Triks og alternativer for Windows-oppgavelinjen

Beste triks og alternativer for Windows 10 og Windows 11 skrivebordsoppgavelinje

Der oppgavelinjen eller Oppgavelinjer Windows er det viktigste verktøyet på skrivebordet, som hvis det brukes riktig og godt konfigurert, kan spare mye tid i administrasjon av programmer, vinduer, filer og for hovedoperasjonene.

Selv om det virker enkelt, er det så mange triks på oppgavelinjen som du kan bruke til å raskt starte favorittprogrammene dine, veksle mellom flere økter av samme applikasjon, åpne en fil med et spesifikt program, og så videre.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan tilpasse oppgavelinjen i Windows 10 og Windows 11samt noen innstillinger som eliminerer det som ikke er nødvendig for å gi mer plass til de viktigste knappene.

LES OGSÅ: Endre Windows 11-oppgavelinjen med programmer og triks

1) Legg til favorittprogrammer på oppgavelinjen

For å alltid ha favorittprogrammene dine tilgjengelige, kan vi feste dem til oppgavelinjen: denne operasjonen kan gjøres på forskjellige måter.

Den første metoden innebærer å dra programikonet fra skrivebordet til linjen, slik at tilkoblingen umiddelbart er klar til bruk.

Den andre metoden for å legge til et program i linjen innebærer å høyreklikke på ikonet for det allerede åpne programmet og trykke på Fest til oppgavelinjen.

Alternativt kan vi legge til programmer i linjen fra Start-menyen: åpne Start-menyen, se etter programmet du vil legge til, høyreklikk på det og trykk Fest til oppgavelinjen; på Windows 10 høyreklikker vi på applikasjonen og deretter på Annen og til slutt opp Fest til oppgavelinjen.

2) Forhåndsvisninger for å bytte mellom flere vinduer i samme program

Hvis du åpner flere filer med samme program, grupperes de forskjellige vinduene i én posisjon på oppgavelinjen.

På denne måten flytter du bare musen over den for å se forhåndsvisningene og bytte fra en fil til en annen, som vist i veiledningen på hvordan åpne flere vinduer i samme program.

3) Hurtigtaster for oppgavelinjen

Gå videre til mer spesifikke ting og mindre kjente triks, for å bruke oppgavelinjen godt, må du kjenne hurtigtastene.

 • Trykk og hold nede tasten Skifte på tastaturet og klikk på et programikon på oppgavelinjen for å åpne en annen økt med det samme programmet.
 • å trykke Shift og Ctrl sammen og klikk deretter på oppgavelinjeikonet for å åpne programmet som administrator.
 • Skifte + høyreklikk for å vise spesialmenyen for det programmet.
 • Ctrl + klikk for å se alle åpne vinduer for et program.
 • Windows - T for å se forhåndsvisninger av vinduene til et åpent program.
 • trykk på knappen Windows og et tall fra 1 til 9 for å åpne det tilsvarende programmet som teller fra venstre.
 • Alt + Esc lar deg raskt bytte fra ett vindu til et annet.

For å lære mer kan vi lese vår guide til Nye og viktige tastekombinasjoner i Windows 10 og 11.

4) Skjul ikoner fra systemstatusfeltet

Oppgavelinjen består ikke bare av Start-menyen og programikoner, men også varslingsområdet, med klokken og andre ikoner som indikerer at programmer er åpne i bakgrunnen og nettverksstatus. Du kan velge å skjule noen ikoner i dette varslingsområdet ved å trykke og holde en av disse og dra den over pil opp-ikonet i varslingsområdet.

Ved å klikke på pil opp vil du se de skjulte ikonene, som kan dras nær klokken for å holde dem synlige hvis du foretrekker det.

I Windows 10 kan du administrere varslingsområdet og ikonene som vises ved å ta oss til banen Innstillinger -> Tilpasning -> Oppgavelinje og trykker opp Aktiver eller deaktiver systemikoner eller Velg ikonene som skal vises på oppgavelinjen.

På Windows 11 er veien å følge den samme (Innstillinger -> Tilpasning -> Oppgavelinje), men i dette tilfellet må vi fortsette Flere ikoner på oppgavelinjen for å endre varslingsområdet.

5) Få tilgang til alternativene på oppgavelinjen

Oppgavelinjen har sitt eget vindu spesielle alternativer som du kan konfigurere for å gjøre den unik og låse opp interessante nye funksjoner.

I Windows er det bare å trykke på selve linjen med høyre museknapp og velge Innstillinger for oppgavelinje.

Fra disse alternativene kan du velge om du vil skjule oppgavelinjen automatisk, om du vil gjøre ikonene mindre og om du vil aktivere Aero Peek, dvs. forhåndsvisningen av vinduer når du beveger musen over et programikon.

6) Flytt oppgavelinjen

Hvis du vil spare plass på skjermen er det mulig flytte oppgavelinjen til siden eller opp eller skjule oppgavelinjen på skrivebordetkopierer stilen til Mac- eller Linux-distribusjoner.

På Windows 11 er prosedyren litt mer kompleks, gitt at Microsoft har gjort det umulig å flytte stangen i henhold til våre behov; for å lære mer kan vi lese veiledningen ovenfor hvordan flytte oppgavelinjen til siden i Windows 11 og Windows 10.

7) Flytt ikonene på oppgavelinjen

På Windows 10 kan du sentrer ikonene på oppgavelinjenfor å kopiere stilen sett på Windows 11.

Hvis vi derimot har Windows 11 og ønsker å flytte ikonene til venstre (spesielt hvis vi har brukt Windows i denne konfigurasjonen i årevis), inviterer vi deg til å lese artikkelen om hvordan flytte knapper og Start til venstre i Windows 11.

8) Andre triks på oppgavelinjen

Også på Windows-oppgavelinjen er det andre endringer som kan gjøres på skrivebordets oppgavelinje, og spesielt:

Vi vil dermed bedre kunne administrere hver funksjon på Windows-oppgavelinjen.

Konklusjoner

For de som virkelig ønsker å gå videre og ha tilgang til alle redigeringstriksene for Windows-oppgavelinjen, kan du også prøve Wintoyskan lastes ned direkte fra Microsoft Store.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan gjør skrivebordslinjen gjennomsiktig og hvordan legg til en annen oppgavelinje på Windows.

Index
 1. 1) Legg til favorittprogrammer på oppgavelinjen
 2. 2) Forhåndsvisninger for å bytte mellom flere vinduer i samme program
 3. 3) Hurtigtaster for oppgavelinjen
 4. 4) Skjul ikoner fra systemstatusfeltet
 5. 5) Få tilgang til alternativene på oppgavelinjen
 6. 6) Flytt oppgavelinjen
 7. 7) Flytt ikonene på oppgavelinjen
 8. 8) Andre triks på oppgavelinjen
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up