Tegn på at skjermkortet er i ferd med å svikte eller gammelt å erstatte

La oss sammen finne symptomene for å forstå om skjermkortet vårt er i ferd med å gå i stykker eller ikke lenger er tilstrekkelig for spill

PC-skjermkortet er en svært viktig komponent for de som bruker datamaskinen på jobb eller til spilling, da det gir maskinvareakselerasjon for svært tunge programmer eller for riktig start av videospill. Som enhver komponent på PC-en, kan skjermkortet også bli skadet eller by på problemer som kan kompromittere den riktige funksjonen til programmer eller applikasjoner.

I den følgende guiden vil vi demonstrere hvordan forstå skjermkortet er i ferd med å gå i stykker eller er gammeltsom viser deg alle de tegnene eller symptomene som forutsier den forestående feilen på kortet eller tydelig indikerer at tiden er inne for å erstatte det.

1) Utseende av linjer på skjermen

Det første symptomet på en forestående skjermkortfeil er i de fleste tilfeller en Grafisk feil med jevne linjer på skjermen. Mens vi kjører et spill eller et tungt program ser vi merkelige vertikale eller horisontale linjer vises, hele skjermen (eller bare deler av den) begynner å blinke rasende eller fargene i appen er helt av.

Hvis feilene oppstår sjelden eller det er første gang vi ser dem, er det bedre å slå av alt og la situasjonen kjøle seg ned: vi må ikke undervurdere effekten av sommervarme eller overdreven varme på de delikate interne komponentene på PC-en, spesielt hvis vi ikke har utført en konstant vedlikehold fra støv.

Hvis feilene dukker opp ofte og ikke forsvinner selv i et rom ved en akseptabel temperatur, har skjermkortet (eller noen av dets komponenter) nesten helt sikkert brent ut, og må byttes ut.

2) Spill går sakte, med lave rammer

Et avgjørende symptom for å forstå om kortet er gammelt er bildefrekvensverdi oppnådd av et gitt spill.

Bildehastigheter eller FPS er bildene som genereres på ett sekund av skjermkortet og vises på skjermen: For det menneskelige øyet er ethvert spill ganske flytende hvis det overstiger 30 FPS og er veldig flytende hvis det når eller overstiger 60 FPS.

Hvis vi starter et nytt spill og skjermkortet vårt når minst 30 FPS med grunnleggende innstillinger (uten å berøre videoparameterne), har vi fortsatt et anstendig skjermkort å spille; hvis i stedet vi sliter med å nå 30 FPS selv med grafikkinnstillinger på minimumer det på tide å bytte skjermkort til et nyere.

Sjelden kan et fall i bildefrekvens være assosiert med et sammenbrudd av skjermkortet, men det er fortsatt tilrådelig å holde situasjonen under kontroll: kontinuerlige kraftige fall i bildefrekvenser (fra 60 FPS til 15 FPS for eksempel) kan være opptakten til utseendet til grafiske feil.

3) Windows feilskjermer

Ofte er et av de første symptomene på skjermkortfeil utseendet til en feilskjerm (eller BSOD) på Windows. Analyserer kilden til feilen vi kan finne ut om det er knyttet til skjermkortet eller dets drivere.

Feil knyttet til skjermkortet og dets drivere er kjent av følgende strenger:

 • VIDEO_TDR_FAILIURE
 • VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL
 • IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
 • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
 • KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Hvis vi får denne typen feil mer enn én gang, er det verdt det avinstaller videodriveren fullstendig og fortsett med installasjonen av oppdatert driverversjonfor å prøve å løse det fra et programvaresynspunkt.

Hvis problemet vedvarer, er det på tide å bytte skjermkort, siden det nå er skadet til det punktet at det alltid krasjer Windows.

4) Krasj av spill og tunge programmer

Et spill eller program som krasjer bør ikke umiddelbart få deg til å tenke på en feil eller et problem med skjermkortet: en krasj kan alltid skje nå og da, det er ikke umiddelbart et symptom på et kort som må kastes! Problemet oppstår hvis krasjet er kontinuerlig og hindrer spillet eller programmet i å starte riktig.

I dette nøyaktige scenariet anbefaler vi at du installerer alle komponenter som kreves for moderne videospillAv oppdater Windows til den siste tilgjengelige utgaven, oppdater alle driverne på PC-en og prøv til slutt å starte spillet eller programmet som hadde problemet.

Hvis videospillet ikke fungerer slik heller, la oss sørge for at vi respekterer minimumskrav for å kjøre spillene; hvis vi fullt ut overholder kravene, er skjermkortet sannsynligvis gammelt, har et problem eller har gått i stykker, selv uten å vise grafiske feil.

5) Windows viser ikke alle grafiske effekter

Windows krever en liten mengde maskinvareakselerasjon for å håndtere de grafiske effektene av systemvinduer, ikoner og menyer. Vanligvis tar prosessoren seg av denne typen effekt, men hvis vi har installert et dedikert skjermkort, vil sistnevnte også ta seg av Windows-effektene.

Hvis vi plutselig legger merke til at Windows-vinduer og -menyer har et litt retro-utseende og ikke har noen grafiske effekter, har skjermkortet sannsynligvis sluttet å fungere og Windows har som en forholdsregel startet redusert grafikkmodus.

For å verifisere riktig funksjon av skjermkortet for Windows-effekter, åpne Innstillinger-appen, la oss gå til Tilpasning -> Temaer og velg et av de grunnleggende temaene med aktive effekter (for eksempel Windows Clear).

Hvis effektene ikke er aktivert, åpne Start-menyen og skriv Se avanserte systeminnstillingertrykker vi på knappen Innstillinger under seksjonen Opptreden og sett en hake på varen Juster for å få det beste utseendet. Windows-grafikkeffekter skal nå være oppe og kjøre, så lenge skjermkortet ditt ikke er ødelagt eller skadet.

6) Videoer på nettet virker rykkete

De som ikke bruker PC-en til å spille vil neppe kunne legge merke til brudd eller skade på et moderne skjermkort, gitt at grafikkfeil kan dukke opp veldig sent (når situasjonen allerede er kompromittert).

De som bruker PC-en kun til å jobbe eller studere merker kanskje bare problemer når du spiller av videoer på nettet. Videoer lastet opp til YouTube eller lignende nettsteder bruker maskinvareakselerasjon for å forbedre grafikkytelsen og administrere FullHD eller høyere oppløsninger; hvis skjermkortet "sliter" vil videoene vises rykkvis eller vise grønne eller intermitterende striper, et tydelig tegn på et problem med grafikkkomponenten til PC-en.

Før vi avviser skjermkortet som dødt eller gammelt, kan vi prøve å løse problemet som vist i veiledningene Jerky video: hvordan fikse det Og hva du skal gjøre hvis nettleseren din er treg til å laste inn sider.

Hvis dette ikke løser problemet, må skjermkortet skiftes ut; når det gjelder bærbare datamaskiner, må vi nødvendigvis velge en ny bærbar PC, gitt at skjermkortet i de fleste tilfeller er loddet på hovedkortet.

Konklusjoner

Det som er beskrevet er resultatet av et problem som jeg faktisk hadde på PC-en min, som en dag plutselig slo seg av og så viste, når jeg skrudde den på, en veldig forvirrende skjerm og et skrivebord fullt av vertikale striper. Etter å ha prøvd å se om det var feilen til videodriverne eller skjermen, var alt jeg kunne gjøre å bytte skjermkort og kjøpe et nytt.

Hvis vi hadde gjort det skjermkort overklokking og vi legger merke til utseendet på artefakter eller feil, vil det helt klart være på tide å angre alle endringer før kortet går helt i stykker.

Et eldre skjermkort vil vise lave bildefrekvenser på nye spillmen det kan også hindre spillet i å starte (med kontinuerlige krasj) eller bremse riktig avspilling av videoer på nettet eller kjøring av 3D-programmer.

For mer informasjon kan vi lese våre guider på Optimale konfigurasjoner for NVIDIA- og AMD-grafikkort Det er på som betyr grafikkinnstillinger for videospill og skjermkort.

Index
 1. 1) Utseende av linjer på skjermen
 2. 2) Spill går sakte, med lave rammer
 3. 3) Windows feilskjermer
 4. 4) Krasj av spill og tunge programmer
 5. 5) Windows viser ikke alle grafiske effekter
 6. 6) Videoer på nettet virker rykkete
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up