Tell ord, tegn, sider, linjer og avsnitt i en tekst

Hvordan ordtelling fungerer i Word og LibreOffice og hvordan telle antall ord, tegn, linjer, avsnitt og sider

Å telle ordene og tegnene i et dokument er en funksjon som finnes i nesten alle tekstredigerere og kan vise seg å være spesielt nyttig for de som har et minimumsordmål å nå for å skrive eller å vite lengden på den skrevne teksten frem til det øyeblikket.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan telle ord, tegn, sider, linjer og avsnitt i en tekstbruker bare gratis programmer, apper eller nettsteder (som et gyldig alternativ til Word, som integrerer en ordteller, men som kun er tilgjengelig mot en avgift).

LES OGSÅ -> Søk og erstatt tekst og ord på mange filer eller dokumenter samtidig

1) Tell ord, tegn og setninger i Word

Selv om Microsoft Word Det er verdt å betale bli kjent med ordtelleverktøyetslik at du umiddelbart kan telle antall tegn, ord og setninger i en tekst.

For å bruke funksjonen, åpne et hvilket som helst dokument med Word og flytt blikket nederst til venstre på ordtelleren; for også å finne linjene, avsnittene og tegnene, trykk på ordindikatoren, for å umiddelbart vise all informasjon om den faktiske lengden på teksten.
«Ordtelling" åpner en popup med antall sider, ord, tegn med eller uten mellomrom, linjer og avsnitt.
Merk at antall sider og ord skrevet på dokumentet også er synlig nederst i Word-vinduet.
Antall sider er synlig på statuslinjen nederst når du viser dokumentet i "Utskriftsoppsett"eller"Utkast" .(ved å bruke "-fanenUtsikt").
Hvis du ikke ser antall sider og ord i statuslinjen, høyreklikker du på statuslinjen og velger elementene du vil se fra hurtigmenyen.
Herfra kan du også se linjenummeret der markøren er plassert.

2) Tell ord, tegn og setninger i Google Docs

Et første gyldig gratis alternativ til Word for telling av ord, tegn, sider, linjer og avsnitt Og google Dokumentertilgjengelig direkte fra nettstedet eller fra dedikerte apper for Android og for iPhone/iPad.

For å få ordtellingen skriver vi dokumentet direkte fra denne editoren eller laster opp et hvilket som helst allerede skrevet dokument, og passer på å konvertere det til et format som er kompatibelt med Google Docs (for å unngå formateringsfeil).

Etter å ha åpnet dokumentet på Google Docs trykker vi CTRL+SHIFT+C på tastaturet for å åpne tegn-, ord- og avsnittstelleren; alternativt kan vi åpne tellevinduet ved å trykke på menyen Instrumenter og trykker opp Ordtelling.

3) Tell ord, tegn og setninger i LibreOffice

En annen gyldig metode for telle ordene og tegnene i dokumentet vårt innebærer bruk av LibreOfficeden gratis og åpen kildekode-kontorpakken som kan brukes på både Windows og Mac.

Alt vi trenger å gjøre for å telle ordene eller tegnene er å åpne appen LibreOffice Writer og begynn å skrive dokumentet i denne editoren; alternativt kan vi også trykke øverst til venstre Åpen fil og åpne et hvilket som helst kompatibelt dokument.

Også her er ord- og sidetall synlig nederst på statuslinjen, også med antall tegn. For å se mer statistikk, bare åpne menyen Instrumenter og så Ordtelling.

Med dokumentet åpent i LibreOffice Writer kan vi umiddelbart se ordene og tegnene i den nederste linjen; ved å trykke på den tilsvarende delen av søylen åpnes hele tellevinduet, komplett med et antall ord eller setninger med og uten mellomrom.
Antall linjer og sider kan variere avhengig av flere faktorerfor eksempel dokumentmarger, skriftstørrelse og avsnittsavstand.
Hvis du for eksempel bruker en mindre skrift, blir det færre linjer og sider i dokumentet.

4) Tell ord, tegn og setninger på smarttelefoner og nettbrett

For å telle ord og tegn på en telefon eller nettbrett kan vi stole på noen apper laget for dette formålet og kan lastes ned gratis.

På Android kan vi prøve appen WordCounter, i stand til å vise i sanntid tegnene, ordene, setningene og avsnittene i teksten skrevet manuelt i redigeringsprogrammet; om nødvendig kan vi også åpne tekstfiler for å se ordene som finnes, samt se annen nyttig informasjon om å skrive teksten.

For iPhone og iPad kan vi bruke appen Ordtellerverktøy, designet for å umiddelbart vise ordene, tegnene og setningene skrevet i redaktøren eller kopiert fra et annet dokument. Det særegne med denne appen er integrasjon med Apples Del-meny: bare velg litt tekst fra en hvilken som helst app eller tekstredigerer, trykk på Del-knappen og velg hurtigoppføringen Countwords.

5) Tell ord, tegn og setninger på nett

Hvis vi ønsker å telle ordene, tegnene, linjene og avsnittene uten programmer kan vi enten bruke Google Docs (som sett for noen kapitler siden) eller bruke nettsteder for antall ord som er tilgjengelige med alle nettlesere.

Det beste nettstedet for ordtelling er WordCountersom har en komplett editor hvor du kan skrive eller lime inn tekst og hvor du kan hente ut detaljert informasjon om ord, tegn, setninger, avsnitt, lesenivå, lesetid og dikteringstid.

Andre nettsteder som vi kan bruke til formålet er wordcounter.io Og prepostseo.comsom presenterer enklere og mer umiddelbare grensesnitt for umiddelbart å telle ord og tegn.

Konklusjoner

Med verktøyene foreslått ovenfor vil vi endelig kunne telle ord, tegn, sider, linjer og avsnitt i en tekst på hvilken som helst PC eller på hvilken som helst enhet (selv mobil).

Antall linjer og sider kan variere avhengig av flere faktorer, for eksempel dokumentmarger, skriftstørrelse og avsnittsavstand. Hvis du for eksempel bruker en mindre skrift, blir det færre linjer og sider i dokumentet.

Skriveren kan også endre skriftgjengivelsen, endre antall linjer og sider i dokumentet etter at du har skrevet det ut. Det er også viktig å ta hensyn til skjult tekst i Word som kan påvirke antall linjer i Ordtelling.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du bruker Microsoft Word profesjonelt og raskt med 5 nyttige funksjoner og på rask skrivetest: 10 nettsteder å skrive.

Index
  1. 1) Tell ord, tegn og setninger i Word
  2. 2) Tell ord, tegn og setninger i Google Docs
  3. 3) Tell ord, tegn og setninger i LibreOffice
  4. 4) Tell ord, tegn og setninger på smarttelefoner og nettbrett
  5. 5) Tell ord, tegn og setninger på nett
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up