Triks og de mest nyttige funksjonene til oversetteren Google Translate

Mer nyttige og bedre funksjoner enn Google Translate, de som kan hjelpe oss til å jobbe, studere og på reise i utlandet

Den elektroniske oversetteren er en av de mest nyttige tjenestene som Google tilbyr til alle brukerne: den er i stand til å umiddelbart oversette mer enn 150 forskjellige språk. Google Translate-oversettelser de brukes hver dag av millioner av mennesker til ulike formål: vi kan oversette et enkelt ord, finne ut hvordan det uttales, oversette hele tekstfragmenter, oversette tegn til et fremmedspråk eller oversette hele digitale dokumenter.

I denne artikkelen skal vi finne ut de mest nyttige funksjonene til Google Translatefremhever funksjonene som kan hjelpe i arbeid, studier eller mens vi reiser, for ikke å finne oss selv i vanskeligheter med fremmedspråk.

https://www.teknisketriks.com/2017/06/7-ways-of-using-google-translator-with.html

LES OGSÅ -> Beste nettsteder for å oversette språk og ord med automatiske online oversettere

Index
  1. 1) Oversett nettsteder
  2. 2) Oversett dokumenter
  3. 3) Lag en parlør med ord å beholde
  4. 4) Forbedre uttalen av et språk
  5. 5) Oversett de mottatte e-postene
  6. 6) Oversett chatter, meldinger og tekst fra Android
  7. 7) Bruk sanntidstolken
  8. 8) Oversett veiskilt, merknader og meldinger
    1. Konklusjoner

1) Oversett nettsteder

Google Translate kan analysere individuelle ord og uttrykk, så det gjør det enkelt å oversette hele nettsider til et språk du velger eller fra hvilket som helst språk til engelsk. Oversettelsen gir en god idé om hva som er skrevet på den siden og lar deg bruke menyene som om det var en italiensk side. For å oversette en nettside, bruk bare nettleseren din Google Chrome: etter å ha åpnet siden på et fremmedspråk, trykk på knappen øverst Oversette eller vi trykker på høyre knapp hvor som helst på nettsiden, slik at vi kan trykke på knappen oversette til italiensk.

Alternativt kan vi oversette nettsteder fra andre nettlesere eller andre operativsystemer ved å bruke side dedikert til nettsideoversettelse.

Oversettelsen er også tilgjengelig på Google Chrome-appen for android og for iPhones/iPads og det er en av få nettlesere som har det integrert på mobil også.

2) Oversett dokumenter

Med Google Translate kan vi også oversette hele PDF-dokumenter, Word-dokumenter eller generiske dokumenter, uten å installere noe på PC-en. For å fortsette er alt vi trenger å gjøre å åpne side dedikert til dokumentoversettelsetrykk på tasten Søk på datamaskinenlast opp dokumentet, trykk på Oversett-knappen og vent på at det oversatte dokumentet skal lastes ned.

For å lære mer kan vi lese veiledningen vår om hvordan oversette Word- eller PDF-dokumenter til italiensk eller andre språk.

3) Lag en parlør med ord å beholde

Hvis du bruker Google Translate til å oversette komplekse setninger, er det lurt å lagre dem for å kunne finne dem igjen slik de gjorde på skolen. Google Translate lar deg lagre enhver oversettelse i din personlige parlør, hvis du er logget på Google-kontoen din.

For å lagre oversettelser bruker vi side dedikert til oversettelse av teksterskriv inn teksten som skal oversettes og trykk på den stjerneformede knappen ved siden av den oversatte tekstboksen.

For å se gjennom de lagrede oversettelsene, åpne siden angitt ovenfor igjen og trykk på menyen Lagrettilstede i den nedre delen.

4) Forbedre uttalen av et språk

Med Google Translate er det mulig høre uttalen av hvert ord og les definisjoner, ordklasser (substantiv, verb osv.), synonymer og eksempler på bruk av ordet i en setning.

For å forbedre uttalen av et bestemt ord eller uttrykk, er alt vi trenger å gjøre å sette det inn i tekstfeltet på nettstedet e trykk på høyttalerikonetplassert inne i den oversatte tekstboksen.

5) Oversett de mottatte e-postene

Google Translate er også integrert i Gmail e-posttjeneste: hver gang vi mottar en melding med en fremmedspråklig tekst, er det mulig å oversette den til italiensk ved å trykke på knappen som vises som et meldingsalternativ.

Oversettelsesfunksjonen er også tilgjengelig fra Gmail-appen for android og for iPhones/iPadsslik at vi umiddelbart kan oversette meldinger selv når vi er borte fra hjemmet eller reiser.

6) Oversett chatter, meldinger og tekst fra Android

Google Translate lar deg få umiddelbare oversettelser på Android fra hvilken som helst app.

Dette betyr at vi alltid kan oversette WhatsApp-, Telegram-, TikTok- eller Facebook-meldinger mottatt fra en utenlandsk person som skriver på et annet språk ved ganske enkelt å velge teksten og trykke på Oversette; hvis stemmen ikke er til stede, kan vi oversette teksten ved å kopiere den i Google Translate-appen eller ved å velge Send til og søker etter Google Translate-appen.

7) Bruk sanntidstolken

Google Translate-appen på telefonen din tilbyr også en mye etterspurt funksjon: den lar deg brukestemmetolk og øyeblikkelig oversetter.

Stemmetolk det vil tillate deg å snakke med en utlending, snakke språket vårt på telefonen og deretter få ham til å lytte til oversettelsen som snakkes av appen, som om vi hadde en presis og punktlig tolk i nærheten av oss. Det er klart at vi må velge minst ett kildespråk (vårt): etter å ha valgt språket vårt kan vi stille inn språkgjenkjenningssystemet, slik at vi ikke nødvendigvis trenger å skrive navnet på språket som skal oversettes (en enkel ting hvis vi er i et kjent land, men mye vanskeligere hvis vi besøker fremmede nabolag eller mindre kjente land).

8) Oversett veiskilt, merknader og meldinger

Oversetteren i utvidet virkelighet integrert i Google Translate vil tillate deg oversett alle skilt, menyer, reklametavler, merknader eller tekster med kameraet i sanntid.

Denne funksjonen er veldig nyttig når du reiser: nå vil vi faktisk kunne oversette alt foran oss og unngå misforståelser, farlige situasjoner eller pinlige situasjoner.

Konklusjoner

Google Translate er lysår foran alle oversettelsestjenester som er tilgjengelige på nettet, med tanke på at de tilbys gratis. Med den kan vi virkelig oversette hva som helst, spesielt hvis vi alltid er koblet til Internett (det fungerer faktisk også offline, men det er ikke like effektivt som når det er koblet til nettverket).

For å lære mer kan vi lese veiledningene våre om hvordan du bruker Google Translate offline på Android og iPhone for å oversette språk uten nettverk og hvordan les og oversett de italienske dialektene i hver region med online vokabularer og ordbøker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up