Tilpass oppgavelinjen i Windows 11 og 10

hvordan tilpasse oppgavelinjen i Windows 10 og Windows 11, endre utseende, ikoner, hurtigstart og startmenyer

Windows-oppgavelinjen er referansepunktet for alle som bruker PC-en, siden vi på den finner ikonene til de aktive programmene, ikonene til favorittprogrammene (festet for å være klare til bruk), Start-menyen, systemområdet og ekstra Windows-funksjonsikoner (som søkefeltet og multi-skrivebordsbehandling).

Denne baren har etter hvert blitt vanskeligere og vanskeligere å tilpassespesielt på Windows 11: Microsofts valg har brakt oppgavelinjen mot standardisering, noe som gjør alle stolpene identiske (med minimale marginer for tilpasning).

I den følgende guiden vil vi vise deg hva kan vi fortsatt gjøre for å tilpasse oppgavelinjen i Windows 11 og 10som viser deg hva du skal gjøre for å virkelig tilpasse baren og gjøre den unik med tillegg av noen eksterne programmer.

LES OGSÅ: Beste Windows-oppgavelinjetriks

1) Flytt linjen eller ikonene på linjen

Den enkleste endringen vi kan gjøre på Windows innebærer å flytte ikonene på linjen fra midten til venstre (på Windows 11) eller å flytte hele oppgavelinjen (alternativet kun tilgjengelig på Windows 10).

På Windows 11 kan vi flytte posisjonen til ikonene ved å høyreklikke på oppgavelinjen, klikke på Innstillinger for oppgavelinjeutvid menyen for oppgavelinjeatferd og gjør ditt valg i rullegardinmenyen Oppgavelinjejusteringvelge I midten eller Til venstre.

På Windows 10 kan vi i stedet flytte linjen til en hvilken som helst annen side av skjermen: for å fortsette høyreklikker vi på oppgavelinjen, klikker på Innstillinger for oppgavelinje og velg hvor du vil plassere linjen i rullegardinmenyen Plassering av oppgavelinjen på skjermen.

Det kan det fortsatt flytt oppgavelinjen til siden i Windows 11men ikke via standardinnstillingene.
Når det gjelder Windows 10, er det mulig i stedet sentrer ikonene på skrivebordslinjen som i Windows 11.

2) Endre fargen på stolpen

Oppgavelinjen får en lys eller mørk farge basert på det aktive temaet på Windows, men vi kan også bestemme oss for å opprettholde en ensartet farge uavhengig av hvilket tema som brukes.

For å endre fargen på oppgavelinjen på Windows 11 trykker vi VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen Tilpasning -> Fargervelger vi stemmen Personlig tilpasset i rullegardinmenyen ved siden av Velg modus og velg alternativet Klar eller Mørk ved siden av oppføringen Velg standard Windows-modus.

På Windows 10 kan vi endre fargen på linjen ved å ta oss til banen Innstillinger -> Tilpasning -> Fargerinnstilling til Personlig tilpasset under stemmen Velg din farge og kryss av for alternativene Klar eller Mørk under Velg standard Windows-modus-delen.

For mer informasjon kan vi lese artikkelen vår om hvordan aktivere mørk modus på Windows 10 og 11.
Du kan også gjør oppgavelinjen gjennomsiktigdog med et tilleggsprogram.

3) Tilpass Start-menyen

Windows Start-menyen kan også tilpasses, tilpasses behovene til enhver bruker og viser bare appene eller delene vi foretrekker å ha under kontroll.

For å tilpasse Windows 11 Start-menyen riktig la oss gå på reisen Innstillinger -> Tilpasning -> Startvelg oppsettet fra de som er vist ovenfor og aktiver (eller deaktiver) elementene som er tilstede for å vise nylig lagt til apper, for å vise nylig åpnede elementer eller for å se noen brukermapper.

På Windows 10 prosedyren for å tilpasse Start det er litt mer komplekst, gitt tilstedeværelsen av apper og appbokser: for å starte, la oss ta oss langs stien Innstillinger -> Tilpasning -> Start og vi aktiverer (eller deaktiverer) funksjonene vi ikke liker eller som ikke interesserer oss; etter disse foreløpige endringene åpner vi Start-menyen og høyreklikker på boksene vi vil fjerne og bruke elementet Fjern fra Startdra i stedet appene og funksjonene vi ønsker skal vises i sidepanelet (vi kan også veldig godt fjerne alle ikonene og endre størrelsen på Starten til å være helt lik den du ser på Windows 7).

Vi anbefaler at du leser våre guider for å tilpasse Start-menyen hvordan endre Start-menyen i Windows 11 kom igjen hvordan endre Windows 10 Start-menyen.

Som sett kan det også gjøres bringe tilbake Windows 7-startmenyen til Windows 11 og Windows 10takket være et enkelt gratis program.

4) Legg til widgets

På Windows 11 er den mest åpenbare tilpasningen legge til widget-ikonet nederst til venstre, hvor Start-menyen vanligvis er plassert; denne widgeten viser gjeldende vær, men også aksjer på aksjemarkedet, dagens nyheter og annen nyttig informasjon.

For å aktivere eller tilpasse widget-ikonet på Windows 11, la oss ta veien Innstillinger -> Tilpasning -> Oppgavelinje og aktiver bryteren ved siden av elementet Widgets; nå som widgetene er aktive, trykk på ikonet nederst til venstre og velg hvilken widget du vil bruke: vi vil umiddelbart se ikonet tilpasse seg widgetene som vi allerede har aktivert (vi kan også fikse dem ved å trykke på de tre prikkene på øverst til høyre i widgeten og trykk på Legg til widgets) eller som vi har holdt på den dedikerte skjermen.

I en annen artikkel, den komplette veiledningen for slå Vær og nyheter på eller av på oppgavelinjen.

Det er ingen widgets på Windows 10, men vi kan tilpasse de animerte flisene i Start-menyen, for eksempel legge til værappen som vist i veiledningen for endre Start-menyen med widgets.

Hvis vi i stedet ønsker å legge til widgets på skrivebordet (som på Windows 7), inviterer vi deg til å lese artikkelen vår om Windows-skrivebordswidget med informasjon og knapper.

5) Endre oppgavelinjen totalt

Vi liker ikke oppgavelinjen? Vi kan legge til en helt ny ved å bruke et program som RocketDocktilgjengelig for gratis nedlasting for Windows 11 og Windows 10.

Denne applikasjonen skjuler standard Windows-linjen og erstatter den med en Dock-stil-linje, som vist på Mac-er: vi kan dermed plassere programikonene nederst, velge hvilke aktive programmer som skal beholdes, skjule dokken med maksimerte programmer, flytte linjen på en av sidene av skjermen eller på toppen og mye mer.

Som alternative søknader for endre oppgavelinjen totalt Vi kan bruke StartAllBacksom endrer både Start-menyen og oppgavelinjens oppførsel, og gir brukeren muligheten til å endre hva som helst.

Om samme tema kan vi lese artiklene om beste programmer og triks for å tilpasse oppgavelinjen.

Konklusjoner

Windows-oppgavelinjen er veldig allsidig og praktisk å bruke, men det egner seg neppe godt til alles grafiske behov: fra dette synspunktet har Microsoft gradvis redusert mulighetene for tilpasning, begrenset seg til å tilby et minimum for å endre plasseringen av ikonene eller omslutte widgetene i en dedikert skjerm.

For å tilpasse Windows fullt ut i alle aspekter kan vi lese våre ai-guider beste programmene for å endre Windows-skrivebordet og ai beste programmene for å legge til visuelle effekter og grafikk endringer på Windows.

Index
  1. 1) Flytt linjen eller ikonene på linjen
  2. 2) Endre fargen på stolpen
  3. 3) Tilpass Start-menyen
  4. 4) Legg til widgets
  5. 5) Endre oppgavelinjen totalt
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up