Tildel mer minne til et PC-spill

Kjører spillene våre for sakte på PC? La oss sammen se hvordan vi kan dedikere mer RAM-minne til tyngre spill som bruker mye grafikkressurser

Når vi spiller på PC-en er det nødvendig at en stor del av RAM-en på datamaskinen er dedikert til spillet, enda mer hvis tittelen har blitt utgitt nylig (dvs. den krever en høyere mengde RAM enn spill som er noen få år gammel).

For å unngå ytelsesfall eller hakking under spillet kan vi bruke noen enkle triks for Windows eller noen programmer som kan allokere eller dedikere mer RAM til et PC-spill.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan øke RAM for et enkelt spillsom handler både fra innstillingene gitt av Windows 11 og ved å laste ned noen programmer designet for å øke hastigheten på spill og tildele mer RAM-minne til videospill.

1) Bruk Windows-innstillinger for spill

På Windows 11 kan vi dedikere mer RAM-minne til et spill ved å trykke på tastene VINN+I på tastaturet, åpne menyen Spillved å klikke på Spillemodus og aktivere bryteren ved siden av elementet Spillemodus.

Utover denne enkle modifikasjonen kan vi tildele mer RAM-minne ved å starte spillet vi spiller, minimere det, trykke CTRL+SHIFT+ESC på tastaturet, høyreklikk på spillprosessen og velg Gå til detaljer.

I den nye skjermen høyreklikker vi igjen på ".exe"-prosessen med navnet på videospillet (det skal være uthevet), ta oss til menyen Sett prioritet og vi velger stemmen Høy å øke ressursene som okkuperes av spill, inkludert RAM (som vil bli brukt av spillet med høy prioritet sammenlignet med andre aktive prosesser med lavere prioritet).

Hvis vi derimot ønsket å dedikere enda mer videominne til spillet, åpner vi Windows-innstillingene igjen og tar oss med på veien System -> Skjerm -> Grafikktrykker vi på knappen Bla gjennom (tilstede under seksjonen Egendefinerte appalternativer), la oss gå til banen til spillets kjørbare, legg spillet til den tilpassede listen, velg spillet, trykk på Alternativer-knappen og aktiver elementet Høy ytelse.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du bruker spillmodus for å øke ytelsen til programmer og spill kom igjen hvordan øke prioriteringen av prosesser for å øke CPU-ytelsen.

2) Bruk Game Fire

Hvis Windows-innstillingene ikke er tilstrekkelige til å tildele mer minne til det valgte spillet, kan vi prøve programmet Spill Branntilgjengelig for gratis nedlasting for alle versjoner av Windows.

For å dedikere mer RAM til spillet, er alt vi trenger å gjøre å åpne Game Fire-appen på vår spill-PC, trykk på AddGamevelg den kjørbare spillet og trykk ned på når den er lagt til i appgrensesnittet Slå på spillmodusfor å aktivere den dedikerte spillmodusen.

Alternativt kan vi automatisk legge til alle spillene på PC-en ved å trykke Skann etter spillvent til skanningen er ferdig og trykk deretter på Slå på spillmodus for å umiddelbart tildele mer RAM-minne til spillene i listen.

3) Bruk Wise Game Booster

Et annet gyldig program for å dedikere mer RAM-minne til PC-spill er Wise Game Boosterblant de beste valgene for de som ønsker å øke hastigheten på spill på Windows.

Etter å ha lastet ned programmet, la oss starte det på spilldatamaskinen vår og trykke på øverst Legg til spillvelg den kjørbare spillet og, når den er lagt til i grensesnittet, trykk på knappen nederst Optimaliser alle for å optimalisere PC-en og tildele enda mer RAM.

Som allerede sett for forrige applikasjon, er det mulig å legge til alle spillene som er lastet ned til datamaskinen ved å trykke på knappen øverst Søk etter spill og venter på at skanningen skal fullføres.

4) Bruk Razer Cortex

Blant de beste programmene for å optimalisere ressursene som skal tildeles et spill finner vi Razer Cortextilgjengelig for gratis nedlasting på Windows.

Den aktuelle appen lar deg skanne og legge til spillene på PC-en din og, gjennom en spesiell kunstig intelligens, optimalisere datamaskinens ytelse basert på typen spill: for å fortsette, alt vi trenger å gjøre er å åpne delen dedikert til spillforsterkeren, velg favorittspillet og trykk på Optimaliser nå for å optimalisere den.

Også innenfor Razer Cortex finner vi også en boostingsmodus for systemetdedikert til PC-ressurser: dette kan brukes både til spill og for å starte spesielt tunge programmer, noe som gir raskere oppstart av datamaskinen og lansering av favorittprogrammer.

5) Bruk Smart Game Booster

Smart Game Booster er et PC-spilloptimaliseringsprogram tilgjengelig gratis på Steam, den mest kjente videospillplattformen i verden.

Etter å ha åpnet Steam, se etter dette programmet og trykk på Installere for å installere den på vår PC. Etter installasjonen kan vi dra nytte av modusen Øke av appen for å øke hastigheten på ethvert spill og tildele mye mer minne; hvis vi bare vil øke hastigheten på noen spill, trykker du bare på +-ikonet og legger til kjørbaren til spillet for å få fart.

Blant de sekundære funksjonene er ytelsesevalueringssystemsom lar oss forstå om vi kan starte et bestemt spill basert på maskinvaren vi har tilgjengelig.

Konklusjoner

Med rådene gitt i denne veiledningen vil vi kunne allokere eller dedikere mer RAM til et PC-spillved å bruke innstillingene som allerede er gitt av Windows eller hjelpe oss med noen små programmer dedikert til å optimalisere ressursene som er allokert til spill.

Personlig anbefaler jeg deg å prøv Smart Game Booster og Game Fire nåden enkleste å bruke, men fortsatt veldig effektiv for å frigjøre RAM-minne som er okkupert av andre prosesser og programmer.

Fortsatt om temaet PC-ytelse kan vi lese guidene våre om hva du skal gjøre hvis spill hakker på PC og på optimale konfigurasjoner for NVIDIA- og AMD-grafikkort.

Hvis RAM er for lite til å spille kan vi også lese artiklene våre om typer datamaskin RAM kom igjen hvordan øke RAM og legge til nytt minne til PC-en.

Index
  1. 1) Bruk Windows-innstillinger for spill
  2. 2) Bruk Game Fire
  3. 3) Bruk Wise Game Booster
  4. 4) Bruk Razer Cortex
  5. 5) Bruk Smart Game Booster
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up