Topp 10 gratis programmer for eksternt skrivebord

De beste 10 gratis programmene for å koble eksternt til en datamaskin langveis fra, via internett eller nettverk, på eksternt skrivebord.

Å administrere datamaskinen langveisfra eller å kunne løse problemer på et familiemedlems eller venns PC uten å fysisk være der er mye enklere enn du tror, ​​og du trenger bare det riktige programmet. Det vi har til hensikt å lage er en bro over internett som kobler PC-en vår med en annen for å kontrollere den som om vi var foran den, på eksternt skrivebord.

Denne typen tilkobling har de mest varierte bruksområdene, for eksempel for å jobbe hjemmefra på kontor-PC, for å bruke dataprogrammer fra nettbrettet, for å fjernstyre PC-en fra mobiltelefonen, for å løse problemer på våre ansattes datamaskiner foreldre uten nødvendigvis å måtte gå til hjemmene deres og så videre.

For alt dette og enda mer er disse de mest brukte og beste gratis eksterne skrivebordsprogrammene å koble til en datamaskin på avstand.

LES OGSÅ -> Hvordan lage delte mapper uten å oppgi passord

1) Rask hjelp

På Windows 11 og Windows 10 kan vi dra nytte av appen Rask hjelp å kontrollere andre datamaskiner eksternt eller tillate ekstern tilgang til vår PC. For å dra nytte av det, er alt vi trenger å gjøre å laste ned Quick Assistance-appen fra Microsoft Store (hvis den ikke finnes på PC-en), åpne appen fra Windows Start-menyen og fortsett i henhold til våre behov:

 • Få hjelp: hvis vi trenger hjelp, skriv bare inn koden gitt av assistenten og trykk Send for å gi tilgang til det eksterne skrivebordet på datamaskinen vår.
 • Hjelp noen: vi kan selv bli assistenter for pålitelige personer ved å trykke på Hjelp noen-knappen og oppgi sikkerhetskoden til den som skal hjelpes (som da må legge den inn i Hurtighjelp-appen).

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan gi rask hjelp til en venns PC med Windows 10 og 11.

2) AnyDesk

En av de beste gratis programvarene for å fjernstyre ethvert skrivebord er AnyDesktilgjengelig gratis for Windows og Mac.

Gjennom hurtigkoder kan vi kontrollere alt som skjer på skrivebordet (komplett med fjernkontroll av tastatur og mus), starte programmet sammen med datamaskinen og programmere uovervåket tilgang (og dermed unngå å taste inn tilgangskoden hver gang).

Blant andre funksjoner finner vi lagre favoritter (å ha eksterne skrivebord for å kontrollere umiddelbart bare et klikk unna), valg av fjerntilgangsprofiler (for å begrense tilgangen til noen personer) og direkte tilgang til LAN-nettverket (uten å gå gjennom AnyDesk-servere).

3) Iperius-fjernkontroll

Iperius fjernkontroll er et annet eksternt skrivebordsprogram som ligner på TeamViewer, som kan brukes gratis i freeware-versjonen. Driften er helt automatisk og krever ingen spesielle konfigurasjonerdu trenger bare å installere Iperius på både den kontrollerende PC-en og den som skal kontrolleres og deretter angi tilkoblingskodene.

Vi har allerede snakket om dette programmet i vår guide til Iperius Remote, det beste alternativet til Teamviewer.

4) RustDesk

Hvis vi ser etter programvare for eksternt skrivebord helt gratis og åpen kildekode det beste valget er RustDesksom faktisk umiddelbart presenterer seg som det beste alternativet til TeamViewer for bedrifter eller for de som er lei av å se TeamViewer-advarsler eller blokkeringsmeldinger.

Dette programmet er enkel å sette opp på alle PC-er og Mac-erstøtter ende-til-ende-kryptering, samler ikke inn data om programbruk, respekterer brukerens personvern og er svært konfigurerbar både på klient- og serversiden, slik at vi kan kontrollere alle nødvendige PC-er eller la datamaskinen vår kontrolleres kun av pålitelige personer .

5) Teamviewer

Programmet Teamviewer det er det mest åpenbare valget når man snakker om fjernkontrollprogramvare, og er den mest kjente og mest brukte i verden.

Dette programmet kan installeres på Windows og Mac Det er gratis for personlig bruk. Ikke bare tilbyr TeamViewer funksjonalitet for eksternt skrivebord, men det lar deg også utføre filoverføring, fjernstart, veiledet assistanse og fjernarbeid i samarbeid med andre mennesker med skjermdeling.

Det fine med TeamViewer er at alle funksjonene er gratis og gratis, og fremfor alt det Den installeres raskt og enkelt, uten noen konfigurasjon å gjøre. Dette programmet fungerer bra uten å måtte gjøre konfigurasjonsendringer på PCen, brannmuren, ruteren viser ofte advarsler om feil bruk og den kan ikke brukes for lenge gratis (med straff for å blokkere fjerntilkoblingen).

Vi så i en annen artikkel hvordan du bruker TeamViewer godt.

6) Splashtop

Splashtop Det ligner på TeamViewer, støtter Windows, Mac OS

Som et program har det noe mer potensial, og lar deg også gjøre det lytte til lyd- og videostrømming av multimedieinnhold fra én datamaskin på en annen eksternt. Splashtop er et utmerket verktøy for å se datafilmer på nettbrettet ditt, uten å overføre dem, i streaming.

Splashtop er svært optimalisert for bruk på nettbrett og smarttelefoner, og faktisk var det allerede nevnt i innlegget om hvordan Prøv Windows 10 eller Windows 11 på et nettbrett eller iPad. Det ville derfor vært perfekt hvis det ikke var for at Splashtop ikke er helt gratis som Teamviewer når det brukes som eksternt skrivebord.

7) Chrome Remote Desktop

Chrome Eksternt skrivebord det er appen integrert i Google Chrome-nettleserenpå Windows PC og Mac, som lar deg koble til via eksternt skrivebord til en hvilken som helst annen datamaskin der Chrome alltid er installert, er det viktige å bruke Chrome Remote Desktop-applikasjonen, helt gratis, for personlig og kommersiell bruk.

Om funksjonene og hvordan du bruker eksternt skrivebord i Google Chrome for å kontrollere en annen PC via internett du kan se den tilknyttede guiden.

Selv om det er veldig enkelt å bruke, kommer Chrome Remote Desktop med noen få tilleggsfunksjoner.

8) Microsoft Remote Desktop (RDP)

Microsofts RDP-protokoll bruker eksisterende teknologier i Windows for å aktivere Eksterne administratorer for å koble til fra hvor som helst. Det er mer en annonseløsning forretningsbrukfor å koble eksternt til servere eller datamaskiner uten å måtte gå dit fysisk.

Problemet er at disse løsningene fungerer godt i et internt nettverk av PC-er av samme type (Windows eller Mac). For å bruke eksternt skrivebord via internett, kreves en ikke-triviell konfigurasjon på ruteren, portvideresending og sikkerhetsinnstillinger.

Microsoft har gitt utOffisiell RDC ekstern skrivebordsapp for Android og iOS. For å lære mer kan vi også lese veiledningen om hvordan Slå på, bruk og slå av datamaskinen fra smarttelefonen.

9) VNC

VNC eller Virtual Network Computing er ikke et spesifikt program, men mer ett åpen kildekode-plattform, av alle. Avhengig av klientprogramvaren og VNC-serveren du bruker, kan du ha mer eller mindre funksjonalitet og forskjellige konfigurasjoner.

Den "offisielle" VNC-programvaren er RealVNC som finnes for Windows, OS Den andre veldig populære klienten hvis operasjon vi også har forklart er TightVNC for å dele skrivebordet ditt eksternthelt gratis, åpen kildekode.

VNC er ikke så vanskelig å sette opp, men det er det absolutt Det er ikke løsningen for allejeg også fordi det også krever åpning av porter på ruteren for å få den til å fungere via Internett. Fordelen med VNC er at dataene er fullstendig under din kontroll, de går ikke gjennom andres nettverk og det er ingen proprietære tjenester å abonnere på.

10) Aspia

Aspia er en flott programvare for eksternt skrivebord gratis og åpen kildekode for Windows PC, et ideelt alternativ til TeamViewer. Takket være Fast Connect-alternativet lar deg få tilgang til et eksternt skrivebord på sekunder ved å angi IP-en til datamaskinen som skal kobles til og veldig enkelt, selv i visningsmodus.

Du kan også overføre filer mellom tilkoblede PC-er. For å bruke denne programvaren må du laste ned og installere vertsapplikasjonen på en PC du vil kontrollere, deretter konsollapplikasjonen på PCen du vil ha tilgang fra.

Konklusjoner

Vi finner mange programmer for det eksterne skrivebordet, men bare få har nyttige funksjoner for ubegrenset gratis bruk. De beste applikasjonene vi prøvde er absolutt AnyDesk og RustDesk, men de som bare vil ha et eksternt program for PC-hjelp kan bruke Windows Quick Assistance for å sjekke eller få sjekket datamaskinen sin gratis og uten grenser.

For mer informasjon kan vi lese guidene våre beste fjernkontrollapper for PC og Mac fra Android og iPhone, via internett.

Index
 1. 1) Rask hjelp
 2. 2) AnyDesk
 3. 3) Iperius-fjernkontroll
 4. 4) RustDesk
 5. 5) Teamviewer
 6. 6) Splashtop
 7. 7) Chrome Remote Desktop
 8. 8) Microsoft Remote Desktop (RDP)
 9. 9) VNC
 10. 10) Aspia
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up