Triks for en profesjonell Powerpoint-presentasjon

Veiledning og nyttige råd for de som skal lage Powerpoint-presentasjoner for å lage profesjonelle lysbilder som er vakre å se på

Microsoft PowerPoint det er programmet som har blitt standarden i selskaper over hele verden for å lage produkt- eller prosjektpresentasjoner ved hjelp av lysbilder.

På arbeidsplassen brukes den i alle typer virksomheter, av fagfolk på høyt nivå, av ansatte på kommersielle kontorer, av prosjektledere, av produktledere, av ansatte i markedsføring, salg og reklame, av forretningskonsulenter og så videre. på skoler og universiteter har det blitt verktøyet for å skrive illustrerte essays og for å presentere gruppearbeid.

Nøkkelen til suksessen er i enkelhet i bruk, i den grafiske kraften og i å kunne oppsummere hovedpunktene i et verk av enhver art på en elegant og profesjonell måte. Hvis vi er nye til PowerPoint og ønsker å lage vår første presentasjon med et profesjonelt og polert utseende, vil vi i denne guiden vise deg alle triksene som eksperter bruker for å lage profesjonelle PowerPoint-presentasjonerfor ikke å skjemme deg på jobb, skole eller universitet.

LES OGSÅ: Hvordan legge til bilder og videoer i PowerPoint

1) Vi bruker sjelden forhåndsbygde maler

Suksessen til et kommersielt forslag, en leksjon, en rapport eller kundens tilfredshet med et prosjekt eller produkt kan avhenge av kvaliteten på presentasjonen. Av denne grunn vi bruker aldri forhåndsdefinerte maler tilstede på PowerPoint-oppstartsskjermen.

De brukes av nesten alle andre brukere og risikoen for å bli banale og repeterende er svært høy. Vi lager heller en ny presentasjon fra bunnen av (tilpasser hvert lysbilde) eller, hvis vi ikke har mye tid, bruker vi litt PowerPoint-maler på nettetsøker etter dem direkte fra PowerPoint-skjermen (ved å trykke på skjermen Andre emner) eller ved å besøke et nettsted fullt av maler som Presentasjonsmagasin eller Slides Carnival.

For mer informasjon kan vi lese vår guide på beste nettsteder med gratis Powerpoint-maler å laste ned.

2) La oss fremheve det som er viktigst

Et lysbilde fullt av skrift eller tegninger er vanskelig å forstå og uprofesjonelt. Når vi uttrykker et viktig konsept eller en setning, er det bedre å la det stå i midten av lysbildet med en skrift som er stor nok til å være lett å lese.

For mye er for myeså det er bedre å sette inn mindre informasjon på hvert lysbilde, for å alltid holde fokus på det vi ønsker å kommunisere.

3) Vi bruker oppsummeringsgrafer

Fortsatt om emnet enkle og lettleste presentasjoner, er det verdt det lage en sammendragsgraf på det første lysbildetfor å sette inn alle punktene som vi ønsker å oppsummere eller som vi skal diskutere.

For å legge til elegant og profesjonell grafikk til et tomt lysbilde, trykk ganske enkelt på knappen Setter inn en SmartArt-grafikk i midten av lysbildet (det skal vises som et gjennomsiktig ikon) og vi velger den mest passende grafen for å oppsummere alle konseptene som er uttrykt eller som skal uttrykkes.

Kombinert med et godt tema, vil det tillate deg å gjøre et godt inntrykk under presentasjonen, og umiddelbart vise hva ideene dine er og hvordan du vil utvikle dem.

4) Vi bruker klassiske grafer

Hvis vi også trenger å inkludere numeriske verdier i presentasjonen, er det best å alltid bruke en tradisjonell graf, som plasseres på et dedikert lysbilde ved å trykke på knappen Sett inn diagram (presenteres som en gjennomsiktig knapp).

Det er klart at dataene må behandles på et bord for å være effektive; for dette formålet det er best å lage grafen og tilhørende tabell i Microsoft Excel importer den deretter til PowerPoint-lysbildet ditt med en enkel dra og slipp (eller kopier og lim inn). For å lage disse elementene på Excel inviterer vi deg til å lese artiklene våre om hvordan lage diagrammer i excel og spesielt, hvordan legge til diagrammer i PowerPoint.

5) Vi bruker interaktivt innhold

For å lage en virkelig spektakulær PowerPoint-presentasjon vi prøver også å sette inn et bilde eller en video i samsvar med innholdet vi foreslår: vi trenger ikke nødvendigvis å bruke det som bakgrunn for lysbildet, men det skal brukes som omslag, som et mellomspill eller som en pause mellom to ulike emner.

For raskt å sette inn bilder eller videoer ved hjelp av tastene Bilder, Bilder på nett Og Sett inn videopresentert som gjennomsiktige ikoner i midten av det nye lysbildet.

Hvis vi i stedet ønsket å sette inn en hyperkobling, velger vi ordet eller punktet der koblingen skal plasseres, åpner Sett inn-menyen og trykker på ikonet Forbindelse.

6) Vi setter inn hyperlenker

En god PowerPoint-presentasjon må inneholder også hypertekstlenker (den klassiske nettlenken), spesielt hvis vi må dele presentasjonen med kolleger, venner eller vi må gå dypere inn i et tema foran eksamensprofessorene.

For å legge til en nettlenke til en tekst eller side, er alt vi trenger å gjøre å markere innholdet som du vil legge ved lenken til, trykk på øverst i menyen sett innklikk på ovenfor Forbindelse og oppgi adressen som skal brukes.

7) Vi setter inn videoopptak og Cameo

Veldig gode råd til få en profesjonell PowerPoint-presentasjon planlegger å legge en til lysbildene våre videoopptak på skjermen eller enda bedre, en cameo med ansiktet vårt.

Videoopptak er utmerket for IT-presentasjoner, siden vi kan vise hvordan man gjør en bestemt ting etter å ha beskrevet det på lysbildet; cameoen vil tillate deg ta opp ansiktet vårt og legg det til lysbildetog gir dermed en presentasjon forklart av oss selv i vårt fravær.

For å legge til begge funksjonene trykker du på øverst i menyen sett inn og klikk på elementene Skjermopptak eller på nøkkelen Rolle.

8) Andre nyttige tips

I tillegg til rådene som er gitt så langt, kan vi lage virkelig fengslende og profesjonelle PowerPoint-presentasjoner ved å følge rådene nedenfor:

 • Skriftstørrelse: la oss velge skriftstørrelsen som skal brukes på de ulike sidene nøye, la oss gjøre flere tester før vi velger riktig.
 • Start og slutt lysbildet: vi setter alltid inn et dekkglass og et sluttglass, som angitt i de foregående kapitlene.
 • Profesjonelle fonter: la oss ta hensyn til feil skrifttyper som f.eks Times New Roman Og Comic Sans: vi bruker hvis mulig Arial Og Skyvelære.
 • Overskudd av interaktivitet: Vi overdriver ikke animerte lysbildeoverganger og unngår spesielt plutselige utbrudd og overganger.
 • Bilder av høy kvalitet: til lysbildene bruker vi høyoppløselige bilder (evt FullHD eller 4K), for å unngå bilder som er pikselerte eller for små til å utvides når de projiseres med en projektor.

Ved å følge alle disse tipsene vil vi lage virkelig profesjonelle PowerPoint-presentasjoner klare til å bli sett på et viktig kontormøte, forsamling eller konferanse.

Konklusjoner

Å lage profesjonelle PowerPoint-presentasjoner er ikke vanskelig i det hele tattmen det krever absolutt mer erfaring enn brukere som vanligvis bruker datamaskiner.

De som må argumentere og relatere innholdet i en presentasjon i møter eller foran et klasserom kan forbløffe publikum bruke mobiltelefonen din eksternt, via bluetooth, for å styre Powerpoint og rekkefølgen av lysbilder.

For de som jobber eksternt har vi også sett hvordan direktesending av en Powerpoint-presentasjon eksternt og hvordan lage profesjonelle powerpoint-presentasjoner på nettet.

Hvis vi ønsker å lage dokumenter med Word, inviterer vi deg til å lese vår guide til 5 tekniske og mer praktiske tips for å skrive et profesjonelt dokument.

Hvis vi ennå ikke har en kopi av Office installert på datamaskinen vår, henviser vi deg til lesing alle måter å bruke og laste ned Office gratis.

Index
 1. 1) Vi bruker sjelden forhåndsbygde maler
 2. 2) La oss fremheve det som er viktigst
 3. 3) Vi bruker oppsummeringsgrafer
 4. 4) Vi bruker klassiske grafer
 5. 5) Vi bruker interaktivt innhold
 6. 6) Vi setter inn hyperlenker
 7. 7) Vi setter inn videoopptak og Cameo
 8. 8) Andre nyttige tips
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up