Smarttelefoner med dobbel skjerm og sammenleggbar: hvilken du skal velge

Dual-screen enheter, Samsung og Huawei Android-smarttelefoner og Microsoft Surface Duo PC

En av de mest synlige teknologiske trendene i nyere tid er uten tvil smarttelefon med dobbel skjermsom utnytter ny teknologi for å bringe tilbake til moten et telefonkonsept som var veldig kjent i det første tiåret av 2000, men som ble fullstendig ubrukt med ankomsten av berøringsskjermer og moderne smarttelefoner.

Er disse telefonene virkelig så nyttige som de sier, eller er det et enkelt reklamestunt å selge en modell med dobbel eller sammenleggbar skjerm, uten noen reell fordel i hverdagen (spesielt med tanke på salgsprisen)?

Teknologien som ligger til grunn for smarttelefoner med to skjermer (ofte også brukt som sammenleggbare mini-PC-er) er svært kostbar og delikat å produsere, dette forklarer hvorfor de ennå ikke har fått med seg og ikke har spredt seg som tradisjonelle enkeltskjermsmodeller som en iPhone.

I denne guiden vil vi vise deg hva fordelene er ved å satse på en enhet med dobbel foldeskjerm og hvilke modeller vi kan kjøpe for øyeblikketfor å kunne se kun nyere modeller og i stand til å garantere god holdbarhet (i form av folding) og god brukervennlighet, uten å gå på akkord med den klassiske bruken som smarttelefon (dvs. installasjon og bruk av favorittapper).

LES OGSÅ: e Beste Android-smarttelefon fra 100 til 1500 euro

1) Funksjoner til sammenleggbare smarttelefoner

Bak en smarttelefon eller en PC med dobbel skjerm finner vi en futuristisk teknologi som heter POLEDakronym som identifiserer Polymer Organic LED (eller LED Polymer Organizers).

Denne skjermen består av Organiske LED-polymerer tåler varierende bøyningsgraduten å kompromittere den tradisjonelle funksjonen til skjermen: faktisk foldes og lukkes skjermen uten å få noen faktisk skade, og viser bildet tydelig når den er helt åpen.

Takket være denne teknologien er det mulig å lage en liten smarttelefon eller PC med en intern POLED-skjerm (den største og mest detaljerte) og en andre tradisjonell skjerm, kun tilgjengelig når den er lukket som en bok.

2) Fordeler med en enhet med dobbel skjerm

Før vi fortsetter med visjonen om modellene med to skjermer som vi kan kjøpe, vi må stille oss selv dette spørsmålet: hvor mange apper bruker vi samtidig? Hvis svaret er "minst 2", er det verdt å vurdere å kjøpe en enhet med dobbel skjerm (det være seg POLED eller med to dedikerte skjermer), slik at du kan jobbe med to apper samtidig uten å måtte bytte til en nettbrett eller slå på den tradisjonelle PC-en.

Hvis vi imidlertid alltid og bare bruker sosiale apper eller meldingsapper, er enheter med doble skjermer mer et innfall enn en reell nødvendighet, så valget om å fokusere på dem er rent personlig.
Smarttelefoner med doble skjermer og sammenleggbare skjermer kan bli den mest interessante innovasjonen i sektoren, men bare hvis prisene faller: gitt hvor vanskelig det er å lage en skjerm som bøyer seg, kostnadene er fortsatt alt for høye til å påvirke salget av tradisjonelle smarttelefoner med bare én skjerm.

3) Kjøpeguide

Etter å ha sett teknologien bak enheter med to skjermer, vil vi i dette kapittelet finne alle beste modellene du kan kjøpe på Amazonfor mange den beste plattformen å kjøpe på, også takket være dens effektivitet returrett (som ikke bør undervurderes med en enhet som dette, da du kanskje ikke liker den).

Samsung Galaxy Z Flip

Den beste sammenleggbare smarttelefonen er uten tvil Samsung Galaxy Z Flip4det sanne referansepunktet i sektoren takket være den sammenleggbare 6,7-tommers dynamiske AMOLED 2X-skjermen, 1,9-tommers Super AMOLED sekundærskjerm, Snapdragon 8 Plus Gen 1-prosessor, 8 GB RAM, 256 GB internminne, doble bakkameraer , selfiekamera foran, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, støtte for 5G-nettverk, 3700 mAh batteri, hurtiglading og Android 12 operativsystem.

Hvis vi ønsker å lagre noe, kan vi også se Samsung Galaxy Z Flip3tilgjengelig med lignende funksjoner og en langvarig sammenleggbar skjerm.

Samsung Galaxy Z Fold

Også fra Samsung er det mulig å få tak i en sammenleggbar telefon av høy kvalitet: vi snakker om Samsung Galaxy Z Fold4som kan skryte av en 6,2-tommers og 7,6-tommers dobbel sammenleggbar dynamisk AMOLED 2X-skjerm, Snapdragon 8 Plus Gen 1-prosessor, 12 GB RAM, 512 GB internminne, Gorilla Glass Victus Plus-glassbeskyttelse, 50 MP trippelt bakkamera, støtte for 5G-nettverk, Wi-Fi 6E, USB Type-C 3.2-port, 4400 mAh batteri og Android 12 operativsystem.

Igjen for de som ønsker å spare penger er det også den forrige modellen, nemlig Samsung Galaxy Z Fold3 5Get utmerket alternativ for de som ønsker en moderne og motstandsdyktig sammenleggbar telefon.

Huawei Mate Xs 2

Huawei prøver å bryte Samsungs dominans innen sammenleggbare telefoner litt, takket være dens Huawei Mate Xs 2.

Denne smarttelefonen/nettbrettet har en 7,8-tommers fleksibel OLED-hovedskjerm, en 6,5-tommers OLED-sekundærskjerm, Snapdragon 888-prosessor, 8 GB RAM, 512 GB internminne, 50 MP trippelt bakkamera, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 , støtte for hurtiglading, 4600 mAh batteri og HarmonyOS 2.0 operativsystem (Huawei proprietær).

Konklusjoner

Sammenleggbare telefoner kan betraktes som trenden for øyeblikket, med Samsung som regjerer med ulike modeller å velge mellom. Hovedproblemet med disse telefonene er holdbarheten til den sammenleggbare skjermen: risikoen for skade fra bøyning er høy, så det anbefales å være klar til å bytte ut glasset i tilfelle problemer ved telefonens foldepunkt.

Hvis vi ønsker å fokusere på kraftige smarttelefoner mens vi bruker riktig beløp, foreslår vi at du leser våre guider Topp 10 Android-mobiltelefoner å kjøpe i dag.

Index
 1. 1) Funksjoner til sammenleggbare smarttelefoner
 2. 2) Fordeler med en enhet med dobbel skjerm
 3. 3) Kjøpeguide
  1. Samsung Galaxy Z Flip
  2. Samsung Galaxy Z Fold
  3. Huawei Mate Xs 2
  4. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up