som brukes til å koble til de trådløse enhetene er til stede. Dette feltet kan kalles enkelt Passord men også Nettverksnøkkel, WPA-passord eller lignende navn.

For å avslutte prosedyren skriv inn det nye passordet for Wi-Fi-nettverket at vi ønsker å tilbakestille og bekrefte endringene.

Alle enheter som allerede er koblet til nettverket vil bli koblet fra og må kobles til igjen med det nye passordet for å fortsette å surfe med modemets Wi-Fi (veldig nyttig hvis vi trenger å koble fra enheter som ikke lenger trenger å bruke Internett-nettverket vårt).

5) Tilbakestill FRITZ!Box-modemet

Hvis vi har et FRITZ!Box-modem, kan vi tilbakestille systemet ved å gå til modemkonfigurasjonsskjermen ved å åpne hvilken som helst nettleser og skrive i adressefeltet http://fritz.boxskriv inn passordet som er valgt for tilgang og tar oss til slutt til skjermen System -> Sikkerhetskopiering -> Fabrikkinnstillinger.

For mer informasjon kan vi også lese vår guide Slik tilbakestiller du FRITZ!Box-modemetslik at du kan følge alle trinnene som er nødvendige for å tilbakestille dette modemet (som blir stadig mer brukt av brukere).

Konklusjoner

Tilbakestilling av modemet er å betrakte som siste utvei i tilfelle alvorlige navigasjonsproblemer og i tilfelle vi har glemt både Wi-Fi-passordet og passordet for tilgang til konfigurasjonspanelet. Selv om prosedyren er veldig enkel å bruke, prøver vi å aldri kutte strømmen under gjenopprettingen: risikoen for å skade modemet er høy!

I en annen guide viste vi deg hvordan Koble en ny ruter til modemet uten å endre nettverketslik at du kan beholde operatørens modem og bruke et nyere, kraftigere modem.

Hvis vi ser etter en guide for å konfigurere tilgangspunkter som repeatere, kan vi alltid lese artikkelen vår Fjern wifi-passord eller tilbakestill den trådløse ruteren.

Index
  1. 1) Hent modemets IP-adresse
  2. 2) Tilbakestill modemet via programvare
  3. 3) Tilbakestill modemet med en fysisk knapp
  4. 4) Tilbakestill modemets Wi-Fi-passord
  5. 5) Tilbakestill FRITZ!Box-modemet
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up