Ting du bør unngå for å unngå å ødelegge den bærbare datamaskinen og få den til å vare

Den bærbare datamaskinen er en av de dyreste og samtidig også de mest skjøre elektroniske enhetene.

Når en bærbar PC går i stykker, er det et reelt problem fordi delene er vanskelige å reparere og utskifting av dem er ofte svært kostbart. Levetiden til en bærbar datamaskin avhenger absolutt av flaks, kvaliteten på modellen og fremfor alt måten den brukes på av eieren.

I denne artikkelen ser vi på dem ting du ikke bør gjøre for å unngå å ødelegge datamaskinenså fra få det til å vare så lenge som mulig etter kjøp (minst 5 år, hvis vi følger rådene nedenfor til punkt og prikke). Det er klart at vi ikke tar hensyn til fabrikkdefekte modeller: i så fall regjerer uflaksen, og vi må bare håpe at den går i stykker innen 2-års garantiperioden for produktet.

LES OGSÅ -> Hvordan velge den nye notatboken

1) Hold temperaturen under kontroll

Først må du Unngå å gjøre den bærbare datamaskinen om til en ovn! Alle datamaskiner genererer varme fordi det frigjøres mye energi fra komponentene.

På bærbare datamaskiner må viftene blåse luft utenfor fra noen åpninger som må stå fri, ellers vil temperaturen stige som i en lukket ovn, til det skader de elektroniske komponentene. Bærbare datamaskiner liker ikke å bli for varme, og faktisk slår de seg i noen tilfeller automatisk av hvis varmen blir for høy.

Det verste vi kan gjøre på en bærbar PC er blokker luftventilene, plassere den på et teppe, på et teppe eller på knærne våre. Problemet merkes mindre på bærbare datamaskiner uten vifte, men i dette tilfellet kan blokkering av luftventilene (alltid tilstede) føre til plutselig overoppheting.

For mer informasjon kan vi lese artiklene våre om hvordan kontrollere temperatur og varme i PC-en kom igjen hvordan avkjøle en varm bærbar datamaskin.

2) Unngå å riste datamaskinen

Det er underforstått at en bærbar PC, per definisjon, bæres rundt, i en ryggsekk eller bag, på jobb eller skole eller andre steder. Det er derfor vanskelig å unngå å riste datamaskinensom faktisk er designet for ikke å gå i stykker ved plutselige bevegelser (med mindre du faller i bakken).

Det som imidlertid skiller en motstandsdyktig bærbar datamaskin fra en mer skjør en er disken: alt endres hvis vi bruker en klassisk harddisk eller en SSD, solid state-stasjon. På datamaskiner med en tradisjonell harddisk som bruker bevegelige deler, bør man unngå å riste eller riste den når den er aktiv, dvs. når datamaskinen er slått på.

Generelt sett vil det absolutt gjøre susen å behandle den bærbare datamaskinen som om den var et barn, uten raske bevegelser.

3) Bruk en bærbar bag med polstring

En notatbok liker ikke å bli ristet, så for å koble tilbake til forrige punkt, du bør unngå å bære den på motorsykkelen eller bilen din uten at den er godt bundet i vesken eller ryggsekken. Å kjøpe en god ergonomisk og beskyttende veske er viktig for å holde datamaskinen din trygg mot støt eller plutselige bevegelser.

Dessverre er det billigere vesker som bare beskytter sidene og ikke toppen eller bunnen, noe som gjør datamaskinen sårbar for støt.

De beste notisbokvesker kan sees på Amazon, hvor du kan filtrere resultatene basert på skjermstørrelse.

4) Ta den bærbare PC-en ved skjermen, som et håndtak

Ta den bærbare datamaskinen fra skjermen det er den beste måten å bryte det på. Selv de dyreste og mest holdbare datamaskinene kan bukke under for dette tilsynelatende uskyldige misbruket.

Hvis den bærbare datamaskinen er lukket, den beste måten å ta den opp på er å holde den som en bok eller som et brettMen hvis den er åpen må du alltid ta den med to hender og ikke fra skjermen som kan bli skadet og som er festet til kroppen med ganske skjøre hengsler.

5) Vri kablene

Hvis kablene som er koblet til datamaskinen er bøyd på ekstreme måter, vil de bli skadet, spesielt strømledningen, som kan være en kostbar komponent å erstatte hvis den går i stykker. Dessuten er strømledningsfestet et stykke plast som er veldig lett å bryte når det bøyer seg tett inntil seg selv.

Oppsummert, ikke bare for å unngå plutselige brudd, men også for å få den bærbare datamaskinen til å vare lenge, er små forholdsregler nok.

Hvis vi virkelig vil være på den sikre siden, kan det være det Det er lurt å bruke en hjemmelader og en reiselader, for å ha en separat strømkilde og et reservemagasin i tilfelle en går i stykker; de beste bærbare ladere de kan sees direkte på Amazon.

6) La skjermen være slått av i vesken

En av de mest undervurderte feilene av bærbare brukere gjelder slå av skjermenspesielt når vi har den bærbare datamaskinen i vesken.

Selv med skjermen slått av, vil PC-en fortsette å fungere, genererer varme med komponentene: i dette scenariet er et smalt rom uten luft (for eksempel notisbokvesken) nok til å øke temperaturen og føre til blokkering på grunn av overoppheting eller sammenbrudd av den bærbare datamaskinen.

Av denne grunn anbefaler vi deg på det sterkeste bruk dvalemodus eller systemavslutning når du lukker skjermenfor å være sikker på at alle komponentene til PC-en er slått av og ikke genererer varme.

Om dette emnet kan vi lese våre guider om Slik bruker du hvilemodus og dvalemodus på PC-en kom igjen hvordan aktivere dvalemodus på Windows.

7) Feil USB-innsettingsretning

Den første komponenten som går i stykker på bærbare datamaskiner er nesten alltid en USB-port: Mange brukere setter inn USB-pinner feil, setter dem inn fra feil side og forårsaker dermed skade på kontaktene og den bærbare porten.

For å unngå å finne oss selv med en ubrukelig port, er en veldig enkel regel nok, gyldig på alle bærbare datamaskiner i omløp: sett inn flash-stasjonen eller den generiske USB-kontakten med kontakter nedover, spesielt på taster hvor det ikke er tydelig hvilken side som er oversiden og hvilken som er undersiden. For å forstå, se bare på eksemplene nedenfor:

Hvis vi virkelig er hinsides forløsning fra dette synspunktet, er det bedre å kjøpe en umiddelbart bærbar PC med USB Type-C-porter og kun bruk USB-C-pinnersom har fordelen av å kunne settes inn i hvilken som helst retning uten å bryte grepet.

Konklusjoner

En bærbar PC kan være veldig delikat å håndtere, men med rådene gitt ovenforeller vi kan få det til å vare lengeruansett formål (hvis vi bruker det til å jobbe, leke, studere eller surfe på Internett).

Siden hovedfienden til bærbare datamaskiner er varme, foreslår vi at du også leser våre guider om hvordan varme påvirker PC-ytelsen kom igjen Hvordan kontrollere og redusere strømforbruket til den bærbare datamaskinen.

Index
  1. 1) Hold temperaturen under kontroll
  2. 2) Unngå å riste datamaskinen
  3. 3) Bruk en bærbar bag med polstring
  4. 4) Ta den bærbare PC-en ved skjermen, som et håndtak
  5. 5) Vri kablene
  6. 6) La skjermen være slått av i vesken
  7. 7) Feil USB-innsettingsretning
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up