Slik tilordner du tilpassede hurtigtaster til Chrome-utvidelser

Hurtigtaster kan bli en viktig del av en brukers produktivitet. Når alle handlingene du vil utføre er tilordnet tastekombinasjoner, er det mye raskere å åpne vinduer, kjøre oppgaver og finne det du trenger. Google Chrome-utvidelser har alltid vært en flott kilde for å øke produktiviteten, og tilbyr brukervennlige snarveier og funksjoner for å utføre grunnleggende oppgaver. Enda bedre, hvis utvidelsen støtter det, kan du sette opp egendefinerte hurtigtaster relatert til å utføre grunnleggende funksjoner i den utvidelsen.

I slekt7 av de beste Chrome-utvidelsene du må prøve

Index
  1. Tilgang til hurtigtaster
  2. Jeg finner ikke utvidelsen min!
  3. Hurtigtastinnstillinger
  4. Globale hurtigtaster
  5. Nyttige hurtigtaster

Tilgang til hurtigtaster

En av de beste delene med å sette opp hurtigtaster i Chrome er at du ikke trenger å gå gjennom innstillingene for hver enkelt utvidelse for å gjøre det. I stedet skal vi bruke Google Chromes liste over spesielle utvidelsesnøkler. Dette lar oss navigere gjennom hver av handlingene som vi kan tilordne hurtigtaster til via utvidelser, samt opprette disse hurtigtastene.

Se etter de tre prikkene øverst til høyre i Chrome-vinduet og klikk på dem for å se utvidelsenes snarveistaster. I rullegardinmenyen som vises, velg "Flere verktøy" og deretter "Utvidelser".

Utvidelsesvinduet vises. Dette er det generelle knutepunktet for når du vil redigere, deaktivere eller fjerne eventuelle utvidelser du har installert. Du kan endre individuelle utvidelsesalternativer ved å klikke på "Alternativer"-teksten nedenfor, som kan inkludere hurtigtastfunksjonalitet. Men hvis du vil ha en enklere måte å sette opp hurtigtaster på, bla til bunnen av denne siden. Du finner en tekstlenke til høyre som sier «Tastatursnarveier». Klikk her.

Et nytt vindu vises. Dette vinduet viser alle applikasjoner og utvidelser som støtter hurtigtaster. Finn utvidelsen du vil angi en hurtigtast for, og finn deretter funksjonen du vil tilordne den til. For eksempel, hvis vi ønsket å lage en hurtigtast for å skrive en e-post i Checker Plus-utvidelsen, kunne vi gjøre det ved å gå til Checker Plus-hurtigtastlisten og se etter "Skriv"-alternativet.

Jeg finner ikke utvidelsen min!

Hvis du hadde en utvidelse i tankene som du ønsket å sette opp hurtigtaster for, men den ikke er oppført, er det en sjanse for at utvikleren ikke har lagt til støtte for den ennå. Vennligst sjekk i appinnstillingene om det er noe alternativ for hurtigtaster. Hvis ikke, prøv å kontakte apputvikleren og la dem vite at du vil elske hurtigtaster for utvidelsen din, samt hvorfor du vil ha en hurtigtast.

Hurtigtastinnstillinger

For å lage en hurtigtast for en bestemt funksjon, klikk på boksen som sier "Ikke angitt" og trykk manuelt på tastene du vil bruke som en hurtigtast. Vær oppmerksom på at i skrivende stund støtter Chrome bare to-tastkombinasjoner. Den første tasten skal være "Ctrl"-tasten eller "Alt"-tasten. Hvis vi vil sette hurtigtasten "Ctrl + N" for å skrive en ny e-post, klikker du på boksen, holder nede "Ctrl" og trykker N.

Oppmerksomme Chrome-brukere vil legge merke til at "Ctrl + N" allerede er en Chrome-hurtigtast; åpner et nytt vindu. I dette tilfellet vil den egendefinerte hurtigtasten du angir, overstyre standarden. "Ctrl + N" vil ikke lenger åpne et nytt vindu, men i stedet åpne Checker Plus-skrivevinduet.

Globale hurtigtaster

Hvis du ser deg rundt i utvidelsens hurtigtastvindu, kan du legge merke til at en nedtrekksboks noen ganger "lyser opp" når du angir en hurtigtast. Denne rullegardinmenyen har to alternativer: "I Chrome" eller "Global". Hvis du setter hurtigtasten til "Global", betyr det at du ikke lenger trenger å være inne i vinduet for å aktivere hurtigtasten. Du kan være i en helt annen app og fortsatt kunne aktivere den!

Det er imidlertid godt å innse at Chrome må være åpen og kjøre et sted på datamaskinen din for at dette skal fungere. Hvis du trykker på hurtigtasten mens Chrome er helt lukket, aktiveres ikke utvidelsen. Men så lenge Chrome kjører (selv om den er minimert til oppgavelinjen), bør hurtigtasten fungere. Enda bedre, det ser ut til å overstyre hurtigtastoverlegget med annen programvare, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at dine egendefinerte hurtigtaster skaper kaos med andre apper.

Nyttige hurtigtaster

Hurtigtaster kan bidra til å øke hastigheten på en brukers arbeidsflyt. Med noen få justeringer kan du sette opp hurtigtaster for Chrome-utvidelsene dine og til og med få tilgang til dem hvis Chrome ikke er det aktive vinduet ditt nå.

Hvor ofte bruker du hurtigtaster mens du bruker datamaskiner for moro skyld eller på jobb? Gi oss beskjed nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up